2011/01/22

Coldness Kills

Tiedän, mitä tarkoittaa kun on kylmä. Kun kylmyys on jatkuvaa ja se tuntuu luissa asti. Minulla on kylmä kotona, ulkona ja koulussa. Minne tahansa menenkin, kylmyys seuraa mukana. Se ei aiheuta puistatuksia, sitä ei voi hävittää lihasten värinällä. Vaikka juoksisi kuinka kovaa, se ei katoa. Samantekevää onko ulkona 0'C vai -20'C pakkasta.

Kun pääsen koulusta kotiin, tai tulen koiran kanssa lenkiltä istuudun aina sängylleni, joka on ikkunalaudan luona. Toisin kuin sairaalassa, huoneeni ikkunasta ei vedä ja ikkunalaudan alla oleva patteri lämmittää ihanasti. Voin istua tai maata siihen painautuneena vaikka kuinka kauan. Tuntea lämmön, joka imeytyy jäisiin käsiini ja jalkoihini. Mutta heti kun patterin jättää, saapuu kylmä takaisin.

En ole koko tammikuun aikana käyttänyt hameita tai mekkoja, koska on ollut liikaa pakkasta. Olen vetänyt housut jalkaani ja niiden alle ehkä vielä legginsit. Niillä on pärjännyt. Tänään kuitenkin totesin, että saa housuilu riittää. Ulkona oli vain pari astetta pakkasta, joten päätin, että uskaltaudun pitkästä aikaa laittamaan hameen. Kävin maanantaina kaupungilla ja mukaani tarttui puna-musta-ruudullinen hame. (Heh, ei ostoslakkoni ei pidä ollenkaan.) Laitoin sen päälleni, eikä ollut ollenkaan tavallista kylmempi. Siitäs sait, talvi!

Muutenkin ärsyttää, että kotona saa olla pukeutuneena hupparivuoreen. Tai ei sillä oikeastaan väliä, missä vaatteissa olesken kotona, vaan mitä päälläni on koulussa. En jaksa pukeutua erikseen kouluun, joten sielläkin olen sitten topattuna monta kokoa liian suurissa huppareissani. En ole jaksanut viime aikoina edes meikata, hui, yleensä en lähde ihmisten ilmoille laittautumatta. Masentaa, ettei jaksa jaksa nähdä vähän vaivaa näyttääkseen ihmiseltä. Hiukset on sentään aina tupeerattava, mutta muuten olen kuin mikäkin variksenpelätti. Tänään oli lauantaikoulupäivä ja yritin edes vähän edustaa.

1 kommentti:

  1. hei. <3
    olen samassa veneessä kanssasi, taistelen eroon sh:sta.

    kirjoitan parantumismyönteistä blogia, se on tosin rajatuille käyttäjille. mutta ajattelin, että jos haluaisit/kiinnostaa lukea, niin laita s-postiosoitteesi sokeripuutarha@gmail.com osoitteeseen.
    :>

    VastaaPoista