2013/10/15

How Can I Miss You

Huijaan ihmisiä ympärilläni, mutta ennen kaikkea itseäni. Sepitän omaa tarinaani kirkkain silmin. Ne kerrat tämän kuukauden sisällä kun en ole oksentanut syömisiäni ovat laskettavissa sormilla. Voin antaa ruoan imeytyä vatsassa yli tunninkin, mutta lopulta se on saatava pois. Mä tein tätä ihan samaa esimerkiksi vuosi sitten, nyt vaan erona se ettei paino laske. Mut en uskalla antaa itselleni lupaa syödä normaalisti, oon varma että se näkyy heti monella kilolla vaa'assa.

Tosin viikonloppuna söin melkein kokonaisen pizzan ilman omantunnon tuskia ja ajatustakaan kompensoinnista. Eihän tässä siis oo mitään vialla?

Kaikki kyselee onks jotain tapahtunu. Ei ole, joten mitä mä niin pelkään? Ei 42kg:n lukema voi kaataa kaikkea sitä mitä mä oon saanu aikaan. Huomaan valuvani takaisin sairaaseen ja se epäonnistumisen tunne saa mut masentamaan ja luovuttamaan. Omaa mieltään vastaan on vaan niin rankkaa taistella - ja samaan aikaan kaikkia, jotka tarjoavat apuaan.

Eikä paranemista voi aina siirtää. "Alotan yrittämisen huomenna. Tänään ahmin viimeistä kertaa. Tää on vika ateria jonka skippaan." Ja silloin kun oikeesti yrittää taistella ja tulee takapakkeja, on se loppupäivä sit kokonaan pilalla ja voi tehdä miten huvittaa. Ajatuksiin hiipii kysymys: miksi edes yrittää kun ei kuitenkaan onnistu. Täydellisyys tai ei mitään?

Luovuttaminen ei ole kuitenkaan vaihtoehto. Niitä päiviä on harvassa kun haluan kuolla ja toivon, että tää sairaus ois jo vieny mut. Enemmän on tsemppipäiviä ja niistä on pidettävä kiinni kynsin hampain.

Alan kuulla biiseissäkin taas syömishäiriölle osoitettuja sanoja:

Just gonna stand there and watch me burn
But that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
But that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie


ja part II:

On the first page of our story
The future seemed so bright
Then this thing turned out so evil
I don’t know why I’m still surprised
Even angels have their wicked schemes
And you take that to new extremes
But you’ll always be my hero
Even though you’ve lost your mind

13 kommenttia:

 1. Älä valu takaisin sairaaseen! Älä luovuta!
  Älä taistele itseäsi (ja meitä) vastaan!

  Äläkä toden totta siirrä toipumistasi!
  Sen aika on nyt. Ihan hetinyt.

  Täydellisyys tai ei mitään. Tämä musta-valkoinen ajattelutapa on niin tuttua. Mutta vaikka tulisikin takapakkia, ja vaikka se päivä olisikin "menetetty", niin yritä aina aloittaa seuraava päivä puhtaalta pöydältä. Takapakkeja tulee väistämättä. Meille jokaiselle. Mutta yritä silloin fokusoida uuteen päivään uutena alkuna. Anna se mahdollisuus itsellesi.

  "Luovuttaminen ei ole kuitenkaan vaihtoehto. Niitä päiviä on harvassa kun haluan kuolla ja toivon, että tää sairaus ois jo vieny mut. Enemmän on tsemppipäiviä ja niistä on pidettävä kiinni kynsin hampain."

  JUURIKIN NÄIN!!

  Tsemppiä, Kultaseni!

  <3<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on jotenki auttanu rauhottumaan, kun oon menny aikasin nukkumaan ja myös heränny aiemmin. Selkeempi rytmi, eikä tarvi umpiväsyneenä raahautua päivien läpi.

   Poista
 2. Taistele! Sä pystyt voittamaan ja sä VOITAT!

  VastaaPoista
 3. Taistele tyttö, taistele! Ota nyt vain kaikki apu vastaan minkä vain saat, älä luovuta! Tulevaisuus on sun käsissäsi ja olet vielä nuori, kaikkea ihanaa ehtii tapahtua ja sinä selviydyt kyllä voittajana. Helppoa toipuminen ei ole, mutta se on kaiken vaivan arvoista. Tsemppiä!!! <3

  VastaaPoista
 4. Heti otsikosta muistu mieleen joku tietty levy :D

  http://www.youtube.com/watch?v=f_uq2hRhCZk

  Ja tsemppiä!! Teppo lähettää (karvaiset -.-) terveiset Turusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vaan mitä mä kuuntelin koko eilisen päivän, meinasin linkkaa sullekin :D
   Välitin Tepon terveiset Lunallekin, mut se ei korvaansakaan liikauttanu pedissään..

   Poista
 5. komppaan muita, älä luovuta! Tsemppiä :-)

  VastaaPoista
 6. Voiei! Tiiän ton tunteen liiankin hyvin... :---(
  Mut Noora me ei luovuteta!!!!!!!! Ei anneta anoreksian voittaa meitä, se vaan tuhoo meijän elämät! Sun paino on hirmu alhanen ja sen on noustava!
  Mäkin tänään lääkärikäynnin jälkeen oon päättäny tsempata enemmän ja rikkoa niitä anoreksian asettamia rutiineja. Se on vaan pakko tehä. Ei huomenna, vaan se on alotettava heti tänään!!!! Voimia<3

  pinja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo ees käyny vaa'alla moneen päivään, syöny vaan. Pitää saada ajatukset muualle läskiahdistuksesta, kattella leffoja, pelata, lukea yms. Vois ehkä neuloakin taas jotain :>

   Poista
  2. Hih oon miettiny kans ihan samoi asioita mitä vois tehä :--)
   Tsempit ja koita keksiä kaikkea kivaa ettet mieti mitään tyhmiä asioita vaan!

   pinja

   Poista
 7. ex-syömishäiriöinen16.10.2013 klo 22.05.00

  Asutko sä yksiksesi vai jonkun kanssa? Pystyisitkö järjestämään syömiset niin, että joku olis sun kanssa ruokailun jälkeen vaikka kaksikin tuntia, eikä päästäis oksentamaan? Sä tarvitsisit niin kipeästi lisää painoa ja oksentaminen nyt ylipäänsä on sulle pahaksi. Miten sun hampaat muuten voi näin pitkän sairastamisen jälkeen? Mietin vaan siksi, kun mua ainakin kannusti vähentämään ja sitten lopettamaan kokonaan oksentelun se, että hampaita ei saa uusia ja ne alkoi jo lyhyessä ajassa halkeilla ja kiille kulua pois uhkaavasti.

  Olen lukenut sun blogia monta vuotta ja niin toivoisin, että toipuisit ja voisit elää normaalia nuoren naisen elämää. Sun kroppa on varmasti ihan hirveän kovilla pitkän vakavan sairastamisen jäljiltä. Mua pelottaa sun puolesta, vaikkei edes tunneta oikeessa elämässä. On vaan niin hirveän surullista, kuinka monen ihmisen elämä hukkaantuu syömishäiriöhelvettiin.

  Voimia muru, taistele!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porukoil asun.
   Hampaita mäkin täs eniten pelkään. On niist pienii paloi halkeillu (snake bitesitkin otin pois, koska pureskelin niitä välillä vahingossa syödessäni..), välil vihloo, mut reikii ei oo pahemmin ollu. Nyt taas pitäis varaa hammaslääkäri tarkastusta varten, mut hävettää, koska mul on ollut ennen oikeastaan täydelliset hampaat :D

   Poista