2014/07/31

Come Rain Or Come Shine

Ootd. Tänään oli terapia taas vasta iltapäivällä, joten ennen sitä ehdin laittautua oikein huolella. Meikkasin, laitoin hiukset, valitsin vaatteet ja korut. Saksin sivusiilinikin lyhyemmäksi, mutta tyhjää aikaa jäi silti. Kaivoin kameran esiin ja kuinkas kävikään: myöhästyin sporasta kun lähtöhetkellä iPod oli hukassa. Siitä tosin loppui akku heti kun pääsin ulos... Perille ehdin kuitenkin.

Ärsyttää osan kuvista varjot niin selvinä valkoisella taustalla. Kotona ei ollut muualla tarpeeksi valoisaa paikkaa ja näistäkin huomaa missä suunnassa ikkuna on.. But don't mind.


Kannatti tosiaan tuhlata aikaa ulkonäköön, sillä takaisin kotiin päästyäni olin kuin uitettu koira. Hiuksissa lakkakypärä ja naama tippui vettä. Märät vaatteet menivät saman tien vaihtoon.

Kuulumisia ehkä viikonlopun jälkeen, jos ei enää huomenna. Lähden taas purjehtimaan kun siskokin tulee (Lunan kanssa?) mukaan.

Tanssikaa sateessa, se on mukavaisaaa! Varsinkin te jotka valitatte helteestä.

2014/07/29

Straight To Video

Tässä pitkästä aikaa videopostausta, ahahaha :---D Meni pilalle, mutta en jaksanut ottaa uusiksi. Kuvasin tän eilen päivällä ja kokeilin aamulla editoida ja leikata ylimääräsiä kohtia pois. Ei siitä tullut mitään, kun en osannut käyttää ohjelmaa, joten tässä video koko huimassa neljän minuutin pituudessaan...

Anteeksi, etten osaa puhua kameralle luontevasti. Anteeksi, että en osaa olla kiroilematta. Anteeksi, että koira vie kaiken huomioni.


..eipä mulla muuta. paitsi et Mikol on söpö uus espanjanvesikoiravauva ♥



2014/07/27

Days of Future Passed

En oo saanu viime päivinä julkaistua mitään kirjoittamaani. Kaikki tekstit on siirtyny Bloggerin luonnoksista tietokoneen omiin tiedostoihin. Tuntuu, että oon ajatusmaailmaltani jotenkin taantunu. "En ansaitse, en osaa, ei huvita, pakko".  Seuraavaksi jotain katkelmia viime päiviltä kuitenkin:

Torstaina 24.07.
Mä. Olen. Epäonnistuja.
Eli helvvvv(!!!) tuhosin hetken mielijohteesta kuntoutusosastomahdollisuuteni nyt kesän jälkeen. Oikeesti, miks ei voi nähdä päivää pidemmälle? Poltin, mikä tarkottaa mun tilanteessa positiivisia vielä kuukauden päästä. Ei ssstna, vihaan itseäni.
Terapia meni mun mielestä ihan pyllylleen tänään. Väittelyä siitä, kuinka mulla on tai ei oo anoreksiaa. En tainnu sanoo mitään positiivista koko 45min aikana. Tuli ilkee olo kun väitin vaan vastaan. Uskon siihen mitä sairaus sanoo. En oo lihava, nään sen joistain valokuvista, mutta koostun kokonaan rasvasta. Joten mä en tiedä kaupungilla kävellessäni kumpaa hävetä: läskejä vai luita? No nyt lähen ainaki Mayayalle häpee luitani.

uudet tyypit on jees

Perjantaina 25.07.
Hups! kello on kuus illalla ja oon nukkunu koko päivän. Toisaalta valvoin koko edellisen yön, Kallio ei nuku, että kai reilun kuuden tunnin päikkärit on ok. Nyt viel dogi ulos, safkaa ja nukkuu. Helppo päivä, mut koira-allergia on peestä.

Joo ja onko pakko oksentaa, kun sen lopettaminen on joka kerran jälkeen vaan vaikeempaa?! Sinne meni sekin hyvä jakso.

web-kamerahomoilua

Lauantaina 26.07.
Laiskotti, mut käytii superpiskin kaa uimas Rajasaaressa kolmatta kertaa tällä viikolla. Alkaa näyttää siltä, että sinilevälautat saavuttaa rannat ihan pian, joten tais olla tän kesän vika meriuinti. Harmi, koirabiitsi on kyl niin kiva. Luna luulee olevansa matkoilla bussissa sylikoira, ai että märkä yheksän kilonen haisuli, pakko se on nostaa syliin ku vaa koheltaa lattialla, eikä pysy penkin alla. Helpompi kanssamatkustajille.

koira söps, minä vamma
// Tänään sunnuntaina:
Kävin viel eilen näkee Emmii ja Jennaa puistos, huh kuin kuuma auringossa! Ja kyllä syömishäiriöinen toisen tunnistaa, kun juoksin erään ystävättären kiinni ;)) Parin minuutin moikkaaminen vaihtui puolen tunnin kuulumisten vaihtoon jalkakäytävällä.

Siskon pitäis tulla tänää hakee toi pölymoppi. Mitenköhän sitä selvii ilman koiraa? Se kun on pakottanut mut aamusin ylös sängystä.
Mut jee, ei kai täs mittäääää!

2014/07/23

Are You Gonna Eat That?

En oo ruokapäiväkirjoja täällä julkaissut, koska en harrasta moisia. Yritin kuitenkin miettii tän päivän syömisii ihan paperilla, kun olen ollut suurimman osan ajasta menossa. Onko tarpeeks, liikaa? Nälkäsingaalit eivät toimi, joten syömisten väliin saattaa jäädä huomaamatta useampi tunti, kunnes tajuaa pakottaa itsensä ottamaan jotain. Jokaista juomista en viitsinyt merkitä, mutta Fun Lightia ja Cokista meni päivän mittaan, koska vesi on pahaa.

08.15 kaurapuuroa, jossa ½dl pähkinöitä ja 1dl raejuustoa, päärynä, teetä ja maitoa

11.00 7up freetä ja hupsista! meniki aika monta läkerol dentsii :---o

12.00 punajuuri (joo, kyllä, kuorittu, kypsä, ei purkista)

Yhden jälkeen koiran ulkoilutusta Rajasaaressa (eli beachilla makoilua) Mayan kanssa ja ärsytti kun ei tajuttu ottaa eväitä mukaan!

15.30 nuudeleita ja ~10 ruusukaalia, mantelimaitoa (laiska, en jaksanu käydä kaupassa tai laittaa kunnon ruokaa!)

17.30 kesän toka kioskijäätelö: päärynäpallo (aito vohveli ofc!) Huomasitko, Rella, puhuin sun päälle vähän väliä :DD

20.00 kotiin päästyä janojuomaksi lasi soijamaitoa

21.45 lääkkeet alas normi-lehmänmaidolla ja iltapalaksi banaanijäätelöä* purkkipersikoiden (jeh....) kanssa, kaksi riisikakkua Oltermannilla

* Banaani"jäätelö"
Tää on kai joku tän hetken trendiresepti, joten pikanen kertaus niille, jotka ei tiedä. Panaanit pakastimeen ja  blenderillä soossiksi. Ite tein kahdella banaanilla ja söin persikkakuutioiden kanssa. Maapähkinävoi on kyllä makuna ykkönen!

- pilko 1-2 (kypsää) banaania siivuiksi
- viipaleet pakastimeen 1-2 tunniks
- sekoita blenderillä banaanit pehmeäksi massaksi
( itse lisäsin myös soijamaitoa, koska banaanit oli (taas) liian jäässä )
- sekaan esim.: maapähkinävoita / vaniljauutetta / keksinmuruja / pähkinärouhetta / suklaata / hedelmiä ja marjoja / mitäikinäkeksii
näyttää pahalta :----(

Katso aina syödessäsi Greyn Anatomiaa, jää koukkuun, ja huomaa että tuotantokaudet loppuvat kesken, koska olet katsonut niitä parhaimmillaan kaksi viikossa!

2014/07/20

Runnin' Back (Getting Fat)

Yhy yhy yhyy, jaksan valittaa turhasta. Päässä pyörii sh-ajatukset ja aivot on itsevihaa täynnä. Mun elämä on niin täydellistä kun mahdollista. Hah! Millon mä vaihdoin tän esitysvaihteen taas päälle?

Yöt valvon, päivät valvon. Hoitaja soitti, että labrat on viitearvojen ala- ja ylärajoilla, ali ja yli. Kiinnosta yhtään, koska fyysinen olo on hyvä. Muka osasto, jos en suostu syömään rautaa purkista. Samana hemoglobiini on pysyny kohta pari kuukautta ilman rautojakin.

Onks lautasellinen höyrytettyä kukkakaalia, punajuurta ja porkkanaa lounas jos sekaan lisää vähän maitorahkaa ja aurajuustoa? Ilmeisesti se riittää, koska painoa tulee vaan. Huolimatta siitä, että kävelytän koiraraukkaa, kunnes se ei enää jaksa ja ukkosen jyrinän jälkeen jatkan matkaa yksin. Mut sain luvan liikkua kunhan en juokse. Eikä kunto riitä juoksemiseen, joten ei huolta. Yritin kyllä.

Pähkinät on liian hyviä, mutta jäätelöstä on tullu kielletty. Kateellisena katson ihmisiä värikkäine vohveleineen ja jädepalloineen rannassa. Lohduttaudun sillä, että saan syödä vielä iltapalaa illalla. Vasta tyhjään vatsaan saa syödä, joten kerralla tulee vedettyä kunnon satsit, että energiatarve täyttyy...

No joo, mut meil ollu Lunan kaa kivaakin. Hassuu miten se haluu olla koko ajan näköetäisyydellä. Se saa mut raivon partaalle, kun ei suostu kävelemään, mutta jaksaa kyllä juosta pallon perässä. Matkasyöppö. Koira-allergia puhkeamassa uusiksi, kun aivastelen Ladyä rapsuttaessa ja sen nukkuessa vieressä? Toivottavasti ei.

Pitäis kuulemaa olla ylpee näistä läskeistä. Rasvaprosentti varmaan 90%, ja indeksi hurjat 15.5. Mahdollistaa lukion jatkamisen. Jaksan kyllä muutenkin, se on vaan tahdonvoimasta ja opiskelutaidoista kiinni. Kukaan ei näytä huomaavan, kuinka ahdistavalta koulun alottaminen monen vuoden tauon jälkeen tuntuu.

Tekis mieli hakee kaupasta siideriä, mut äsken lähti mukaan vaan maitoa ja mehua äitille, sekä jätski tälle läskimahalle. Ja sit ihmetellään kiloja.. luoja

2014/07/19

Black Dog Friday

Me ollaan Lunan kanssa vietetty suurin osa ajasta kahdestaan. Tästä tuleekin hyvin koira- ja kuvapainotteinen postaus :)


Mä en nukkunut toissayönä juuri ollenkaan (niinkuin tällä viikolla on tupannut käymään), joten kävin ennen aamuseitsemää kiusaamassa koiraa sohvalla. Siskon luona se ilmeisesti saa oleilla missä vain, sillä sohva oli ennen kielletty paikka. Pari tuntia makoiltiin myös mun sängyssä kylki kyljessä ennen kun käytiin aamupissalla ja syötiin.


Ennen puoltapäivää lähdettiin sporalla keskustaan hakemaan Mustista&Mirristä uusia nameja, sekä Iinaa, Tiiaa, Anaa ja Viliä vastaan rautatieasemalle. Koirien ensikohtaaminen oli aika äänekäs, mutta tulivat onneksi hyvin toimeen. Lähdettiin Eiranrannan koirapuistoon lähinnä napsimaan kuvia ja juttelemaan. Koirat ei paljon toisistaan välittäneet ja ne oli ihan mahdotonta saada pysymään paikoillaan samaan aikaan.

Vili ja Luna lääh lääh ♥

Ana piti pölyhuiskaa, söpöiset


viuuuuu.....


Oli sumuista, mutta lähdettiin vielä Café Caruselin terassille välipalalle. Itse söin vain mehujään, koska kotona odotti jo lounas. Koirat hengailivat kiltisti Iinan tuolin alla.


Neiti pääs kahlailee ku oli kuuma
 Meidän piti Lunan kanssa kävellä alle puolen kilometrin matka kotiin, mutta se halusikin muiden perässä bussiin, joten ajettiin pari pysäkkiä kun muut jatkoivat matkaansa Kamppiin.
Tein nuudeli-wokkia ja vuokrasin Elisa viihteestä Varjojen Kaupunkien ensimmäisen osan, olen lukenut ilmestyneet kirjat ja elokuva oli niihin verrattuna aika pettymys.

Lähdettiin hetkeksi pihalle riehumaan uuden pallon kanssa. Koira oli läkähtyä, joten palattiin pian takaisin sisään.



Mä käväisin kaupungilla etsimässä Greyn Anatomian yhdeksännettä tuotantokautta ja löysinkin sen Anttilasta 15eurolla. Ruokakauppaan täydentää Lunan raejuustovarastoja ja hakemaan omiakin eväitä.


Iltalenkiks me hidasteltiin vaan lähipuistossa. Koira halus välttämättä tyhjään koirapuistoon, joten käytiin sielläkin hetki seisoskelemassa.

 



Lunalle on tullut n. kilo ylipainoa, joten me alotetaan nyt Ladyn kanssa laihdutuskuuri ja lähdetään tonne ulkoilmaan käppäilee. Koiranomistaja kuittaa.

2014/07/17

I'm Bored, You're Amorous


Takana parin tunnin yöunet jos sitäkään, ei oo oikeen nukkuminen onnistunu viime aikoina (paitsi toissayönä, kun otin ketipinoria nelinkertaisen annoksen..) Päiväunien ottaminen ei onnistu. Eikä alkoholi auta unettomuuteen, eilen kun pyörähdettiin pitkästä aikaa DTM:ssä. Skumppa tais olla osalle vähän petollista, mut oli kiva nähdä ihmisiä, laulaa karaokea ja tanssia. Miks mut saa niin helposti houkuteltua mukaan?

selkeetäskumppaa.jpg
Tänään en ole tehnyt sen ihmeempiä, katsellut liian monta jaksoa Greyn anatomiaa - 8. kaudessa mennään - lukenut kirjaa pihalla ja käynyt yksikseni lounaalla tyhjentämässä sushibuffetin kasvissusheista. Ehkä lähden vielä Hietsuun ottamaan aurinkoa ennen terapiaa, joka on vasta seitsemältä. Luna haetaan illalla ja oonkin tässä kovasti yrittänyt sopia koiratreffejä kavereiden kanssa.

epätoivoista itsensä rusketusta
Polilla tiistaina ei ollu mitään tärkeetä. Koko menomatkan mietin vaan kuinka huonosti ja p******tä kaikki on, mut perillä sain ihmeellisesti skarpattua. Hyvin mä oon loman ajan kuulemma pärjänny. Labroihin määrättiin ja eilen ekg:ssä nolasin itseni kun jouduin jonkun aikaa miettimään että mikäköhän se mun henkilötunnus olikaan...

Viikon opetus: Vaikka arpien kohdalla kädessä ei ole tuntoa, ei kannata testata sitä tumppaamalla tupakkaa ranteeseen. Tulee nimittäin ällö ruma vesikello, vaikkei sattuisikaan >:----(

2014/07/13

Almost Home

Maarianhaminan Paf Carnevalit - ilman jalkapalloa

ÅSS:n Vuohenjuusto-kasvislankku & Svarta Kattenin ahvenanmaan pannukakkua

Kotiuduttu vihdoin liian pitkän tuntuisen matkan jälkeen. Ahvenanmaalle oli kiva purjehtia, mutta krääh tuo paluumatka! Lähdettiin siskon kanssa eilen Maarianhaminasta Viking Gracella Turkuun, josta junalla Karjaalle, VR:n korvaavalla bussilla Helsinkiin ja sporalla kotiin. Perillä oltiin vasta ennen puoltayötä, kaupat oli kiinni, joten iltapalaksi sai mussuttaa laivalta ostettuja Dumleja..

Ilmeisesti sama painajainen toistuu aina kun tuun vähän pidemmältä reissulta himaan. "(Hamsterini r.i.p.) Caramel  onkin edelleen elossa ja se on asustellut todella todella likaisessa häkissä ilman mitään huolenpitoa. Mennyt niin huonoon kuntoon, ettei ole oma itsensä. Virkeä, mutta väsynyt. Oon unohtanu koko kaverin, eikä se siitä enää toivu." Mulla on hamsterinhäkki edelleen keskeisellä paikalla huonetta, aikalailla siinä kunnossa mihin asukas sen jätti. Ja ruokaa ja mökkejä. Uus tyttö tulee vasta kun on varmaa, etten enää osastolle palaa.

Oon niin turhautunu tähän lemmikittömyyteen, että aamuseitsemältä heräsin lukemaan eläintenhoitokirjoja odotellessani, että lähikauppa kymmeneltä aukeaa ja saan haettua aamupalaa.
Kävin myös kiertämässä lelukauppoja etsien Lunalle uusia palloja... Heh! Haetaan koiraneiti toisen siskon luota torstaina ja sitä odottaakin täällä todennäköisesti hyvin mieluisa yllätys:


Hello Kittyjä pallohullulle

Painosta sen verran, ettei ole laskenut. Läskitys vaikkei pitäis. Tiistaina poli.

2014/07/09

Archipelago

Här är jag på Kökar, en ö i Ålandska skärgården. Siihen loppu ruotsin kielen taidot, joten heja Ahvenanmaalta! Nyt saatte vain kuvapostauksen muutaman päivän ajalta, enimmäkseen maisemia Turun saaristosta, luonnon- ja vierasvenesatamista.

HÖGSÅRA

Högsåran Farmors Café on ihana maalaiskahvila, rakastuin tähän jo yli kymmenen vuotta sitten

Marenkeja, kakkuja, piirakoita ja juomia, sekä nykyään myös lämmintä ruokaa

mamma och pappa

hiekkaranta sataman vieressä

lampaita, lehmiä ja pupuja :3

BJÖRKÖ
kerranki oisin halunnu nähä käärmeen, mut ei..

saaren keskellä on järvi, jossa jopa minä uskaltauduin uimaan!

auringonlasku

seuraavan (tämän!) päivän matkalta

ja tuttuja tulossa samaan satamaan

KÖKAR
välkommen!

satamakonttori / saaristolaiskauppa

lapsena pyydystettiin haavilla pikkukaloja

lähdin kiertelemään

löysin metsämansikoita!

keula, tiikkikansi, köydet



Olen polttanut itseni auringossa, lyhyet hiukset kihartuu korkkiruuveille ja niiden hattarainen väri on haalistunut. En muista milloin olisi viimeksi ollut näin mahtavat säät, purjehdus on aika paljon rennompaa kuin kovalla tuulella ja vesisateella. Tänään päästiin myös pitkästä aikaa suihkuun, aika luksusta uimiseen verrattuna ;---)

2014/07/06

You Ain't No Sailor

Hangon regatasta selvitty (minä selvinpäin), vaikka juhlatunnelmat jatkuivat metelin mukaan kolmeen yöllä. Hyvä varmaan lähteä aamulla taas kisaamaan, ei voinut olla kaikilla hyvä olo. Hangon regattahan on siis purjehduskilpailu, vaikka osalla nuorisosta ei ole tästä tietoakaan. "Hankoon juomaan, jee!"

iltapäivällä båtenit vasta palaili radoilta
Käytiin rannan Pirate-ravintolassa syömässä. Itse arvoin halloum-leivän ja artisokka-sienipastan välillä, mutta päädyin ensimmäiseen. Regatta vetää sen verran väkeä, että ruokia sai odottaa nälkäkuolemaan asti, mutta oli hyvää ja söin melkein koko annoksen ranskalaisineen vaikka ähhhhhky.

Käytiin ruokakaupassa täydentämässä varastoja ja palatessa laiturilla oli jo melkoiset reivit menossa. Musiikki kuului Itämerenportilta mantereelle ja Vadelmaveneen soidessa... "Helsingistä pakoon soudan Hankoon", voitte kuvitella.

ilta, mut muilla meno jatkuu
Nukuin ihmeen hyvin siihen nähden millä volyymilla musiikki soi viereisessä veneessä, toisessa rivissä olevat kulkivat kantemme kautta ja sisko tuli kaverinsa luota reippaasti puolenyön jälkeen. Aamulla heräsin yhdeksältä pirteänä, toisin kuin koko muu perhe kuunneltuaan mekkalaa aamuyöhön.

Aamulla lähdettiin kymmeneltä aamupalan jälkeen liikkeelle kohti Kasnäsiä, jossa tuttavaperheellämme on mökki. Oli poikkeuksellisen hyvä keli, myötätuuleen auringon paistaessa, ja sitlådassa tarkeni t-paidassa. Alitettiin 19 metrin korkea silta 18m mastolla, kauheeta aina kattoo ja pelätä että masto ottaa kiinni ja kaatuu. Tapani mukaan istuin vain kyydissä, enkä jaksanut koskea pinnaan tai köysiin :p


Perillä meitä odotettiin kylmän skumppapullon kanssa ja saatiin maailman parasta kesäkeittoa. Myöhemmin pidettiin tikkakisa, josta putosin vasta kolmantena ( / 6 ), ihan hyvin kun heitän vaan kerran kesässä jos sitäkään x---)

Parasta oli kuitenkin ottaa aurinkoa purjeen päällä puomilla, jonne kiipesin, kuunnellen radiota ja katsellen maisemia tavallista korkeammalta. Missä Suomen kesä on viipynyt? Lämpö ja tappavat uv-säteet, teitä on odotettu! Saunaan ja uimaan en uskaltanut, mutta kohta grillataan!


Tätä on kesä, meren äärellä jeyyy!