2012/11/09

Die Bitch


Niin paha olo, ettei sanoin voi edes kuvailla. Istuin eilen vessassa tunnin itkemässä. Oloa ei yhtään helpottanut se, että pikkusiskoni kotiin tullessaan huusi minulle: "Voi ***** Noora, sä oon maailman itsekkäin, pilaat kaikkien elämän ja etkö voisi jo muuttaa sinne sun tyttöystävälle ni päästäis sustaki eroon".

Tulos oli se, että kaivoin terän esiin ja yritin viiltää ranteen valtimon auki. En vain tylsällä terällä saanut tarpeeksi syvää jälkeä aikaan. Mietin myös, että tyhjennän lääkekaapin. Ei kukaan huomaisi, että olen nukkunut pois. En kuitenkaan voisi tehdä sitä äidilleni ja päädyinkin soittamaan hänelle Espanjaan. Ehdotti, että menisin Auroran päivystykseen yöksi. En suostunut, joten hän kutsui ystävänsä meille tarkistamaan vointini. Siihen aikaan olin jo hieman rauhoittunut, joten vain paketoitiin käsi ja sain mennä nukkumaan.

Tänään kävin sitten aamulla laboratoriossa. Labratätikin tokaisi, että "ei sua taida nää neulat sattua" kun ronkki kättäni. Ei kauhean ammattimaista käytöstä, koska kyllä minä edelleen kipua tunnen. Nainen myös sitoi ranteeni kun se edelleen vuosi...

En vain jaksa. Voisin mennä takaisin nukkumaan.

16 kommenttia:

 1. Voi ei, älä vain ala luisua takaisin sairauden syövereihin, olet tsempannut niin hienosti! Takapakkeja kyllä tulee, mutta siiden ei tarvitse jäädä pysyviksi. Tsemppiä ja harkitse sitä osastoa, jos tuntuu oikein pahalta, kukaan ei halua että kuolet, olet monelle niin tärkeä! <3

  VastaaPoista
 2. no ei kyllä ollut kovin ammattitaitosta labrassa. :(

  VastaaPoista
 3. mikä sun tarkoitus on tuossas viiltelyssä?
  haluatko huomiota?
  kuolla?
  aina sanot täällä että nyt yrität itsemuraa, miksi et ole sitten jo tehnyt sitä?

  en siis TOSIAANKAN tarkota et sun pitäs!! ihmettelen vaan. et sä oikeasti taida haluta kuolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, viiltelyn tarkoitushan on aina huomionhaku tai itsensä tappaminen.... Kun minä joskus 15-16v viiltelin, niin syynä oli lähinnä se, että voi välillä henkisen paskamyrskyn kanavoida johonkin muuhun - väliaikainen kipu, minkä viiltely aiheuttaa, saa ajattelemaan sitä FYYSISTÄ kipua hetkeksi aikaa, eli on ns. pakokeino.

   Poista
  2. Huomaa, että sinä olet säästynyt paljolta. Viiltely on seurausta itsevihasta, niin suuresta, että olisi ihan sama kuolisiko siihen vai ei. Ehkä sitä vielä toivoo, että jokin voisi muuttua, ja pystyy edes vähän ajattelemaan sitä, mitä itsemurhalla aiheuttaisi muille.
   Samalla sillä saa rauhoitettua itsensä. Niin kauan kuin viiltelin, reagoin siten melkein kaikkeen negatiiviseen, kun sitten lopetin ja selvisin pari kuukautta, aloin pitää omaa käytöstäni käsittämättömänä, enkä usko, että enää koskaan teen niin.
   Vailla nouy kertoisi täällä joka päivä yrittävänsä itsemurhaa, niin se on aina parempi, kuin että hän ei yksi päivä enää voisi tehdä niin, koska kuolleena ei kirjoita mitään.

   Poista
  3. En ole kertaakaan yrittänyt itsemurhaa, joten ei ihme etten siihen ole vielä kuollut. Ajatuksia ja suunnitelmia on kyllä pyörinyt mielessä, mutta niiden toteuttaminen on eri asia.

   Poista
 4. Luin eilen "tapa minut äiti" kirjan ja siinä tytön olo parani kun hän sai ravintoa. Pää alkoi toimia normaalisti kun sai energiaa, eikä hänestä tullut lihavaa. Hänkin kävi pohjalla monta kertaa ennenkuin löysi ulos anoreksiasta. Toivon sullekkin kaikkia voimia että selviytyisit. Ei sun siskoskaan tarkoita oikeasti mitä puhuu. Niin moni välittää susta! <3
  Ja anonyymi; viiltely tai itsemurhasta puhuminen on usein henkilön avun huuto. Silloin kaikki mahdollinen tuki ja apu on tarpeen. Vielä kerran Noora tsemppiä!<3

  VastaaPoista
 5. Tavallaan mä ymmärrän sun siskoa. Sun sairaus laittaa sun perheen ihan kamalaan tilanteeseen. Ratkaisu ei kuitenkaan ole aiheuttaa lisää tuskaa ja huolta, vaan tehdä kaikkesi, jotta parannut.

  ps. Minäkään en usko, että oikeasti haluat kuolla. Ja se on HYVÄ.

  VastaaPoista
 6. wow anon relax. Viiltely ei tosiaankaan aina tarkoita huomionhakua tai sitä että haluat kuolla. Itse tein sitä sen takia että se helpotti henkistä kipua, pystyin siirtämään ne tunteet siihen. Just a way of coping. Helpompi se on itkeä sen takia että ranne on auki, kun sen takia että maailma tuntuu kaatuvan niskaan, ainakin itsellä on ollut näin. Itseensä saa myös purettua agressiot. En nyt osaa selittää tätä, mutta se ei tosiaankaan tarkoita että haluat kuolla. Ei useimmissa tapauksissa. Toki se voi mennä siihen pisteeseen, itsellänikin meni, mutta yleensä ainakaan alussa ei ole tästä kyse.

  VastaaPoista
 7. Keksisitkö, Noora, mitään muita keinoja purkaa pahaa oloasi silloin kun tekee mieli viillellä ja vahingoittaa itseäsi? Luettuani yllä olevat kommentit uskon, näin ulkopuolisena, ymmärtäväni nyt jonkin verran paremmin viiltelyn "logiikkaa", ja ymmärrän että sen lopettaminen voi olla hyvin vaikeaa. Olisikohan kellään, joka on päässyt pois viiltelemisen kierteestä, jotain vinkkejä Nooralle mitä muuta voisi silloin tehdä kun paha olo menee siihen pisteeseen että tekee mieli viillellä? Apua toki, Noora, tarvitset, sillä hätähuutohan tuo viiltely on!

  VOIMIA Sinulle Noora! <3<3<3

  VastaaPoista
 8. Mä olen entinen viiltelijä (tai no joo, tein sen verran tylsillä terillä, että ranteet näyttää suht normaaleilta nyt, mutta se itseviha oli kyllä kovaa silti). Enpä kuitenkaan ole kovin hyvä neuvomaan, miten siitä pääsee irti. Anoreksiaan liittyvästä pahasta olosta lähinnä jatkamalla sitkeästi toipumista. Mulle ei ainakaan enää nyt normaalipainossa ja riittävästi syöden ole kertaakaan tullut tarvetta viillellä, hakata itseäni jne. mitä tuli aikoinaan tehtyä, vaikka kropassa on nyt reippaasti enemmän rasvaa kuin ennen ja joskus tulee syötyä vähän turhan paljon. En toki aina ole kroppaan tyytyväinen, mutta se tyytymättömyys on miljoona kertaa lievempää kuin syömishäiriöaikoina.

  Sen sijaan muunlaiset pettymykset ja yksi masennusjakso on tuottaneet halua tarttua terään ja pahimman masennuksen aikaan niin teinkin. Siihen auttoi lääkitys ja terpia. Epäonnitumisissa (esim. huonot arvosanat koulussa, ihmissuhdepettymykset) auttaa se, kun puhuu jonkun kanssa, itkee ihan reilusti, kirjoittaa, vetää rääkkitreenin salilla jne. Vähitellen se viiltelyolo laimenee, vaikken kyllä todellakaan väitä, että olis helppoa olla satuttamatta itseään, jos on tosi huono hetki.

  Mutta siis ihan hirveästi voimia sulle Noora! Ihan varmasti siskosi ei halua sun kuolevan, sillekin sun sairaus on vaan raskas ja stressi purkautui nyt noin valitettavan ikävällä tavalla. Labratäti käyttäytyi kanssa aika epäammattimaisesti. Musta olisit reilusti saanut sanoa, että kyllä suhun sattuu. Sulla on ihan yhtä suuri oikeus hyvään hoitoon kuin kellä muulla tahansa.

  VastaaPoista
 9. Haluaisitko olla terve? Vapaa anoreksiasta? Pystyisit nauttia elämästäsi täysillä ilman pelkoa painosta, ruuasta, kaloreista? Haluatko olla yli 20 kiloa alipainoinen? Vai normaalipainoinen ja hyvinvoiva?

  Pystyt siihen <3

  VastaaPoista
 10. Oliko sille joku erityinen syy, miksi siskos sanoi sulle noin? En usko, että se kuitenkaan tarkoitti mitä sanoi D:

  Tsemppiä♥

  VastaaPoista
 11. Kyllä tää sun paraneminen tästä vielä nousuun lähtee,vaikka välillä tuleekin takapakkeja. Tärkeintä on että pohjimmainen ajatus on se parantuminen,niin kyllä jossain vaiheessa se tulee toteutumaan! ^_^
  täältä on aina niin mukava lukea uusia postauksia, vaikka ne ei olis sitä mailman positiivisinta tekstiä, mutta tietääpähän ainakin että sä olet vielä elävien kirjoissa!:)
  tsemppiä parantumiseen ihan hirveesti!<3<3

  VastaaPoista
 12. tsemppiä ja haleja ihan hirveesti sulle. oot vahva!<3 ja toi viiltely juttu on niinkuin karo sanoi että voi keskittyä välillä siihen fyysiseen kipuun ja unohtaa sen henkisen kivun. anoreksiasta on vain niin vaikea päästää irti..

  VastaaPoista
 13. Sä halusit parantua!
  Kannattaa lopettaa noissa pro-ana sivuilla käyminen. Esimerkiksi höyhenessä.

  VastaaPoista