2015/07/29

Laivalla Maarianhaminaan

Olin tänä vuonna mukana purjehtimassa säälittävän lyhyen ajan. Reissussa olin noin viikon, mutta ehdin käydä vain muutamassa satamassa. Kuvia tuli otettua kuitenkin niin paljon, että ajattelin jakaa purjehdusreissun useampaan postaukseen.

Lähdin reilu viikko sitten lauantaina Viking Linella Helsingistä kohti Maarianhaminaa. Alun perin mun piti mennä jo perjantaina bussilla veneelle Korpoströmiin, mutta nukuin niin pitkään etten ehtinyt aamubussiin. Laivamatka tuli kuitenkin linja-autoa halvemmaksi, vaikka hytittömänä aamuyöhön kukkuminen ei oikeen miellyttänyt.


Varasin ja maksoin matkan netissä. M/S Gabriella lähti Katajanokalta kuudelta ja oli perillä Maarianhaminassa puoli viideltä aamulla. Matkan ajaksi suljin ylimääräiset tavarat lukolliseen säilytyslokeroon ja kiertelin katsomassa risteilyllä järjestettyä ohjelmaa. Hymyilin Ville Viikingin ja lasten tanssiesitykselle, Tax-freessä kuolasin Håll Sverige Rent -muumimukin perään, kirosin huonoa Wi-Fi-yhteyttä, en tunnistanut puoliakaan ruotsalaisista kappaleista karaokessa ja yökerhon pikkutunneilla koin vain myötähäpeää kun katselin tanssilattialla horjuvia juhlijoita.
Jossain välissä yritin nukkuakin muiden "Mariksessa" jäävien kanssa käytävän penkeillä, mutta ei siitä tullut mitään kun ruotsalaiset melusivat ja yökerhon jumputus kantautui pitkin käytäviä. Puoli neljältä soi viimeisenä kappaleena Titanicin tunnuskappale ja väsyneenä mietin ehtiikö seuraavan tunnin aikana vielä törmätä jäävuoreen. Mussutin tylsyyteen Oreoita, vaikka aiemmin olin jo syönyt jonkun juustosämpylän tapaisen ja sen kanssa proteiinijuoman.


Maarianhaminaan saavuin vähän ennen auringonnousua. Kävelin terminaalilta lyhyen matkan vierasvenesatamaan hiljaisuudessa. Öinen laituririvistö oli rauhallinen ja meri tyyni, olisin voinut jäädä ihailemaan maisemaa, mutta oli kiire veneeseen omaan punkkaan nukkumaan.

Maarianhamina näkyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti