2017/03/09

Nothing more

Me ollaan Demi-hamsterin kanssa asuttu nyt tämä viikko uudessa kämpässä. Kiva päästä taas omiin oloihin viikon isovanhempien / vanhempien luona buukkaamisen jälkeen. En ole juurikaan jaksanut etsiä tavaroille vielä paikkojaan, joten täällä ollaan banaanilaatikoiden ja jätesäkkien ympäröimänä. Edelliseen asuntoon en viitsinyt ostaa uusia huonekaluja väliaikaisuuden takia, mutta alkaa tympiä tämä lattialla istuminen, joten sohvan ja televisiotason hankkiminen voisi olla ajankohtaista. Käytiin me jo Ikeassa katselemassa ja ostamassa kaikkea pientä (mukaan lukien jokaisen käyntikerran must-tuoksukynttilät).


Oon käynyt maanantaisin Sylin kahvihetkissä ja sen lisäksi pari kertaa viikossa kulttuuripajalla, mikä kertonee aika paljon mun voinnista. Vielä puoli vuotta sitten kävin ehkä kahdesti kuukaudessa jommassa kummassa. Ehkä tää Etelä-Helsinkiin tutuille kulmille paluu olikin mun kohdalla hyvä vaihtoehto. Niin hyvä vaihtoehto, että oon alkanut miettiä, että kun jossain välissä saan paikan kuntoutuskodista Itä-Helsingistä, en ehkä tarvitsekaan sitä vaan mulle riittää tämän hetkinen tuki ja se että tukiverkko (perhe) asuu lähellä.


Ruokailuiden suhteen mennään edelleen sillä linjalla, että riittävä ravinnonsaanti määrittelee päivän ohjelman. Yleensä toimii, mutta toisinaan ärsyttää. Eilenkin jouduin syömisten takia jättämään odotetun tapaamisen väliin. Mun oli tarkotus käydä terapian jälkeen kaupassa ostamassa lounas mukaan, mutta koska lompakko oli jäänyt kotiin piti perua koko tapaaminen ja mennä himaan syömään.
Välipalan syöminen toisten seurassa sujuu jo helposti, vaikka toiset eivät edes söisi mitään ja torstaisin mulla on ollut haastepäivä ja oon ottanut lounaan mukaan kulttuuripajalle. Jos kiinnostaa, mä voisin taas jakaa kuvia syömistäni ruoista Recovery record -sovelluksesta?


Ja sitten mun uuteen söpöön lemmikkiin: hamsterilla ei ole enää minkäännäköisiä merkkejä arkuudesta. Demi tietää mistä häkin luukusta pääsee ulos ja tulee reippaasti kämmenelle, jotta voin nostaa sen lattialle jaloittelemaan. Se viipottaa ympäriinsä kauheaa vauhtia ja kiipeilee yli kaltereista, joilla yritän estää sen pääsyn keittiöön. Öisin otus on alkanut jyrsiä kaltereitaan, ja konsertin seurauksena saan nukuttua vain pätkittäin. Etikka auttoi yhden yön, eikä häkin sisustuksessa pitäisi olla mitään vikaa, sillä virikkeitä löytyy. Meillä on ullakolla pari dunaa, mutta tuntuisi tyhmältä vaihtaa asumus yli puolet pienempään. Onko kellään jyrsijän omistajalla antaa mitään vinkkejä?

Kuten jo Instagramissa (@nnouy) kerroin, oon vihdoin saanut painoni normaaliin. Ja jostain syystä se saa mut ahdistuksen sijaan vain hymyilemään.


Ja ei, en enää saa sormiani hauiksen ympäri. Eikä se liikuta mua mitenkään. Tai ehkä joku pikkuriikkinen osa aivoista yrittää väittää lihavaksi. Haista se pieni osa paska, mulla on hyvä olo.

ps. Onks joku tulos huomenna (pe) Disco Ensemblen keikalle?

47 kommenttia:

  1. Oot todella kaunis, vahva ja upea ihminen! :)

    VastaaPoista
  2. Jee hyvä Noora! ^_^ Täytyy joku kerta nähä niin että tapaat tän meidän villin puolivuotiaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oonki jo oottanu, et millon saan tavata tän koiruuden. Kerro ku liikutte Stadin suunnalla ;)

      Poista
  3. oiqst en kestä ku oot niin ihana :*♥

    VastaaPoista
  4. <3 mikä toi Recovery record -sovellus on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjaan tai kuvaan siihen kaikki mun syömiset ja terapeutti voi seurata omalta laitteeltaan, että miten sujuu. Lisäks joka "julkaisusta" saa kivoja tsemppilauseita ja -kuvia, ja jos saa kaikki päivän ateriat syötyä niin saa tähden :D

      Poista
  5. Hamsulle paljon virikkeitä ja ehkä juoksentelu juuri ennen nukkumaanmenoa saattaisi väsyttää vipeltäjää. Juoksupyörä? Jos sulla on enemmän dunia niin laita niiden väliin niitä putkia, joista voi siirtyä toiseen dunaan! Lukaali!

    Mahtavaa että menee hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä on jo tasoja, tunneleita, juoksupyörä ja keinu. Oon pitänyt tota illalla vapaana noin tunnin verran ja sen jälkeen antanut tuoreruoat ja ripotellut ruokaa puruihin etsittäväksi. Mulla on vaan katosta kalterilla aukeavia dunia, enkä keksi miten ne saisi yhdistettyä?

      Poista
  6. Ihana sinä, pakko sanoo et mä ihailen suunnattomasti sitä voimaa, joka sussa on! Oot selvinnyt niin monesta asiasta tähän tilanteeseen asti, ja pystyt silti jopa hymyilemään normaalissa painossa ja haistattaa paskat sille pienelle äänelle, koska sä oot sen äänen yläpuolella!! Pystyispä itekki edes välillä... Ihana sinä! <3 (tulipa sekava kommentti, toivottavasti saat kiinni mun pointistani!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä säkin vielä pystyt, kunhan jaksat kuunnella sitä tervettä puolta etkä uskoa anoreksian valheita. Parantuminen on pitkä prosessi, pitää kääntää ajatukset ihan ylösalaisin. Itsekin tekisi mieli joka toinen päivä alkaa taas laihduttaa, mutta pidän kiinni suunnitelmistani ja syön säännöllisesti. Välillä vähän lipsuu, mutta aina voi korjata.

      Poista
  7. Ihanaa että voit paremmin!♥ You can do it!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I can, everyone can if they have enough willpower.

      Poista
  8. Kärsitkö sä vielä erilaisista vatsavaivoista? Kyselen ihan vaan vertaistuellisessa mielessä. Itsekin olen normaalipainon saavuttanut, mutta vatsavaivat (turvottelut yms) vaan jatkuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ole missään vaiheessa ollut ongelmia vatsan kanssa, mikä taitaa olla aika harvinaista.

      Poista
  9. Damn! Näytätpä hyvältä nykyään!! :)

    / C

    VastaaPoista
  10. Kun se tyhmä pieni osa aivoista vinkuu jotain, sano sille reippaasti, että "laa-laa-la-laa-laa, ole hiljaa, en kuuntele tyhmiä",
    Sie näytät aina vaan paremmalta ja tosiaan vahvalta ja kauniilta! Oon kyllä tosi iloinen siun puolestasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanon sille äänelle, että mulla on omat mielipiteeni ja tää on mun elämä, joten älä yritä puuttua.

      Poista
  11. Oot niin eloisan näköinen! Ihana Noora 💕 Oot selvinnyt niin paljosta jo. Nyt vaan eteenpäin. On tärkeetä että oot tajunnut säännöllisen syömisen menevän tärkeysjärjestyksessä ykköseksi! Jes 👌 Nuo ruokakuvat ois kivoja! Samoin ois kiva nähdä kuvia siun kämpästä kun saat tavaroita. Onko se asunto minkä kokoinen? Onko sinulla miten pitkä matka vanhemmille? Miekin asun ihan lähellä porukoita niin on niin helppoa aina mennä käymään. 🚶🙆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syömiset on jääny nyt alkuviikosta aika pahasti ku oon ollu kipeenä, mut nyt taas uudella raivolla ruokalautasen ääreen :'D
      Kämppä on n. 30 neliöö ja vanhemmat asuu viereisessä rapussa, mikä on ehkä jo vähän liiankin lähellä.

      Poista
  12. en olisi uskonut pääseväsi normaalipainoon joten todistit sen itsellesi ja muille että pystyt kuitenkin paino ei kerro sh poissaoloa vaan ajatukset ja oma kehonkuva.olisi kiva blogiin ruokapväkirja jos uskallat laittaa.ihana kun pystyt iloitsemaan uudesta kehostasi sormet käden ympäri on kyl järkyttävä samoin kylki ja niskaluut.pidä kiinni ruokailuista ne on tärkeitä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen saanut painoa nostettua sitä mukaa kun oon saanu ajatuksia kasaan ja itseni sen verran vankalle pohjalle, joten uskallan väittää etten tästä enää pohjalle putoa. Tietysti on vielä töitä tehtävänä, mutta hyvään suuntaan ollaan menossa.

      Poista
  13. käytitkö nutreja painonnoston apuna tai pidätkö yleensä nutreista? :D kun jotain aiempia postauksiasi katsellessa huomasin että käytit niitä. Lääkärini on nimittäin sanonut että minun pitäisi käyttää niitä mutta en ole koskaan edes maistanut. täyttääkö ne hirveästi tai onko ne hyviä, tuntuu vaan että 2 dl 300 kcal on aika helposti energiaa :)! että onko kokeilemisen arvoinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nureista jos lääkäri suosittelee eikös sitä kannata kuunnella?sehän on lääkemääräys!tuskin kieltäytyisit insuliinista ollessasi diabetiikko?makuja monia ja aluksi vatsa voi ärsyyttyä mut tottuu eivät mielestäni paljon täytä nestettä kun on.kalliita tosin jota voi miettiä saisiko sen300kcal lääkkeen halvemmalla esim desi pähkinöitä 3banaania 3rkl öljyä tai iso proteiinipatukka vaihtoehtoja on.nutrit hyviä jos ei pysty mut väliaikaisratkaisu painon nostoon.

      Poista
    2. Käytän nutreja välillä eväänä/välipalana tai jos kunnon ruoka ei millään uppoa. Ja tykkään niistä, paitsi juice styleista, mun mielestä parhaat on vanilja ja kaakao. Oisin varmaan jossain vaiheessa juonu noita enemmänki, mutta hinta on sen verran suolanen, ettei rahat riitä.

      Poista
  14. Moi Noora!

    Ihanaa nähdä miten hyvin näytät voivan..
    Mä eksyin muualta sun päivitykseesi 11.6.2012, ja oon nyt lukenu postauksia pari viikkoa aina kun kerkeen, ja nyt mennään kohdassa 14.9.2014. Sun tarinasi on järkyttänyt ja koskettanut, ja herättänyt paljon ajatuksia ja tunteita.. oot kirjaimellisesti kulkenu jatkuvasti mukana nää pari viikkoa, aina ajatuksissa. Nyt aloin selaamaan ihan alusta asti, että otan itteni kiinni siitä puolvälistä. Aika rankkaa, mut en pääse irti :D

    Miksi jäin lukemaan? Ekaks säikähdin, sit jäin ihmettelemään ja oli pakko vaan opiskella lisää.. Kai se tällainenkin tuntematon maailma kiinnostaa. Mä aina innostun tutustumaan uusiin asioihin. Ja ei, en haluaisi anoreksiaa, mutta haluaisin joskus oppia ymmärtämään miten se toimii, ja miksi. Kuvia oon joskus nähnyt ja juttuja kuullut, mutten ikinä pään sisältä. Tää on kovin valaisevaa.

    Ai niin, tajusin muutaman sivun selailtuani et näytät tutulta, oon ihan varmuudella nähnyt sut ainakin 100 kertaa! Jossain, ohimennen, ihmetellen. Mulla on hyvä kasvomuisti, ja persoonallisemmat näyt varsinkin palaa verkkokalvoille ;)

    On ollu jännä huomata, et vaikka en ite oo todellakaan anorektikko, enkä myöskään vege tai kauheen eettinen, niin muuten meillä on ihan käsittämättömön paljon yhteistä!

    On ollut ihanaa lukea ja nähdä miten sitkeä sä kaikista vastoinkäymisistä huolimatta olet. Ja miten montaa samassa suossa tarpovaa oot inspiroinut nousemaan ylös! Ja nyt meen takas sinne alkupäähän jatkamaan. Keep flags high! Oot ihan Super!

    -K.K.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mä en ite alkupään tekstejä uskalla lukea, enkä muista mitä oon kirjottanu ku olin niin huonossa kunnossa, niin aina vähän jännittää et mitäköhän oon sinne selitelly.

      Poista
    2. Olin iteki aika tiloissa pari viikkoa ku niitä luin, ja oon miettiny et lukisin vielä uudestaan joku päivä jos jaksan. En kyl tiiä miks. Aika rankkaa :/

      -K.K.

      Poista
    3. Mutta itsensä saa nostettua sieltä suosta, jos ongelmat ottaa käsittelyyn.
      Ja toivottavasti et löytäny tänne Mutsit vs. faijat -sivulta, mua vituttaa ihan suunnattomasti, että mun kuvia jaetaan siellä.

      Poista
    4. Valitettavasti just sieltä. Miksi valehtelisin? Mua vituttaa ihan yhtä paljon, paitsi sen vuoksi et on niin paska ryhmä, mut etenkin sun puolesta :'( Mut mä edustan vain itseäni, en niitä tai niiden sairaita näkemyksiä. Niillä minkä tahansa oikeutukseksi riittää se, että on vain julkaistu netissä, silloin on ilmeisesti riittävän yhteistä omaisuutta.. :'<

      Sä oot joutunut kestämään ja kokemaan paljon, ja uskaltanut jakaa murhees ja ajatukses avoimesti muille, ja sä oot kaikesta tämänkin blogin anonyymien paskakommenteista huolimatta saanut kerättyä voimia ja voitokkaasti taistellut mörköä vastaan ja voittanut! Ja auttanut samalla useita muita, näyttänyt tietä eksyneille anoille, sekä ainakin tälle yhdelle ei-analle. Ja mä arvostan ja kunnioitan sua äärettömästi näiden asioiden vuoksi! <3

      -K.K.

      Poista
  15. Oon niin ylpeä susta <3 Keep on smiling!

    VastaaPoista
  16. Upeaa työtä Noora. Olet päässyt elämän makuun. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos pikku hiljaa uskaltaisi haukkailla siitä isompiakin paloja ;)

      Poista
  17. Vau. Eksyin instagramiis kanssa ja hogasin vasta, et normipaino jo saavutettu! Mielettömän hienoa <3 <3 <3

    Vieläkö päivitykset jatkuu tänne? Kuulumisia olis tosi kiva kuulla, ja noi sun huippufotot maistuis kanssa =)

    -K.K.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja jatkan kyllä kirjottamista ja kuvaamista kun kerran niistä tykkään.

      Poista
  18. Voi ihanaa Noora! Ihan huippua et oot päässyt noinkin paljon eteenpäin :)
    tähän kysymykseen ei oo pakko vastata jos et halua mut onko sun menkat jo palanneet ja jos on niin suunnilleen milloin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tullut menkat aina tosi alhaisessakin painossa, jopa alle 40kg:n.

      Poista
  19. OMG näin sut just?! HH keikalle menos? Muista ottaa taxin nro mukaa, eilen oli kuulemma kauheet jonot..

    -K.K.

    VastaaPoista
  20. Oon tän blogin luettuani oottanu ku kuuta nousevaa et näkisin sut joskus jossain ku liikun usein niil kulmilla, oon varmasti nähny sut monesti ennenki mut nyt.. ja nyt sit ku ehkä näin ni niin vilaukselta etten o es varma :(

    Mut jos olit sä ni hyvää gigii!

    -K.K.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja jos näit, niin Stadin sijaan Tallinnassa xD

      Poista
    2. Joo taisin alkaa nähdä jo näkyjä X)

      -K.K.

      Poista
    3. Jos Etelä-Helsingissä liikut, nii ihan hyvin mahdollista että näitki mut. Tuu sanoo moikka, nii ei tuu stalkattu olo :'--D

      Poista
  21. Moi :D

    Joo katoin myöhemmin instasta et olit ollu jo 3h aiemmin laivalla, se mihin senhetkinen ihmisvirta oli menossa oli suuntaamassa johonkin konemusiikkifestareille :D

    Ja anteeks oon ehkä kauhee stalkkeri, mut en pahalla ja aikomukseni on vaan hyviä ;) paitsi et en kyl oo mikää stalkkeri :'D

    Eli en tosiaan joka päivä liiku niillä nurkilla, mut aina ku liikun ni oot kyllä mielessä ja toivoisin kovasti näkeväni, et voisin tulla ees moikkaa :)

    Tosin oot kyl joka päivä mielessä :/ ja vaikka kuulostaa ristiriitaiselta (toivottavasti ei kuitenkaan pelottavalta!) niin jos vaan joku päivä päästään juttelee niin ymmärrät kyllä miks oot ja mitä meinaan.. mulla ois paljon sanottavaa sulle ja meil ois luultavasti paljon puhuttavaa :o Mun omat tilanteeni on vaa vähän huonot ni en voi tulla säännöllisesti sun kulmille... stalkkaa XD

    -K.K.

    VastaaPoista
  22. Minkälaisia noi asumisyksiköt on? Onko siellä oma huone (keittiö, kylppäri?) vai pitääkö jakaa paljon muiden kanssa? Onko niissä nuoria vai kaiken ikäisiä? Millaisilla diagnooseilla ihmiset noissa yleensä on (masennus, skitsofrenia?) missä oot ollut? Onko henkilökunta paljon tekemisissä vai saako mennä ja tulla miten haluaa ja pitääkö osallistua mihinkään ryhmiin/keskusteluihin?

    VastaaPoista