2017/02/23

Paha Pandemia

Viime postauksessa jo mainitsinkin hankkineeni uuden hamsteri-kaverin. Kyseessä on pitkäkarvainen tummanharmaa syyrianhamsteri-tyttö. Mulla on ennestään ollut pari syrkkiä, mutta tämä oli ensimmäinen jonka hankin kasvattajalta. Niinpal Gauhian Paha Pandemia sai kutsumanimekseen "Demi" (koska Pandemia).


Haettiin hamsu vajaa kaksi viikkoa sitten Turusta, jonne kasvattaja sen Uudestakaupungista toi. Tällä hetkellä Demi majailee vanhempieni luona putkirempasta aiheutuvien meluhaittojen takia (tätä kirjoittaessanikin seinän takaa kuuluu hermoja raastava porakonsertti), mutta käyn sitä päivittäin (illoittain?) moikkailemassa. Viikonloppuna olisi kuitenkin muutto edessä ja saan otuksen omaan uuteen asuntooni.


Demi on kotiutunut hienosti. Se on rohkea ja todella utelias pikku otus, käsittely onnistuu jo kuin aikuiselta hamsterilta. Häkissä sillä oli alkuun vain pohja käytössä, mutta kun neiti alkoi kiipeillä kaltereita pitkin ylätasoille, oli sillatkin asetettava paikoilleen. Muutamaan kertaan sai näyttää, että niitä pitkin pääsee myös alaspäin eikä ole pakko heittäytyä pommilla puruihin.Häkissä puuhailun lisäksi Demi on päässyt ulkoilemaan viereen rakennettuun leikkikehään ja sängylle. Ostin aikoinaan Karkkia varten hamstereille tarkoitetut kalterit, mutta tää neiti näpsä vetelee niistä yli. Ainakin on helppo tutustumisleikki napata hamsteri kiinni aidan päältä ja nostaa se takasin aitauksen sisäpuolelle. Uudessa kämpässä ois tarkoitus ulkoiluttaa hamsua koko huoneessa ja kaltereilla vain rajata paikat, jonne ei ole asiaa.


Odotan niin paljon, että saan ton tyhmeliinin oikeesti itselleni 

14 kommenttia:

 1. Mä hankin kyllä kans jatkossa kaikki eläimeni kasvattajalta,
  sekä hamsteri että pari kääpiöluppaa jotka oon hankkinut suht suositulta/hyvämaineiselta eläinkaupalta on olleet aggressiivisia/kuolleet nuorena selittämättömästi/sairastellut paljon.
  Voi toki olla vaan mun huonoa tuuriani ja on olemassa varmaan hyviäkin eläinkauppoja missä eläimet on esim omia kasvatteja mut se onkin sit asia erikseen. Kesyrotat jotka hankein kasvattajalta eli 3-vuotiaiksi mikä on suht korkea ikä niille.
  Hän vaikuttaa kyllä oikein veikeältä ja suloiselta tapaukselta, tuli hamsu kuume itellekin. :'D <3

  VastaaPoista
 2. Pakko kommentoida tähän edellisestä postauksesta. Oon seurannut anonyyminä sun blogia alusta asti ja ensimmäistä kertaa musta tuntui, että noissa (edellisen postauksen) kuvissa näin silmissäs elämää. Sä pystyt selättää sh:n lopullisesti, olen siitä aika varma :) Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 3. Voi mikä söpöliini <3

  VastaaPoista
 4. No jopas on hauskan näköinen pikku otus! Rupesi ihan naurattamaan tuo ilme viimeisessä kuvassa. Jään innolla odottamaan uusia postauksia ja etenkin kuvia Demistä.

  VastaaPoista
 5. Voi miten söpö! :3
  Toi hamsterin koko nimi on ihan mahtava- kasvattajalla on todella ollut pilkettä silmäkulmassa! Kesti hetken ennen kuin tajusin että Niinpal Gauhian Paha on ihan suomea vaikka onkin "itämaiseksi" naamioitu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, turkua kuulemma ja suomeks Niin Kauhean :D

   Poista
 6. Miksi niin harvoin postaat? Ja et vastaa vaikka oon kysyny?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole käytettävissä hyvää tietokonetta, joten postaaminen ei sen takia kauheasti innosta. Sori :/

   Poista
 7. Oi että kuinka suloinen!
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Heippa! Muistelen että sulla on osteoporoosi? Kiinnostaisi sattuneesta syystä tietää, vaikuttaako se jotenkin tämänhetkiseen elämääsi tai pelkäätkö kuinka tulee vaikuttamaan kunhan ikää tulee? Missä vaiheessa sulle todettiin kyseinen sairaus? Kiitti jos jaksat vastat, kiva blogi ja sun etenemistä on ollu kiva seurata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on osteoporoosi. Sain 18-vuotispäivänä kuulla, että mulla on 60-vuotiaan luusto, minkä jälkeen tilanne meni vieläkin pahemmaksi. Viime hoitokokouksessa lääkäri laittoi lähetteen luustontiheysmittaukseen, niin katotaan päästäiskö jo osteopenian puolelle. Tällä hetkellä osteoporoosi ei vaikuta mitenkään, jos ei lasketa että saan syödä kalsium-tabletteja kahdesti päivässä. Mutta esim. ratsastus on vähän kyseenalainen harrastus, koska pudotessa murtumariski on suuri.

   Poista