2018/12/12

I dream these days away

En ole kirjoitellut pitkään aikaan, koska elämä tuntuu sujuvan niin tasaisesti, ettei ole mitään jaettavaa. Pimeys väsyttää ja nukun helposti puolet vuorokaudesta, vaikka olen saanut pudotettua iltalääkkeen minimiin.

Näen ystäviä ja perhettä, olen liian paljon puhelimella, käyn kahdesti viikossa Kalasatamassa psykanpolilla, enkä enää eksy kävellessäni bussilta Redin kauppakeskuksen läpi terveyskeskukseen. Dialektinen käyttäymisterapia (DKT) loppuu ensi viikolla. Maanantaina on siis viimeinen ryhmäkerta, mutta yksilökäyntejä jatketaan kunnes hoitokokous saadaan pidettyä tammikuussa.



Sain vihdoin käytyä hammaslääkärissä parin vuoden tauon jälkeen. Ei löytynyt yhtäkään reikää, mutta hampaat ovat muuten aika huonossa kunnossa. Ei eroosiolle kai voi oikein mitään muuta tehdä, kuin yrittää hoitaa hampaita mahdollisimman hyvin ja toivoa, ettei niitä ala vielä muutamaan vuoteen särkeä. Missä kunnossa muilla oksentavilla on purukalusto, oletteko huolissanne?

Viime viikolla kävin kahdella Disco Ensemblen jäähyväiskeikalla ja viikonloppuna olin perinteiseen tapaan isovanhempieni luona askartelemassa joulukortteja. Mummikin innostui leikkaamaan ja liimaamaan vaikka alkuun meinasi vain katsoa vierestä.


Eilen vietettiin pikkujouluja kavereiden kanssa ja tänään väsyttää. Nyt aion laittaa iltapalaa, keittää ison kupin teetä ja katsoa hetken Netflixiä ennen nukkumaanmenoa. Sataisipa yön aikana lunta, jotta päästäisi jo tästä harmaudesta!



Mitä te haluaisitte kuulla tai lukea? Postausideoita otetaan vastaan :)

4 kommenttia:

  1. Täällä toinen yrjö. Oksentelu alkanut 16v, nyt 21v. Kokopäiväinen bulimikko.

    Ihme kyllä ei koko ikänä ole ollut yhtäkään reikää. Itse asiassa ei ainuttakaan toimenpidettä tehty lukuunottamatta yksi maitohampaanpoisto. Ja tässä tulee se "mutta". Hampaat on tosi ohuet. Joistakin näkyy läpi. Ikenet karanneet. Vihloo kun puree.

    Olisin ehkä enemmän huolissani jos varat riittäisi korjauksiin. :)

    Terpat Oulusta. Lunta piisaa sullekin asti. ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on ollut vain kaksi reikää hampaissa ja nekin ennen kuin aloitin oksentamisen. Mulla on vahvat hampaat, minkä takia niiden kunto on huonontunut vasta parin viime vuoden sisällä, vaikka oksentamista on takana kymmenen vuotta.

      Poista
  2. Täällä kans yks reilu parikymppine nainen. Oksentelin pääasiassa 16-18v ja sen jälkeen päihteet tuli kuvioihin. Poltan myös röökiä ja makea on yks heikkous. Oksentaminen, piri, rööki ja sokeri on kaikki syöny mun hampaita ja tällä hetkellä multa on 6 hammasta poistettu ja edestä lohjennut yksi. Eli aika huonossa kunnossa on. Kaikissa hampaissa on oikeestaan jonku kokonen reikä ja kiilteet menny.

    VastaaPoista
  3. Mul oli vuoskaudet oksentelua, joka nyt pysyny poissa muutaman vuoden. Hampaisiin tuli paha atraatio, eroosiosta seuraava. Oon pari kertaa joutunu laitattaa halvimmat mahdolliset päällysteet, koska vihlonta niin paha. Ne päällysteet täytyy uusia vuoden-parin välein.

    VastaaPoista