2010/09/16

Bulimic Beats

Lounasaika. Käyn hakemassa huoneeni kaapista kaurahiutaleita. Säilytän kaapissani muutamia ruoka-aineita, sieltä kukaan muu ei osaa syötävää etsiä ja ruoat ovat yksin minun. Laitan itselleni lautasellisen kaurapuuroa, laiskasti ja nopeasti mikrossa, koska pääni huutaa jo ruokaa. Niin, nälkäni ei lähde mahasta vaan aivoistani. Surkastuneet aivoni huutavat rasvaa ja nälkiintynyt elimistöni ravintoa. Pystyisin olemaan vielä tunteja syömättä, mutta olen päättänyt, että syön tänään lounaan. Täsmäsyöntiä.

Lautanen höyryää edessäni, en uskalla koskea kuumaan annokseen vielä lusikalla. Kaadan jämäkän puuron päälle hieman kylmää vettä ja sekoitan sen velliksi. Siivoan jälkeni ja keittiön pöydälle jää vain lautaseni ja päivän Hesari. Luen lehteä lopusta alkuun samalla kun hiljaisuudessa lusikoin puuroa suuhuni. Lusikka kiemurtelee, se levittää annokseni lautasen reunoille, muotoilee puurosta ympyrän jonka keskustaa se lähestyy sitä mukaan kun puuro vähenee. Lopuksi kaavin lautaseni tyhjäksi, osastolta opittu hyvä tapa.

Yritän lukea Hesarini loppuun, mutta pääsen vain b-osion sivuille asti. Peikko alkaa huutaa päässäni, tai oikestaan se on huutanut jo viimeiset parikymmentä minuuttia, joiden aikana olen istunut ruokapöydässä. Läskiläskiläski sikasikasika, miten saatoit syödä noin paljon? Ryntään vessaan, avaan pöntön kannen ja annan kaiken tulla ylös.

Oikean käden rystyset ovat punaiset etu- ja keskisormen kohdalta. Olo on kuin lapsena uimakoulun jälkeen. Aivan kuin olisin käynyt vessanpöntössä uimassa enkä oksentanut sinne, silmät ja nenä ovat täynnä vettä, sydän tykyttää, tärisen. Kurkkuun koskee kun pesen naamaani kylmällä vedellä ja siivoan jälkeni. Ei ollut ensimmäinen kerta tällä viikolla, tuskin viimeinenkään. Näin nopeasti osastolta paluun jälkeen kiellän itseltäni kaiken. Se siitä startin noudattamisesta. Jos onnistun saamaan ruoat alas, on pakko oksentaa. Voisin kantaa kaulassani kylttiä, jossa lukee "ei saa ruokkia".

1 kommentti:

  1. niinjoo.. avo-osasto.
    "Läskiläskiläski sikasikasika, miten saatoit syödä noin paljon?" kuinka tuttua. Tosin itse en oksenna muualla kuin osastolla aina ja heti, kun se on mahdollista. Eli harvoin, mutta onnistun siinäkin välillä.
    Hommataan samanlaiset kyltit? Haluan myös sellaisen.
    Mun piti eilen mennä osastolle, mutta kun pääsin sairaalalle asti mutsin kanssa niin ne käännyttivät mut kotiin. Eipä tuo minua haittaa, paitsi siinä määrin etten pääse äidistä eroon. Tosin osastolla olisi ollut liuta hulluja vastassa.

    VastaaPoista