2018/02/07

I need a hobby

Meillä alkoi Lunan kanssa viiden kerran agilityn jatkokurssi viime viikon maanantaina. Olenkin nyt parina sunnuntaina hakenut Lunan mun luokse, jottei enää agilitypäivänä tarvitse sumplia saanko haettua koiran ajoissa siskolta.

Maanantaina heräsin pakostakin aikaisin kun Luna alkoi kerjätä ruokaa jo puoli seitsemän aikaan. Kävin heittämässä nappulat kuppiin ja painuin takaisin nukkumaan. Kahdeksalta nousin syömään omaa aamupalaani ja kymmeneltä kun koirakin alkoi taas osoittaa elonmerkkejä, lähdettiin ulos.
Oli aivan ihana aurinoinen ilma ja vaikka olin etukäteen suunnitellut, että kierretään vain lyhyt lenkki, oltiin ulkona toista tuntia. Viime viikolla tein sen virheen, että puuhasin koiran kanssa liian paljon päivän aikana, jolloin sen mielenkiinto ei enää illalla riittänyt esteiden hyppimiseen niin paljon kuin olisin halunnut.
Lounaan jälkeen Luna jäi pariksi tunniksi yksin, kun kävin polilla hoitokokouksessa. Mun kuntoutustukea jatkettiin vuodella eteenpäin ja sovittiin, että vaikka nyt meneekin taas paremmin, en vielä tässä vaiheessa jatka Vamoksessa, vaan keskityn parantumiseen ja sietämään vitosella alkavan luvun vaa'alla. Ja kun kuun lopulla aloitan vihdoin dkt:ssa, on siinä jo ihan riittävästi ohjelmaa.
Viideltä lähdettiin Lunan kanssa junalla Kannelmäkeen ja käveltiin sieltä Konalaan hallille. Tällä kertaa meillä meni paljon paremmin kuin ekalla kerralla, koska olin itsekin skarpimpana ohjaamassa. Mentiin hyppyjä, keppejä ja putkia eri kulmista lähestymällä.

Oli kivaa, mutta ei me tätä "kunnon harrastuksena" kuitenkaan enää aloiteta ihan Lunan iänkin (8-vuotta) takia. Mutta jos kaveripiiristä löytyisi joku, jonka kanssa hallia silloin tällöin vuokrata, voisi olla kiva käydä aina välillä harjoittelemassa.

12 kommenttia:

 1. Kuinka monena päivänä peräkkäin oot (about) syönyt yli 3000kcal? Ja minkä verran oot liikkunut näinä päivinä? Millaista tahtia paino on noussut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppuviikosta vähän feilasin ja tuli muutamana päivänä oksenneltua, mutta sen jälkeen on tullut +3 kg, josta osa varmasti nesteitä. Oon silti hyppimässä seinille ahdistuksesta. Ja kävelly oon päivittäin suunnilleen viis kilsaa, eli lähinnä pakollisia matkoja kauppaan, polille, koiran kanssa yms.

   Poista
  2. Kauanko menit tuolla 3000kcal/päivä ennen repsahdusta? Oliko kyse ihan yksittäisistä päivistä jolloin se toteutui vai esim viikon päivistä peräkkäin?

   Poista
 2. Hei mehän käydään Rafin kanssa myös leikkimielisesti koirakoulu kompassissa agilityssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teitä itse asiassa ajattelin, että vois ehkä yhdessä käydä :D Koiratkin vois tulla toimeen keskenään, vaikka toi meidän lady on yleensä vähän rähjä...

   Poista
 3. Hyvältä kuulostaa sun kuntoutumissuunnitelmat!
  Tsemppaan sua näin vain ruudun takaa sua tuntematta, että saisit rakennettua vakaampaa pohjaa tulevaisuudelle.
  Jokin syömishäiriö- /kuntoutumiskuviousta irrallinen harrastus voi tehdä hyvää ja tuoda mielekästä sisältöä elämään. Samalla huomaa miten oma vointi ja ruokailut vaikuttaa jaksamiseen <3

  Oletko ajatellut palata ratsastuksen pariin kun vointi kohenee? Siitä taisit aiemmin haaveilla. Agility kuulostaa myös hyvältä :-)

  VastaaPoista
 4. Aika helposti nykyisin kuntoutustuen saa, jos pelkkä ahdistus viidestäkymmenestä kilosta riittää. Sitten henkilöt, joilla on jokin oikeasti työkykyä rajoittava fyysinen sairaus/vamma, eivät sitä millään saa. Ei voi muuta sanoa kuin voi jumalauta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älytön kommentti... Onneksi Noora lääkärit tuntevat sinut ja tilanteesi näitä anonyymejä paremmin.

   Poista
  2. Jos sustaki tuntuu, että sulla on muutama kilo ylimäärästä ja esim. kesäkunto ahistaa, nii käy ihmeessä lääkärissä kysymässä saikkua. Katotaan irtooko vaan sillä perusteella :)

   Poista
 5. Täällä painitaan myös ton viitosella alkavaan lukuun tottumisen kanssa. Tai no, päätin vaan lopettaa vaa'alla käymisen jotta säästyn tuskalta. Tsemppiä myös sinne <3 Ohita toi vammanen "voi jumalauta"-anonyymikommentti joohan? En ymmärrä miten jaksat pitää ano-kommentoinnin päällä kun aina joku järjen jättiläinen trollaa täällä :(

  VastaaPoista
 6. Käytätkö nutreja enään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian kalliita. Varsinkaan kun niitä ei saa enää ostettua kuin neljän pakkauksissa. Mieluummin syön siis vaikka pari riviä suklaalevystä.

   Poista