2012/06/15

Just Give Me The Light


Hengissä ollaan, vaikka ahdistus onkin melko kova. Heti ensimmäinen päivä meni tarvittavien avulla, ennen ruokaa nappi naamaan. Tänään olen pärjännyt kokonaan ilman (tai oikeasti kukaan ei ole kysynyt tarvitsenko lääkettä ja olen itkeskellyt yksin huoneessani). Sain siis oman huoneen, koska potilaita on niin vähän. Juhannuksen jälkeen paikkoja pudotetaan edelleen kuuteen.

Heti ensimmäisenä päivänä sain välipalalla oikean haasteen eteeni: Hurmaava kinuski -jäätelöpikarin. Olihan se hyvää, mutta nauttiminen jäi sivuosaan kun sairaus kuiskutteli korvaan korkeista kalorimääristä. Muuten olen syönyt täällä ½-start-ateriasuunnitelman mukaan, minkä pää juuri ja juuri sietää. Odotan kauhulla ensi viikon starttiin siirtymistä.

Viime punnituksessa paino oli tasan 33kg. Vähän noussut, en jaksanut vetää suurempaa ahdistusta siitä, naama vain peruslukemille ja ajatukset omana tietona. Nytkin meinaa kyynelet kohota silmiin kun ajattelen painonnousua, joten ei siitä sen enempää.

Mulla on onneksi ihanat omahoitajat, jotka on ennestäänkin tuttuja ja ollut, kröhöm, mukana muun muassa tikkaamassa mun kättä. Sovittiin, ettei vielä alussa puhuta mitään kauhean syvällisiä kun ei mun aivot toimi kunnolla. Keskitytään vaan ahdistuksen hallintaan ja avun hakemisen opetteluun.

En ole päässyt ulos edes muiden kanssa aurinkoa ottamaan, koska olen kuulemma niin huonossa kunnossa. Sydän on jonkin verran surkastunut, sydänfilmissä häikkää ja valkosolut taas alhaalla. Hemoglobiinikin on vain 90, minkä syytä lääkärit ihmettelevät. En ole kuitenkaan vuotanut verta, eikä kuukautisiakaan ole ollut pariin vuoteen. Verikokeita tullaan siis ottamaan, viimeksi tänä aamuna.

Muut lähtivät nyt rentoutusryhmään, johon en saa vielä osallistua. Vapauksia saan vasta kun bmi on 13 ja minulla on siihen vielä muutama kilo matkaa. Nyt voisin hyödyntää tyhjän osaston ja lähteä kävelemään käytäviä edes takas. Onko idea minun vaiko anoreksian?

22 kommenttia:

 1. Jee oon eka kommentoija ;)! Noi sun hiukset on kyl niin ihanat! Nyt vaan tsemppiä että saat niitä vapauksia<3.

  VastaaPoista
 2. Paljon tsemppiä :) kerro osastonhoitaja-Seijalle terveisii Hannahilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seija on tällä hetkellä lomalla, terveiset menee ehkä myöhemmin :>

   Poista
 3. On niin ihana tietää, että olet nyt turvsallisten seinien sisäpuolella, jossa susta oikeasti huolehditaan. Tosi hyvä, että ottavat verikokeita ja ekg:tä ahkerasti, niin mitään hälyttävää ei pääse tapahtumaan. Nyt vain koitat sopeutua taas sinne, tsemppiä, pystyt siihen varmasti! <3

  VastaaPoista
 4. Oot tosi tosi rohkea, kun päätit lähteä osastolle! Arvostan sua kovasti. Kirjoitat mielenkiintoisella ja koukuttavalla tavalla, ja sokerina päälle vaikutat vielä todella älykkäältä ja ihanalta tytöltä (: Paljon voimia!

  VastaaPoista
 5. hurja juttu, miten oot saman pituinen kun mä, ja 20 kiloa kevyempi. on se ihminen vaan hirveen vahva eliö kun tuossakin kunnossa vielä henki pihisee. sä oot rohkea ja sä selviät kyllä. kun seisot peilin eessä puolialasti, niin koetko vieläkin vahvasti, että jossain ois vielä laihduttamista? sä oot niin mahdottoman pieni, mutta ajan ja huolenpidon avulla uskon että syömishäiriö irrottaa susta otetta ja susta tulee terve. vaikka sulla on paljon menny elämää tohon kamalaan sairauteen, niin vielä on niin hurjasti ihanaa edessä, ettei kannata turhautua missään vaiheessa! jaksele tyttökulta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä peilin edessä seistessä löytyy vielä "läskiä laihdutettavaksi", mutta pitää vaan sulkea ne äänet korvistaan.

   Poista
 6. Mitäpä tähän muutakaan sanoa kuin mitä edelliset, IHANAA, että olet vihdoin hoidon piirissä! Se tie on varmasti tuskainen ja täynnä ahdistavuutta, mutta ei se toinenkaan tie sulle onnea tuonut, vai toiko?

  Haluaisin toivottaa sulle tuhatkertaista taistelutahtoa, mutta tarkoitan sillä ennen kaikkea rohkeutta luovuttaa, luovuttaa siitä jatkuvasta halusta hallita ja kontrolloida. Heittäydy hoitoon, lämpöön ja välittämiseen. Anna auttaa, itke, huuda ja raivoa. Puhu, puhu ja puhu. Jos et pysty sanomaan, näytä tekstejä, kirjoitat hyvin!

  Olet kaiken sen tarjotun avun arvoinen ja uskon niin paljon, että sun elämälläsi on vielä PALJON tarjottavaa.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just sairas EI hallitse. Sairaus kontrolloi, päättää kaikesta.

   Poista
 7. Ihanaa kuulla että oot kunnossa. Vaikken sua tunnekkaan, muuten kuin näitä kirjotuksia lukien ni mulla on jatkuva huoli susta ja käyn joka päivä tarkistamassa että onko postauks tullut. ♥

  Nyt otat vaan kaiken avun vastaan ja tapat sen ääliön anoreksian! Sä voitat sen! Me tiedetään se. ♥ Oot vahva ja hieno ihminen! :)

  Miljoonasti haleja. ♥

  VastaaPoista
 8. Edelleenhän olen hengenvaarassa, hemoglobiini on laskenut entisestään, joten aloitetaan rautalääkitys, luuydinkään ei tuota soluja tarpeeksi. Kroppa käy taistelua ja pää käy taistelua, mutta toivottavasti tästä selvitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt otat ihan rauhallisesti, etkä rasita itseäsi yhtään enempää kuin on tarvis. Määräävät sut varmaan pian ihan vuodelepoon, kun kroppa on sanomassa sopimusta irti. Toivottavasti fyysinen tilasi korjaantuu, ilman, että joudut teholle. Tsemppiä taisteluun, arvaan ahdistuksen määrän, mutta ajan kanssa se helpottaa. :)

   Poista
 9. mä pelkään, että anoreksia tappaa sut. kun saa vaan tietää, mitä kaikkea se paska on sulle aiheuttanut. mitkähän kaikki korjaantuu ees pikkusen kun paranee? jääkö sydän surkastuneeksi, vai voiko sen saada parempaan päin vielä...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä mietin ihan samaa... Just että mikä on ennuste tuon sydämen suhteen?

   Poista
  2. Sydän on lihas siinä missä muutkin lihakset. Eli se surkastuu kun laihtuu tarpeeksi ja palautuu taas normaaliin kokoonsa painon korjautuessa. Sydämen tilavuus pienenee kaikilla joiden paino käy tarpeeksi alhaalla. Näin mulle ainakin sanottiin kun olin vastaavassa tilassa.

   Poista
  3. Näin mäkin oon ymmärtänyt, että palautuu normaaliks. Ja lihakset tarvitsevat kasvaakseen liikuntaa. Mun pää on vetänyt johtopäätökset, että korjaantumiseen tarvitaan liikuntaa ja kävelen sitten tyhmänä käytäviä edes takaisin.

   Poista
  4. voi ei, kun just nyt liikunta tekee sulle ainoastaan PAHAA. koita levätä, ehdit liikkua sitten taas, kun olet kunnossa!! ja siihen voi mennä aikaa...

   Poista
 10. Voimia ja haleja! Toivottavasti sun fyysinen kunto paranee pian, niin voit yrittää alkaa parantaa sairaita ajatuksia. Yritä ensin vaikka tavoitella sitä, että sun keho pysyy kasassa. Se on eka tavoite, älä yritä vielä ottaa liian isoja harppauksia vaan etene vähän kerrallaan. Katse tähän päivään ja vasta huomenna huomiseen, älä kiirehdi ja mieti liikaa tulevaisuutta vaan keskity hetkeen ja kehon fyysisen kunnon parantamiseen.
  Sie vielä päihität anoreksian! Mie uskon siuun!
  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko se onkin keskittyä vain tähän hetkeen ja yhteen ateriaan kerrallaan, muuten hajoaa pää. Tai hajoaa se jo nyt päivällisen jälkeen itkin tunnin kuinka kaikki syömäni ruoka kertyy läskiksi luiden päälle.

   Poista
 11. ootko muuten koskaan tehnyt postausta siitä, miten sairastuit ym.? olisi mielenkiintoista lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun en itsekään tiedä milloin sairastuin. Mulla on ollut aina häiriintynyt suhde ruokaan ja alipainoinen siitä asti kun menin kouluun...

   Poista