2016/11/09

Muuttopuuhissa

Kello on päälle yksi yöllä ja mun piti saada tästä muuttorumbasta hetken hengähdystauko, joten tulin kirjoittelemaan.

Ensinnäkin: miksen ikinä osaa tehdä mitään ajoissa? Olen tiennyt jo useamman viikon, että nykyinen asumisyksikkö joutuu lopettamaan ja muutto on edessä. Sain onneksi hankittua itselleni uuden asunnon, mutta vasta tänään tiistaina olen alkanut edes miettiä tavaroiden keräämistä kasaan. Mun pitäisi saada pakattua huomiseen (ööh, eli aamuun) mennessä, jotta saadaan ohjaajan kanssa vietyä kamat uuteen asuntoon. Jotain pientä, kuten aamupalatarvikkeet ja lakanat saa vielä jäädä, sillä päätin että vietän vielä keskiviikon ja torstain välisen yön yksikössä.

kaapista pöydälle, pöydältä banaanilaatikkoon

Olen myös tiennyt parin päivän päästä koittavasta Italian-matkasta jo ties kuinka kauan, mutta sinnekin aloin pakata vasta tänään. Lähden perjantaiaamuna nuoremman pikkusiskoni kanssa neljäksi päiväksi Milanoon, missä toinen pikkusiskoni on ollut syksyn vaihdossa. Vanhempanikin ovat olleet Italiassa jo useamman viikon, joten kiva nähdä pitkästä aikaa taas heitäkin (ja viettää isänpäivä ulkomailla). Soittelin illalla äidin kanssa, ja hän sanoi, että kannattaa ottaa talvitakki mukaan. Viikonlopulle Milanoon on ennustettu ~10°C, joten Suomen pakkasten jälkeen talvivaatteet tuntuvat hieman liioittelulta.


Jotenkin mun on vaikea hahmottaa aikaa paria päivää pidemmälle. En ole uskaltanut ajatella tulevaisuutta tai edes asiaa, että asumisyksikön päivittäinen tuki loppuu ja kohta olen yksin uudessa yksiössäni ilman, että masennuksen iskiessä kukaan pakottaa tiskaamaan, siivoamaan, tai edes nousemaan sängystä. Puhumattakaan siitä, että joudun luopumaan ihmisestä, jota olen nähnyt melkein päivittäin ja johon olen uskaltanut luottaa.

Ja takaisin pakkaamiseen: sain äsken useamman tunnin vaatekriiseilyn jälkeen vihdoin päätettyä mitä otan Italiaan mukaan, joten kohta taidan mennä tunkemaan vaatekaapin loppua sisältöä jätesäkkeihin. Toisaalta alkaa väsyttää niin paljon, että vois ehkä nukkua pari tuntia ennen sitä...

16 kommenttia:

  1. Italian reissu kuulostaa upealta! :) Hienoa, että pääset reissaamaan yhdessä perheesi kanssa. Matkaltasi olisi kiva nähdä myös kuvia, mikäli innostut siellä kuvailemaan.

    Hurjasti tsemppiä muuttuvaan tilanteesi. Sä tulet aivan varmasti pärjäämään. Luota itseesi! <3

    Haluaisin esittää sinulle muutaman kysymyksen, joihin sinun ei tarvitse vastata. Mitä saavutat sillä, kun rajoitat syömistäsi ja pysyttelet tietoisesti alipainoisena? Miksi mitätöit kehon viestit ja tarpeet? Kestääkö kroppasi sen, kun syömishäiriö vahingoittaa? Mitä voisi tapahtua, jos vapautuisit sh:sta? Mitä haluat elämältä?

    Näihin ajatuksiin, muutosrikasta keskiviikkoa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otan kameran mukaan ja ajattelin julkaista matkakuvia täälläkin :) Kiitos tsempeistä, mäkin uskon pärjääväni vaikka tällä hetkellä ahdistaakin aivan hirveästi.

      Poista
  2. Onneksi olkoon uuden asunnon löytämisen johdosta! Saako kysellä missäpäin Helsinkiä se sijaitsee? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Muutan Punavuoreen takaisin tutuille kulmille, tosin vain väliaikaisesti, sillä olisi vielä tarkoitus jatkaa jonkinmuotoisen tuetun asumisen piirissä.

      Poista
  3. ei se oo alipainonen kato ny tota

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, onneks mun muumimukit on ihan normaalipainosia. Ei mee nii helposti rikki.

      Poista
    2. Toi oli just hyvä vastaus Noora, repesin ääneen! :'D

      Poista
    3. Mikä tuo eka kommentti oli? Huhhuh, jollain taas välähtänyt... On se kumma kun on noin katkeria ihmisiä että täytyy tulla väkisin yrittämään pahoittamaan muiden mieltä vaikkei koko kommentissa ollut mitään järkeä kun kuvissa näkyi vain muumimukeja??

      En ymmärrä mikä ihmisiä vaivaa, toivottavasti saavat omaan niskaansa samanlaiset kommentit niin ymmärtävät ettei ole kiva muita arvostella ja haukkua.

      Hyvä kun löysit uuden asunnon!

      Poista
  4. Italia on kaunis maa, tosin kaupungit on varmaan aika erilaisia, itse olen käynyt Roomassa ja ne rakennukset oli jotain aivan uskomatonta. Ihanaa reissua ja voimia kaikkeen tulevaan. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rooma on kyllä kaunis, käytiin siellä kaksi vuotta sitten ja postaus matkasta löytyy täältä. Muuten mun Italian tuntemus kohdistuu lähinnä Alppien laskettelukohteisiin :D

      Poista
  5. Eivitsi mäki haluun Italiaan... <3 ei mut paljon tsemppiä muuttoon, uskon kyllä että kaikki menee vielä hyvin <3 ja pidä hauskaa reissussa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli vaan tosi huonoon saumaan tää muutto, koska stressasin melkein koko Italian matkan ajan vain kotiasioita :--/ Onneksi edes hetkittäin sain nautittua reissusta.

      Poista
    2. Ääh voi ei :/ se kyl on aina yhtä vtuttavaa ku just jotai huonoja uutisia tulee just ennen reissua tai lomaa, ku menee sit koko se aika stressaukseen :/ mut hyvä jos pystyit edes jokseenkin nauttia siellä olosta!

      Poista
  6. keräiletkö muumimumeja ootko fani?huomasin vaan kupit tuossa.muuttaminen on tosi rasittavaa en pidä yhtään toiv sulla paremmin ainaki tavaraa tullu karsittua hyvin ku joutuu käöymään läpi mitä omistaa.ja kaikkea turhaa löytyykin!mitä ihminen tekee monella tyhjillä pattereilla,vanhoilla joulukorteilla,askartelumuistoja rikkinäisiä ja 10v vanhat vero palkkatulot?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen keräillyt muumimukeja jo ties kuinka monta vuotta ja niitä alkaa olla jo vähän liikaa :--D Mulla on edellisestä muutosta alle vuosi, joten turhaa tavaraa ei tässä ajassa ole kauheasti ehtinyt kertyä, mutta vanhempien luona mulla on säilössä vaikka mitä turhuuksia :D

      Poista
  7. Moikka Noora,

    pistin siis sinulle meripihka.netiin mailia tuossa 25.10.

    Terveisin sama anonyymi (kirjoittelin edelliseen postaukseen)

    VastaaPoista