2017/09/11

Over the weekend

Alkujaan mun piti kuvata my day perjantailta, mutta  unohdin kameran kotiin kesken päivän kun lähdin uudestaan liikeenteeseen. Päätin sitten vähän laajentaa ja kuvata myös lauantain ja sunnuntain tekemisiä. Kolme päivää kattaa sen verran paljon, etten aio kertoa päivien tekemisistä kuitenkaan ihan pikkutarkasti.


PERJANTAI
En saanut nukuttua lääkkeistä huolimatta koko yönä kuin puolisen tuntia. Jossain vaiheessa paniikissa pelkäsin saavani sydänkohtauksen ja aamuyöstä olin varma, että mulla on syöpä, johon tulen kuolemaan lähiaikoina. Auringonnousun myötä pelot kuitenkin katosivat ja kuudelta luovutin unen suhteen ja nousin syömään aamupalaa. Katsoin samalla Salkkareita koneelta ja luin muutaman blogin uusimmat postaukset.



Järjestelin keittiön tavaroita paikoilleen samalla kun odotin uutta kotikuntoutuksen työntekijää, joka tuli kymmeneltä. Tapaamisesta jäi fiilis, ettei tyyppi ymmärrä mua ollenkaan, mutta annetaan nyt vielä mahdollisuus.

Lakkasin kynnet ja meikkasin ihan ajan kanssa. Mikään ei tuntunut onnistuvan ja ketutuskäyrä nousi niin, että meinasin jo pestä koko meikin pois. Järkeilin kuitenkin, että olen varmaan ainoa, joka itseni tuomitsee ja mennään nyt näillä kun pitkästä aikaa jaksoin ehostautua.


Mun oli tarkoitus mennä sporalla Hakaniemeen lounastamaan äidin kanssa, mutta kolmonen ei kulkenutkaan jonkun Kalliossa sattuneen onnettomuuden takia. Pääsin onneksi perille bussilla vain muutaman minuutin myöhässä.

Käytiin pitkästä aikaa Silvopleessa ja mieli parani kun sai hyvää ruokaa. Syömishäiriö kolkutteli taustalla, että tässä on liikaa, mutta sain työnnettä syyttävät ajatukset pois.


Mun ois pitänyt käydä päivän aikana labrassa verikokeissa, mutta väsytti niin, että suuntasin kotiin päikkäreille.

Illalla kävin Joonaksella. Alotettiin edellisenä päivänä The legend of Zelda: Breath of the Wild ja jatkettiin siitä mihin oltiin päästy. Joonas siis hoitaa pelaamisen ja mä kommentoin vierestä. Oon ehkä outo, kun tykkään katsoa kun toinen pelaa. Ite en vaan osaa ja muistan pienenäkin kattoneeni vierestä kun kaveripojat pelas pleikkaa.

Kotiin päästyäni ulkoilutin Demiä, joka oli niin seurallisella tuulella, että tuli useemman kerran syliin ja kiipesi olkapäälle.


LAUANTAI
Univelkojen takia nukuin yhteentoista asti ja heräsin silti väsyneenä. Oltiin sovittu Jenna-Marikan kanssa, että nähdään kun hän oli uuden vauvan kanssa käymässä Helsingissä. Ulkona satoi kaatamalla, joten päätettiin tavata Itiksessä.


Söin aamupalaksi muroja, koska tuli sen verran kiire, etten ehtinyt mikrottelemaan puuroa. En myöskään jaksanut panostaa ulkonäköön ripsaria enempää ja päähänkin vedin vain lippiksen. Piti katsoa Reittioppaasta millä pääsen perille, mutta matka taittuikin onneksi vain yhdellä bussilla.

Käytiin kahvilla ja kierrettiin parit kaupat. Kummipoika nukkui koko ajan, mutta meinasi iskeä vauvakuume jo ihan pikkuista katsellessa. Oli myös ihana kuulla pitkästä aikaa kunnolla Jennan kuulumisia! Kävin itsekseni kiertämässä vielä eläinkaupat, koska vaunujen kanssa saatiin matkata hisseillä muutenkin jo ihan tarpeeksi.



Menomatkalla kiitin Tallinnasta ostamiani kivoja kumppareita, mutta parin tunnin kauppakeskuksessa kiertelyn jälkeen ei ollutkaan enää niin kivaa kun kengät alkoivat hiertää nilkkoja.


Kotona katsoin Game of Thronesia samalla kun söin. Oon pikkuhiljaa onnistunut koukuttamaan itseni kyseiseen sarjaan ja onneks oon menossa vasta kolmannessa tuotantokaudessa, joten on vielä paaaljon katsottavaa edessä. Illan pysyttelin ihan kotosalla. Värjäilin hiuksia, poltin tuoksukynttilöitä, snäppäilin kaverin kanssa ja kuuntelin musiikkia. Kun Demi heräsi, siirryin makuuhuoneeseen jatkamaan GoT:sia ja syömään iltapalaa.


SUNNUNTAI
Nukuin taas yhteentoista, enkä meinannut saada aamua millään käyntiin. Aamupalan jälkeen olisi tehnyt vain mieli mennä takaisin nukkumaan. Äidiltä tuli kuitenkin viesti, että lähdetään yhden aikaan Ikeaan, joten koomasin sitten vain puhelimen kanssa olkkarin lattialla.


Ajettiin Vantaan Ikeaan ja väkeä oli kamalasti. Kierrettiin koko paikka läpi ja faijaa alkoi jo heti alkuun ärsyttää kun siskon ja äidin kanssa katottiin "huoneita" liian tarkkaan. Muakin alko ketuttaa siinä vaiheessa, kun ujosta pyynnöstäni huolimatta käveltiin ravintolan ohi alakertaan. Eihän me Ikeaan lähetty syömään, mutta mulla ois ollut jo nälkä ja lounasaika.



Saatiin mulle kuitenkin hankittua ruokapöytä, jottei tarvitse enää syödä lattialla. Lisäksi löydettiin eteiseen matto ja kenkäteline. Ja mikä tärkeintä Ikeassa käydessä: nappasin paketin tuoksukynttilöitä, vaikka siskon mukaan mulla on tuikkuja jo ihan liikaa.


Kotiin päästyä söin välipalaksi pari hedelmää ja uhkaavan nälkäkuoleman takia nyhtökauraa kylmilteen suoraan paketista. Alun perin oli tarkoitus oli laittaa nyhtistä uunijuuresten kanssa, mutta päätin valmistaa juurekset vasta seuraavana päivänä ja ostaa tofua niiden kanssa.

Sain koottua pöydän itsekseni, eikä se ollut mitään ydinfysiikkaa. Kenkäteline oli jo hieman haastavampi, mutta sain senkin kunnialla kasaan. Sain vihdoin kiikutettua myös banaanilaatikot pakkauspahvien ohella roskikseen (keräyskartonkilaatikkoon). Pitäisi jaksaa vielä imuroida eteinen ennen kuin voi laittaa maton ja telineen paikoilleen.


Päivälliseksi tein itselleni papusalaatin ja oli aika luksusta saada syödä se lattian sijaan uuden pöydän ääressä.


Kuvittelin, että televisiosta olisi tullut Vain elämää -uusinta, mutta koska ei tullutkaan, aloitin perjantaisen jakson Ruudusta. Kun Demi heräili yhdeksän aikaan, siirryin taas makkariin puuhailemaan hamsterin kanssa. Olisi kiva saada huoneeseen säkkituoli tai vastaava, jossa voisin lukea samalla kun hamsu ulkoilee, mutta silti olla sille seurana.

Että sellainen viikonloppu! Joka päivälle jotain tekemistä, muttei kuitenkaan liikaa. Miten teidän viikonloppunne sujuivat?

7 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Mistä oot hankkinut tuon ihanan pöllö-repun? :)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen papusalaatti. Saatoin nähdä sut sunnuntaina, mutten ollut aivan varma joten en viitsinyt huikkailla ja moikkailla.

    VastaaPoista
  3. Oliskin helposti koottava pöytä :D En silti osais koota itse MITÄÄN Ikeasta!

    Ah Silvoplee ;_; Pääsispä pian sinne taas syömään! Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silvopleeven ei kande mennä jos aikoo ykää kaik safkat..

      Poista
    2. Mun mielest kokoominen oli hauskaa, yhenlainen palapeli :D
      Ja anonyymi, siksikin Silvopleessa käyminen on loistava idea, koska hinnan takia ei raaski oksuilla.

      Poista
  4. Sun postaukset on aina niin ihania! Sillonkin kun on huonoi kuulumisii tykkään lukea ja oot mielessä, mutta nyt oli jotenkin erityisen kivaa luettavaa! Toi pöydänkokoomiskuva on nii sulonen! Pitää nähdä tässä joskus kun sais aikaseks :)

    VastaaPoista