2017/11/24

Hamsters can't play the piano

Vähän hamsterijuttuja huonomman kauden keskelle.
Tässä on siis Niinpal Gauhian Paha Pandemia aka "Demi", kohta vuoden vanha hamsterityttö.


Sen jälkeen kun muutin uuteen asuntoon, Demistä on tullut paljon seurallisempi. Edellisessä kämpässä lähinnä vain estin neitiä syömästä lattialistoja ja vessan ovea. Nyt se kiipeilee mun olkapäille ja tulee syömään herkkuja kädestä. Käyttäymiseen on varmaankin syynä "ulkoilu"tilan pienentyminen, sillä nykyään hamsteri on vapaana koko kämpän sijaan vain makuuhuoneessa.


Välillä menee viikko tai pari kun en näe Demiä melkein ollenkaan. Yöeläimenä se on luonnollisesti hereillä silloin kun itse nukun. Välillä Demi on hereillä jo seitsemältä, jolloin se saa jaloitella häkin ulkopuolella ja etsiä herkkuja, mutta toisinaan se heräilee vasta kun olen itse jo unten mailla. Saatan välillä aamuyöllä herätä tyypin kolisteluun, mutta pitäköön meteliä, niinhän mäkin teen päivisin kun toinen nukkuu.

Seuraavissa kuvissa käytiin tyhjentämässä tuoreruokakuppi häkin ulkopuolella, ja kun ei lisää papuja tai pähkinöitä kuulunut, niin epäuskoisen katseen jälkeen paineltiin takas häkkiin ja pesään tyhjentämään poskipussit ja syömään.

Pidän häkkiä lattialla, jotta Demsku pääsee ulkoillessaan kotiin kun haluaa. Olen laittanut sille tikkaat luukulle ja se käykin useasti häkin sisäpuolella iltaulkoilun aikana. Nyt talven tullessa on alkanut huolestuttaa, että jos ikkunasta vetää, joten oon laittanut häkin alle fleece-peiton.

Tänään illalliseksi tarjoillaan herne-maissi-paprikaa, riisiä ja pari jauhomatoa. Nam?

3 kommenttia:

 1. Hassu kysymys: Onko Demi kuinka sisäsiisti? Vai löytyykö papanoita häkin ulkopuolelta? Lemmikeistä saa parhaimmillaan paljon iloa ja seuraa vaikka ne aika "omaa" elämää eläiskin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei löydy papanoita häkin ulkopuolelta ja häkissäkin sillä on vessa käytössä. Kakkoja pitää silti siivota pesästäkin.

   Poista
 2. Postaustoivetta: Tahtoisitko kertoa miten kauan oot valokuvannut? Miten oot oppinut kuvaamaan? Hyviä vinkkejä / sivustoja miten oot oppinut? Ootko omistanut monta kameraa? Mikä / millainen on sellainen mistä oot eniten tykännyt? Voisitko aatella kuvaajan töitä joskus? Oot nimittäin tosi taitava siin ja sulla on laadukkaita kuvia blogissakin.

  VastaaPoista