2016/11/19

Milano!

Vietin pidennetyn viikonlopun, oikeastaan vajaat viisi päivää, Italiassa perheen kanssa. Vanhempi pikkusiskoni on ollut koko syksyn kauppakorkean vaihdossa Milanossa ja vanhemmatkin ovat reissanneet ympäri Italiaa jo useamman viikon. Lennettiin sitten toisen pikkusiskon kanssa viime viikon lopulla Milanoon.


Lentomme lähti perjantaiaamuna jo ennen kahdeksaa ja Helsinki-Vantaan kentällä maisema oli kuin Finnairin mainoksesta kiitos lumen ja kauniin auringonnousun. Perillä jouduttiin jonkin aikaa odottamaan lentokentällä vanhempien saapumista, mutta aikamme kuluksi juotiin cappuccinot. Itse en oikein ole kahvin ystävä ja juon mieluummin teetä, mutta tuo oli oikeasti hyvää. Myöhemmin matkan aikana kokeilin vielä muiden seuraksi illallisen ja jälkiruoan päälle "tavallista" kahvia - kun kerran Italiassa oltiin - eli ilmeisesti espressoa, mutta oli niin hirveää tököttiä, että kerta jäi siihen yhteen.



Lauantaina ajettiin Comoon, josta jatkettiin ruokalun vielä mutkittelevaa tietä Bellagioon. Maisemat olivat aika upeita, kun Αlpit näkyivät järven taustalla.



Maanantaina käytiin Duomolla sekä katedraalin sisällä että katolla. Oltiin edellisenä päivänä oltu shoippailemassa ja kauhisteltu, kuinka turistijono katedraalin sisään kiersi melkein koko edessä olevan aukion, mutta arkipäivänä päästiin onneksi sisään sen enempiä jonottelematta.




sisaruskuva


Sunnuntaista isänpäivää me ei juhlittu oikeastaan ollenkaan, sillä isillä oli synttärit heti perään maanantaina. Käytiin illalla ravintolassa syömässä pitkän kaavan mukaan alkuruoista jälkiruokiin.


Mä olin etukäteen päättänyt, että syön loman aikana ainakin yhden aidon italialaisen pitsan, joten tilaisuuksien loppuessa kyseinen päätös oli toteutettava viimeisenä iltana. Juustoja alkupalaksi, sienipitsa pääruoaksi ja tiramisua jälkkäriksi. Välillä saa olla ähkyssä.


Kotiolot muuttoineen varjostivat matkaa jonkin verran, joten palasin Suomeen ihan mielelläni. Vieläkin on suuri osa banaanilaatikoista ja jätesäkeistä purkamatta, mutta eiköhän tavarat pikku hiljaa löydä oman paikkansa.

Ihanaa viikonloppua kaikille! :)

18 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia matkalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olin melko laiska kuljettamaan järkkäriä mukana, joten kuvasaldo jäi aika pieneen..

      Poista
  2. Oot niin kaunis en oikeesti kestä

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia, ja musta oot kaunis! :)

    VastaaPoista
  4. Olet niin kaunis! Ihania matkakuvia ja tsemppiä jaksamiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, yritän jaksaa ja mennä kohti parempaa :)

      Poista
  5. Ihania kuvia! Olisi kiva käydä Italiassa joskus.. :-)Tsemppiä muuttopuuhiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas en oo suunnillee ees käyny muualla ku Italiassa :D Tää oli toka kerta kaupunkilomalla. Kiitos, nyt tää alkaa pikkuhiljaa näyttää jo kodilta!

      Poista
  6. Näyttääpä kivalta tuolla Milanissa<3 Italiassa on kyllä niin monta kohdetta joihin haluaisin :) Nuo sun sukkikset on muuten toodella söpöt, mistä ne on?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italia on jotenkin aina ollut meidän perheen "se juttu", joten oli kiva käydä Milanossa. Olen muutaman Italian matkan missannut ollessani osastolla ja olisi kiva päästä vielä vaikka Venetsiaan, jossa muu perhe kävi muutama vuosi sitten karnevaalien aikaan.
      Sukkahousut olen tilannut ebaysta.

      Poista
    2. Vaihdoitko tän postauksen otsikkoa siksi kun Niina ei osannut kirjoittaa Milanossa :D:D

      Poista
    3. Vaihdoin (eli lisäsin o:n), koska itestä se tuntui paremmalta. Englanniksi Milano on "Milan", ja halusin kirjoittaa otsikon niin että jokainen ymmärtää mistä puhutaan.

      Poista
  7. Eksyn blogiisi ja luin lähes "kaikki vuodet" läpi. Olet todella rohkea ja en ole koskaan nähnyt noin ihania luontokuvia mitä vuosien varrella olet ottanut. Menestystä ja onnea kaikkeen mitä ikinä keksitkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että tykkäät kuvistani :) Itse en ole niin rohkea, että uskaltaisin lukea blogin alkupään tekstejä läpi, en muista noista ajoista juuri mitään...

      Poista
  8. Upeita kuvia! Kauniita ovat sun siskotkin. Kuten säkin nyt kun et ole sellainen luuranko. Tosin normaalipainoisena olisit vielä kauniimpi.

    VastaaPoista