2011/01/02

In My Day

Hoitokokous. Yritin vaivihkaa puhua itseäni ulos täältä. Mutta hoitava taho on liian sitkeä, se venyy mukanani ja pitää otteessaan. Halusin lisää vapauksia, mutta minua ei uskalleta edes päästää yksin ulos. Vain, koska ranteessani on seitsemän syvää viiltoa. Tällä kertaa minua ei laitettu niiden takia pois, sillä valehtelin tehneeni ne jouluaattona kotona. Seurauksena en päässyt uutena vuotena lomalle, kotona on liian vaarallista minulle. Vietin vuodenvaihteen ilman alkoholia täällä neljän seinän sisällä. Juotavaksi sain iltapalalla peräti nutridrinkin.

Käteeni laitettiin paksu suuri lappu, jonka pitää olla paikallaan pari päivää. Toivon, että sen pois repiminen sattuu ja avaa haavani uudestaan. Olen sen ansainnut.

Enää minulle ei yritetä syöttää kanaa (olen siis lakto-ovovegetaristi, maito ja kananmunat menee), mutta tavallinen kasvisruokakin ahdistaa hillittömästi. Enkä tiedä enää mitä voin tehdä, kuinka saan purettua ahdistustani, kun viiltely ja kaikki itsensä vahingoittaminen on kielletty. Pitäisi nöyrtyä pyytämään apua hoitajilta. Hah, minähän en tarvittavia lääkkeitä popsi, eikä keskustelu saa pakottavaa kiristystä rinnassani löystymään. En osaa muotoilla ahdistustani sanoiksi, siinä se suurin ongelma on. Siispä viiltelen. Joka ilta samat vanhat haavat auki.

Hukun mustaan. Istun yksin sairaalasängylläni värittömässä huoneessa, jota valaisevat vain ikkunalaudalla sijaitsevat joulukynttilät. Kello tikittää aikaa, sekunti sekuntilta lähemmäksi iltapalaa. Lähemmäksi ruokaa ja rasvaa, jotka kasaantuvat elimistööni tehden minusta muodottoman, kuin muumin. Noora-muumin.
600kcal:n iltapala ja sen jälkeen istun paikallani puoli tuntia. Kuuntelen musiikkia ja odotan, että iltalääkkeet vaikuttavat ja tuovat unen.

3 kommenttia:

  1. Koita hoitajalle puhumista. Olin itsekin aluksi ihan lukossa enkä osannut oikein mitään sanoa. Loppujen lopuksi hoitosuhde syveni ja jutteluista tuli korvaamaton apu!

    VastaaPoista
  2. jaksamisia sulle <3 tiedän, et toi on yhtä kidutusta, koska ihanku lukisin ite kirjottamaa tekstiä sun tekstejä lukiessa. ja btw, nutridrink uudenvuoden iltapalana, samalla radalla meni mullakin, mokan makuista kaloripommia kurkusta alas.

    VastaaPoista
  3. minusta vähän tuntuu että piteis mennä kyllä ehkä ihan fysiikan päivystyksee. väliä niin päästä, ehkä ekana kutsuis toi ah niin ihana nenämahaletku. ei ne auroras vois minuu kauaa pitää... tai joo voisin mennä skitsojen kaa osastolle ja kuihtua siellä pois.. se kuulostais kivalta?

    VastaaPoista