2018/06/22

Song to say goodbye

Demi lähti keskiviikkona paremmille pähkinämaille.

Demi oli loppuun asti oma pirteä itsensä, mutta viimeisen parin kuukauden aikana karvaa lähti ja rampattiin lääkärissä pariinkin kertaan. Epäiltiin hilsepunkkeja, vaikkei karva- tai ihonäytteestä löytynyt mitään. Ensimmäisellä kerralla lääkitys näytti auttavan kutinaan, mutta toisella kerralla en huomannut mitään vaikutusta. Siivosin koko asunnon ja siirsin hamsun häkinkin makuuhuoneesta olkkariin siltä varalta, että loisia olisi ulkoilualueella. Pari päivää näyttikin taas jo paremmalta, mutta tiistai-iltana hamsteri jälleen rapsutteli itseään, joten varasin lopetusajan seuraavalle päivälle. Hamsterin turkista oli lähtenyt suurin osa, eikä tarkkaa tietoa aiheuttajasta ollut, joten parasta oli päästää toinen menemään. 



Vaikka puhutaankin vain pienestä jyrsijästä, on mulla aivan tajuttoman kova ikävä. Demi oli se, joka piti iltaisin seuraa, jos ahdisti tai vaikken olisi nähnyt ihmisiä päivän aikana ollenkaan. Oon niin kiitollinen, että sain viettää sen kanssa nämä 1,5 vuotta. Ja vaikka nyt onkin paha olla, en vaihtaisi yhteistä aikaa mihinkään.




Oon kieltäytynyt ajattelemasta, että mitä jos. "Olisiko pitänyt mennä piikille aikaisemmin tai yrittää vielä? Olisiko sillä ollut paremmat viimeiset päivät, jos sillä olisi ollut omat mökit sun muut pahvipakkausten sijaan?" En voi asioille enää mitään, joten yritän olla syyllistämättä itseäni liikaa ja antaa tuomitsevien ajatuksen mennä. Tein kuitenkin parhaani.



Nyt olen junalla matkalla Jyväskylään mökkeilemään isovanhempieni luokse. En halunnut jäädä yksin asuntooni ja autioon Helsinkiin juhannukseksi, vaikka alun perin niin oli tarkoitus. Ehkä pieni irtiotto tähän väliin tekee hyvää. Ja ehkä syksyllä voin alkaa miettiä uutta hamsteria.



Niinpal Gauhian Paha Pandemia 03.01.2017 - 20.06.2018

7 kommenttia:

  1. Osanotto ja voimahalaus. <3 Tervetuloa tänne Keski-Suomeen, toivottavasti juhannuksessasi on ilonhitusia. <3

    VastaaPoista
  2. Jyrsijöiden kohdalla ikävä juttu on se että niiden elämä on kovin lyhyt. Lisäksi niiden sairauksista tiedetään melko vähän/niihin on paljon rajallisempi määrä keinoja auttaa joten valitettavasti välillä parempi keino on vaan päästää irti. Ei siitä kannata syyllistää itseään, vaikka ymmärrän toki ajatuksen. Mutta sitä saa ehdottomasti surra vaikka kyseessä olikin "vaan" hamsteri. Ihan yhtä rakkaita nekin.
    Voimia <3

    VastaaPoista
  3. Niin paljon voimia, nää on aina niin vaikeita tilanteita :( tsemppiä <3

    VastaaPoista
  4. Omg ihanuus!
    Anteeksi - tää ei kuulu tähän postaukseen ollenkaan, mut oon oottanut sun Pride-päivityksiä ja viimein löyty kuvia instasta :) Oot söpö ja ihq <3

    -K.K.

    VastaaPoista
  5. Ai niin, olinpa ajattelematon! Osanotot pikkuystävän poismenon johdosta.. noiden pienten eliniän vaikka tietää niin silti se on jotenkin niin traagista. Mä oon murehtinut Demin vuoksi myös sun puolesta, että miten kestät kun se lähtee, on kuitenkin ollut niin tärkeänä seurana ja tukena nää vuodet.. ��

    -K.K.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään :) Ja sen takia otin taas hamsterin, että ei tarvitse miettiä elämää lemmikin kanssa paria vuotta pidemmälle. Luopuminen sattuu silti...

      Poista