2010/12/15

Christmas Lights

Joulukuu on alkanut aikaa sitten, mitä joulu minulle merkitsee? Viime jouluna en ollut kotona, vietin koko joulukuun suljetulla osastolla, kahden sähkölukitun oven takana. En muista oliko viime jouluna lunta, en muista mitään joulutunnelmasta, musiikista tai herkkujen tuoksusta. Ainoa jouluun viittaava muistoni on, kuinka leivoimme piparkakkutaloja osaston pienessä keittiössä toisen syömishäiriöisen tytön kanssa. Olimme ainoat, jotka eivät aaton aattona päässeet lomalle. Muistan, kuinka itkin saadessani jouluaterian eteeni, kuinka loppujen lopuksi join sen ennemmin nutri drinkkien muodossa.

En tiedä miten tulevaan jouluun tulisi suhtautua. Ensimmäiset riisipuuron ja joulutortun olen jo syönyt - ja oksentanut. Ei jäänyt kauhean iloinen mieli. Miksi seuraava kuukausi toisi yhtään enempää juhlatunnelmaa? Muut voivat juhlia, minä en nauti. En osaa, enkä halua. Lukitsen itseni vessaan tai huoneeseeni ja nukun joulun yli. Ei jouluaatossakaan ole enää mitään taianomaista kuten lapsena. Pitäsi vain jaksaa pitää yllä feikkinaamiota mummia ja ukkia varten, laulaa ja olla iloinen. Sellaisena he minut näkevät.

Joululahjojen osto on turhaakin turhempaa. En osaa tuottaa hyvää mieltä kenellekään, ostan vain vääriä lahjoja joista ei ole iloa kenellekään. Senkin teen hirveän stressin alaisena, miten parhaalle kaverillekin on niin vaikea löytää jotain mukavaa? Lahjan pitää olla saajan arvoinen, mutta budjettini on tuskaisen pieni. Kaupat ovat täynnä tavaraa, mutta mikään ei tunnu oikealta. Enkä tiedä edes mitä haluaisin itselleni. Sukulaiset pommittavat joululahjatoive-kysymyksillään, mutten osaa vastata. En tarvitse mitään, paitsi ehkä rahaa ja oman asunnon - ja tietysti miinus x kiloa elopainostani. Antakaa minulle talo kultaiseen lahjapaperiin käärittynä!

4 kommenttia:

 1. joulu on kamalaa aikaa. munkin tekisi vain mieleni sulkeutua huoneeseeni, nukkua kaiken ohi ja herätä kun on jo tammikuu. harmi vain, ettei se onnistu... voisihan se onnistua, mutta en halua jättää siskoa pulaan.
  olet varmasti niin kovin pieni.

  VastaaPoista
 2. ne maistuvat kamalalle ja ovat pelkkää paskaa... hyh. mutta, niitä valutellaan kurkusta alas. hyi saatana.
  sama, ei minullakaan ole yhtäkään lahjaa ostettuna, osastolta on aika hankala lähteä ostamaan mitään ja nyt kun olen ollut kotona niin en jaksa/pysty/halua lähteä kaupungille ihmisten silmien alle heilumaan.
  onneksi minulla on tiedossa kaikkea muuta kuin normaali joulu..

  VastaaPoista
 3. minäkin viettänyt kolme viimeistä joulua. joko suljetulla tai laitoksessa.. mököttänyt nurkassa. vihaten lopulta kaikkia pyhiä. jotka vietin hoidossa. tai lukkojen takana. nyt tänä jouluna pitäisi mennä sukulaisiin. puoli vuotta sitten nähty, silloin olin elävä, 11 kiloa painavampi. nyt olen vain surkea rääpäle. en minä tahtoisi pilata enää mitään.

  VastaaPoista
 4. aura, minäkin murehdin vain toisten joulua. kuinka onnistun pilaamaan sen. siihenkin on vain noin viisi miljoonaa eri keinoa. temppuilla jouluruoan kanssa, hymyillä liian teennäisesti sukulaisille tai vetäytyä sivuun, paljastaa vahingossa ranteensa, huomata toisten pettyneet ilmeet kun he avaavat antamani lahjan tai jos oma reaktioni lahjaa avatessa onkin väärä.

  VastaaPoista