2018/04/10

Viime sunnuntai - my day

Sunnuntaiaamuna mulla soi herätyskellon viimeinen hälytys kahdeksan jälkeen.

En jaksanut keittää (mikro)puuroa, joten mittasin lautaselle muroja, jotka söin rahkan, vaniljasoijamaidon ja cashewien kanssa. Lisäksi teetä ja mangoa. Mangokausi on yksi parhaista asioista keväässä!En viitsinyt meikata päivän myöhempien tapahtumien takia ja vaatteitakaan en jaksanut miettiä sen kummemmin. Jälkikäteen kahvilassa tuli kyllä olo, että olisi voinut laittaa jotain vähän hupparia siistimpääkin päälle...Olin varautunut siihen, että puoli yhdeltätoista pitää lähteä kävelemään Pasilan asemalle, mutta Joonas olikin liikkeellä autolla, ja poimi mut mukaan matkalla keskustaan.

Yhdeltätoista siis alkoi Pokémon Go ex-raidi Musiikkitalon Laulupuut-veistoksella. Peli lähettää kutsuja tapahtumiin vain osalle pelaajista, joten sellaisen saaneena piti tietenkin saapua paikalle saadakseen mahdollisuuden napata Mewtwo.


15 min ennen raidin alkua


serious business

Sain Mewtwon kiinni, minkä jälkeen otin Postitalon edestä kaupunkipyörän. Oltiin sovittu Ellan ja Liisan kanssa, että nähdään Café Ursulassa ja ajattelin, että sunnuntaiaikataulujen takia olen nopeammin perillä pyörällä kuin sporalla. Lisäksi halusin saada vähän paremman kokemuksen Alepa-pyörästä, kun torstaina aloittaessani pyöräkauden.

No, ei onnistunut tälläkään kertaa. Kaivopuiston rannassa ei vielä ollut telinettä samassa kohtaa kuin edellisvuonna, joten jouduin polkemaan pyörän rantaa pitkin Kompassin asemalle. Ja siitä sitten pienen ärsytyksen kanssa kävellen takaisin Ursulalle.Olin etukäteen päättänyt, että otan kahvin/teen lisäks muutakin. Ei yhtään tehnyt mieli pullaa, ja Liisalla oli niin hyvän näköinen smoothie, että otin itsekin samanlaisen. Päätökseen vaikutti aika paljon myös se, että tiskillä smoothie-lasien edessä luki "vegan". Kahviinkin sai kaura- tai soijamaitoa ihan pyytämättä.Ollaan tunnettu tyttöjen kanssa ala-asteelta lähtien ja juoruttiin taas lähes koko peruskoulun patoumat läpi. Naurettiin vedet silmissä menneille, ja näin 15 vuotta myöhemmin voi vain ihmetellä että mitähän kettua silloin aikoinaan tapahtui.

Erottiin siinä kulmassa missä aina ennenkin. Mä vaan poikkeuksellisesti hyppäsin pysäkiltä sporaan.

Oltiin Iinan kanssa vihdoin saatu sovittua kuvauspäivä sunnuntaille Iinan projektia varten. Puoli kahdelta Iina ja Tia tulivat mun luokse ja meikattiin mut kuvauksia varten.

Oltiin etukäteen sovittu, että kuvataan Uunisaaressa, joten lähdettiin takaisin Kaivopuistoon. Join matkalla nutrin pillillä, koska en halunnut pilata huulimeikkiä syömällä.Oli aivan superhauskaa, vaikka kameran tällä puolen olikin jännittävää. Katsottiin yhdessä Iinan kanssa kuvauskohtia ja käveltiin yhdessä rantoja edes-takaisin katsomassa miten valo osuu mihinkin oksaan.Onneksi kevätaurinko lämmitti jo sen verran, etten jäätynyt pystyyn. Kuvattiin parisen tuntia ja Iina sai toivottavasti hyviä kuvia. Esittelen otetut kuvat tarinan kanssa joskus tulevaisuudessa täälläkin.

Olin reissun jälkeen jo kuolla nälkään, joten halusin vain ruokaa mahdollisimman nopeasti. Kotimatkalla päätin, että lämmitän pakkasesta Lidlin bruschetta-pitsan. Ja lisäsin päälle vielä Tzayn soijasuikaleita.Syömisen jälkeen olisi tehnyt mieli vain mennä nukkumaan, mutta kello oli vasta vähän vaille seitsemän.
Leikkasin Demille parit herneenversot ja vetäydyin makkariin "ulkoiluttamaan" hamsteria.Demiltä on lähtenyt karvaa korvien takaa viikon aikana, ja nyt tilanne alkoi näyttää sen verran pahalta, ettei vaiva mene enää itsekseen ohi.

Vähän googlailtuani olin varma, että kyse on ulkoloisista. Keskustelin eläinlääkäriksi valmistuvan pikkuserkkuni kanssa, ja tultiin siihen tulokseen että reseptin vuoksi on käytävä lääkärissä.Loppuillan etsin netistä eläinlääkäreitä, joilla hoidetaan myös jyrsijöitä ja joiden takia ei tarvitse matkustaa toiselle puolen Helsinkiä. Sain varattua heti maanantaiaamupäiväksi pieneläinajan Veteiraan ja olin niiin helpottunut, että ajan sai noin nopeasti.

(Saatiin Stonghold-resepti, vaikka karvanäytteestä ei mikroskoopilla löytynyt hilsepunkkeja. Lääkäri oli sitä mieltä, että Demi on tosi reipas. Olihan se utelias pirteä itsensä, vaikka noin törkeästi päivällä herätettiinkin.)

Vähän erilainen sunnuntai. Toivottavasti tykkäsitte :)

7 kommenttia:

 1. Mitä nutreja juot mieluiten? Ja täyttääkö ne sulla vatsassa tai tuleeko sulla niistä paha olo? Lääkäri on suositellu mulle niitö mutta en oikeen tiedä kun jotkut sanoo et ne on kamalia ja jotkut tykkää juoda niitä helpottaakseen painonnostoa

  VastaaPoista
 2. Vanilja on paras maku ja ihan "normaaleja" sellaisia juon, en compacteja. Ei noi erityisemmin täytä, koska ne on nestettä, eikä ikinä ole tullut nutreista paha olo.
  Älä ajattele, että Nutridrinkeillä nostetaan painoa, vaan että kroppa saa niistä energiaa ja tarvittavat vitamiinit yms. Itse syön mieluummin normaalia ruokaa, mutta nutrit on hyvä pelastuskeino korvaamaan ruokia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testasin banaaninutreja ja ne oli musta ihan hyviä, aika neutraaleja ettei niin makeita mitö pelkäsin :) tykkään kaikesta banaanista niin ajattelin aloittaa kokeilun niistä ja ihan positiivinen olo jäi ja oli helpompi juoda se energia kun syödä tässä kohtaa...luuletko että on ok korvata toinen ruoka nutrilla kun olen tottunut olemaan vähällä ravinnolla jonkin aikaa...

   Poista
  2. Ison ruoan korvaisin vähintään kahdella nutrilla, vaikka pienillä syömisillä olisi mennytkin. Kannattaa ravitsemusterapeutin kanssa keskustella näistä asioista :)

   Poista
 3. Vitsit mä ootan et nään ne kuvat!! <3

  VastaaPoista
 4. Pikaista paranemista Demille :) <3
  Oi vitsi, pitääpä itekkin käydä rohmuamassa kunnon kasa mangoja tänään! Rakastan myös mangokautta :D

  VastaaPoista