2012/12/18

Choose Me

Mä en haluu kirjottaa taas yhtä angstipostausta, joita oon viime aikoina viljelly aika tavalla. Ahdistus on suuri ja saa mut joka päivä itkemään, mutta sivuutan sen tällä kertaa. Anonyymit saattavat olla oikeassa: kun sanon itseäni läskiksi, näen itseni suurempana kuin olen. Olenkin viikonlopun ja alkuviikon yrittänyt olla soimaamatta itseäni. Vaikka ei tuo ole (vielä?) auttanut.

Eilen keskustelin omahoitajani kanssa ja jäi aika huonot fiilikset. Hän sanoi, etten edes yritä parantua ja puheillani vain kerjään pään silittelyä ja lohdutusta. Muutenkin minun pitäisi puhua, ei vain katsoa silmiin vetoavasti. Itkeä saa, mutta meikit levinneenä ei saa haahuilla käytävillä. Mitä minä muka osastolla teen jos en yritä parantua? Pitäisi kuulemma osallistua enemmän keskusteluihin ja lopettaa tiettyjen kuvioiden mukaan syöminen.

Aamulla oli hoitokokous, jossa ei tullut mitään uutta. Ulkoilut pysyivät samoina, samoin suunnitelmat joulusta. Välipäivinä käyn osastolla syömässä ja hoitaja käy meillä kotona syömässä. En siis ole aivan tyhjän päällä kahden viikon sulun aikana. Tänään on vielä perhetapaaminen, jonne tulevat äitini, lääkäri, hoitaja ja perheterapeutti.

PS. Osastolla eletään tällä hetkellä kuin lastentarhassa, saa nähdä minkälainen kaaos syntyy kun nuorisopuoli yhdistyy vuodenvaihteessa.

12 kommenttia:

 1. miten meno on kuin lastentarhassa?
  ainiin, nehän yhdistyy, mitähän siitä tulee.. musta on kieltämättä vähän hassua, että aikuset ja 'lapset' on samassa.. tiedä sitten miten se sujuu todellisuudessa.

  tottahan se on, että pitäis päästä tietyistä syömis kuvioista eroon. varmaan vähän mahdoton parantuu ja samalla käyttäytyy samalla tavalla.. :/
  mutta kuulostaa aika hassulle, kun ei saa itkee, että meikit levii. joskus aina miettii, että millä ihmeellä noi ihmiset luulee, että ahdistus voitetaan, kun ei saa mitään helpotuskeinoja käyttää, ja keltä se on pois kuljetko sä meikit levinneenä. ja musta ihan turha väittää esimerkiks, että se lisäis muiden potilaiden ahdistuneisuutta, kun eiköhän ne oo ihan eri jutut jokka sitä lisää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täytyy sanoa että meidän nuoriso-osaston porukka joka yhdistyy nelosen kanssa, on aivan yhtä hämillään tästä muutoksesta ja oikeastaan aika kauhulla odotamme tulevaa :D

   mutta tsempit jouluksi noora !

   Poista
  2. niin no toi, että on vähän hassua kun on aikuset ja 'lapset' samassa niin ihan yleisesti. oli millä osastolla tahansa. tosin enhän mä loppupeleissä tiiä, että miten vaikka 13 ja 26 vuotiaan sopeutuu saman katon alle saman sairauden kanssa, mutta muuten kun ajattelee saman katon alle, niin on kumminkin maailmankuva jo pikkasen eri.

   Poista
 2. Omahoitajasi on varmasti oikeassa.

  VastaaPoista
 3. Tuntuu hyvältä kuulla, että saat tukea myös joulun välipäiviksi, ettet todella ole aivan tyhjän päällä. Tsemppiä perhetapaamiseen, toivottavasti löydätte asioita, jotka auttavat sua etenemään paranemisprosessissa.

  VastaaPoista
 4. Hyvä että sulle annetaan konkreettisia neuvoja, nyt tiedät mitä voit alkaa tehdä eri tavalla niin että paranet! Yritä ajatella hoitajasi hiukan kovia sanoja hyvällä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vain osaa yhdistää aivoissani sitä, että en parane jos en ota isompia lusikallisia.

   Poista
  2. Ruokailujen venyttäminen ja ruoka aineiden valikoiminen on osa sairautta, ja kaikki sairautta tukevat tavat ja maneerit on saatava pois.:) Se on ihan kiva myös siinä mielessä että ei sitten tulevaisuudessa mene jonnekin raflaan ja ihmiset kattoo kummasti ja sitten täytyy miettiä että mitä tekee väärin.;)
   Kuka on sun omahoitajasi?

   Poista
 5. Kiva kun laitoit taas postauksen, Noora! Huoli Sinusta suuri! Uskon, että hoitajasi halusi vain hiukan ravistella Sinua puheillaan. Yritä ainakin ottaa se niin. Hienoa, että olet päättänyt jatkaa osastolla, sillä se on ainoa tie eteenpäin Sinulle nyt. Ja ehdottomasti hyvä juttu että saat sieltä tukea myös välipäivinä. Sehän vain osoittaa että Sinua todellakin halutaan auttaa. Toivottavasti perhetapaaminen meni hyvin ja sekin omalta osaltaan auttaa eteenpäin!

  Mahdollisimman Hyvää Joulun aikaa Sinulle Noora! <3

  VastaaPoista
 6. lapsellisuudessa kannattaa välillä katsoa myös muuta kun pelkkää ikää.... en tosiaan sano tätä pahalla mut tiiät varmaa mitä tarkotan :d

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt tällä tarkoita yksinomaan sinua, muutkin käyttäytyvät lapsellisesti minä mukaan lukien.

   Poista
 7. Musta sä oot käyttäytyny paljon aikuismaisemmin kun monet muut sua vanhemmat täällä...
  ps. toi sun videopostaus on ihana! yllätyin ku kuulin sun äänen kunnolla, oot aina nii hiljanen.. pliis tsemppaa lomalla, älä heitä sitä hukkaan ku sulla sellane on, ite vietän lomani tuol b4 hullujenhuoneel koska oon nii itsepäine vitun tyhmä.

  VastaaPoista