2012/06/05

Still Alive


Miksei kukaan soita? Lähete syömishäiriöpolille laitettiin kiireisenä, viikon sisällä piti tulla puhelu. Hoitajani on paikalla vain ma, ti, ke, joten jos huomenna ei soittoa kuulu venyy ajan sopiminen ensi viikkoon.

Kävin eilen kouluterkkarilla. Kovin huolissaan oli ja pyysi jopa lupaa soittaa äidilleni. Pulssini jyskytti sataa, vaikka olin istunut puoli tuntia rennosti paikallani. Terveyskeskuksen lääkäri ei soitettaessa kuitenkaan nähnyt syytä ottaa ekg:ta (vaikka viimeisin otettiin pari kuukautta sitten). Paino oli taas hypähtänyt aika reippaasti alaspäin. Vaaka näytti 33.1kg, joten painoindeksi on 11,9.

En ole ikinä painanut näin vähän, enkä oikeastaan haluaisikaan. En voi käyttää housuja tai shortseja, koska mitkään eivät pysy ylhäällä edes vyön kanssa. Näytän bikineissä aivan hirveältä, koska olen liian laiha. Silti rakastan näkyviä luitani. En saa harrastaa mitään liikuntaa. Hiukseni ovat ohentuneet entisestään. En silti vain osaa syödä oikein, kauhistelen kun painoni on noussut eilisestä ja oksennan ruokia.

Päivällä sain kuunnella huolestuneen saarnan tyttöystävältäni ja myöhemmin myös vanhemmiltani.

Illalla päivällisen jälkeen tuli ikävä omaa otustani ja lähdin vielä ratikalla tuon luokse, vaikka piti viettää yö kotona. "Kyllä, kyllä lähdetään taksilla tai ambulanssilla päivystykseen jos olo muuttuu huonoksi tai tulee rytmihäiriöitä." Kaipaan läheisyyttä ja tiedän, etten ole yksin tämän kaiken paskan kanssa. Käytiin pyörällä kaupassa, minä tarakalla, ja hupsista kun vaatteeni jäivät ketjujen väliin. Epätoivoisina keskellä pyörätietä yritimme kiskoa huiviani irti pyörästä vastaantulijoiden soittaessa vihaisina kelloa. Ja kaupastahan lähti mukaan karkkia ja popcornia, joita melkein hyvällä omalla tunnolla söin.

Ja hiukset ovat nyt punaiset kuten näkyy.

24 kommenttia:

  1. Voii sua, oot niin pieni :< Kamala, että sun paino yhtäkkiä vain tipahti lisää, juuri kun yrität nostaa sitä. Näin sut muuten perjantaina keskustassa. Sydän hyppäsi, että ei helvetti, tuossahan on HÄN! :D Siun jalat olivat niin pienet, teki mieli tulla halaamaan ja pelastamaan jotenkin. Pelkään sun puolesta, oikeasti. Mä itkisin varmaan silmät päästäni jos sä kuolisit. Mä toivon koko sydämestäni, että ne soittavat sieltä syömishäiriöpolilta huomenna!
    Mielettömästi haleja taas<3 Olet tärkeä!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanat hiukset, sopii täydellisesti! ja voimia sinulle :<

    VastaaPoista
  3. Anteeksi jos tämä kuulostaa oudolta, mutta oon tosi huolissani, sun painos on niin alhanen ja kohtahan se hipoo jo kakkosella alkavia numeroita. Niinku ite sanoit, toi ei oo enää kaunista millään tavalla, ja ymmärrän toki ettei oo helppoa vaan alottaa syömistä ja tulla terveeks. Luin kans että oot hakenu jo hoitoon ja haluut sitä, mut sitten siellä kun apua saat, ota se vastaan jooko? En haluais nähdä tekstiä jossa joku läheisistäsi kertoo ettet oo enää täällä :( Ja ku kokoajan tekstejäs luen ja mielestäni oot ihan hirveen nätti ja tosi suloisen näköinen :) Pidä siitä kiinni jooko ja yritä tervehtyä. Voimia ja jaksamisia sulle <3

    VastaaPoista
  4. Voi sä olet oikeasti niin kaunis. Mäkin olen huolissani, painat niin vähän. Mutta hyvä että sä edes haluat apua, etkä halua painaa noin vähää. Toivottavasti soitto tulisi pian!!
    Paljon halauksia ja voimia♥

    VastaaPoista
  5. kauheaa miten pikkunen oot:< toivottavasti saat soiton sieltä polilta huomenna!koita syödä ruokaa vaikka paha olo siitä tulisikin,ajattele niin että eihän nyt yksi ruoka voi tappaa,ihminen ei elä kauaa ilman ruokaa!tuo paino on jo niin huolestuttava..:< Paljon tsemppiä sulle!:)

    VastaaPoista
  6. Eihän tässä muuta voi, kuin elää hetkessä, tässä elämässä..
    Saat vielä oksasta kiinni, etkä huuhtoudu virran mukaan.
    Jo sekin, että oot värjännyt hiukset kertoo mun mielestä siitä, että sulla on tarkoitus elää ja sä haluat elää niin pitkään, kuin mahdollista, eihän muuten näkisi vaivaa hiuksienkaan eteen.
    Niin, käytä kaikki apu, mitä on tarjolla. Se ei oo helppoa saada painoa nousemaan, kun ajatukset laittaa vastaan.. Mutta ilman kunnon ravintoa ei ajatuksetkaan oikein juokse.
    Onneksi sulla on siellä ihmisiä tukena, jotka välittää susta, toivon, että hekin osaa ymmärtää sua.

    Ja voimia täältäkin. <3

    VastaaPoista
  7. Ihana tukka <3 Samassa tilanteessa itsekin jollain tavalla olen tuon painoni suhteen ja syömisen. Tietää että voisi syödä enemmänkin mutta ei uskalla.

    VastaaPoista
  8. Voi ei :(. En ymmärrä miksei sua oo jo kaapattu hoitoon. Oon ihan hirveen huolissani.

    VastaaPoista
  9. Täällä on kaikki susta todella huolissaan, niin kuin näkyy ja tiedätkin sen. Toivottavasti soittavat siis tänään! Nuo punaset hiukset sopii sulle parhaiten, persoonaas ja tuo väriä! Tosi hienot :)
    Paljon voimaa <3

    VastaaPoista
  10. Tosi suloset hiukset. ♥ :) Oon ite 15 vuotias ja jollain tavalla samassa tilanteessa. Ihmeellisellä tavalla mä haluisin olla ku sä, noin laiha ja kaunis. MUT YRITÄN PÄÄSTÄ SIITÄ TUNTEESTA IRTI, on niin vaarallista olla noin laiha. Tiedän sen.. Tää on maan päällinen helvetti. Mut tsemppiä! Ja anna itselles lupa syödä, se on vaan pakko vaikkei se todellakaan oo yhtään helppoa ja nautinnollista.

    Haleja. ♥

    VastaaPoista
  11. En osaa muuta sanoa, kuin että voimia ihan älyttömästi! Toivottavasti tulee huomenna soitto sulle :(

    VastaaPoista
  12. Mä en edes tiedä, mitä mä sanoisin... En vaan pysty käsittämään, miten sun annetaan olla kotona tekemässä kuolemaa. Koska siihenhän toi johtaa, jos sä et nyt PIAN saa apua!
    Tuliko tänään soittoa sh-polilta? Jos ei tullut, niin mä aion huomenna sanoa niille pari valittua sanaa.

    Se en sentään hyvä, että sä itsekin ymmärrät, että sun on pakko saada lisää painoa. Toivottavasti ei vaan ole liian myöhäistä. Pakota itsesi syömään, vaikka tuntuisi kuinka pahalta! Ruoka ja ahdistus ei tapa sua, mutta syömättömyys tappaa ihan varmasti. Mä en usko, että sä oikeasti haluat kuolla.

    Älä luovuta, sillä todella moni ihminen välittää susta♥

    VastaaPoista
  13. Mä en tajua miten ihmeessä sä olet enää elossa. Sinuna marssisin päivystykseen sanomaan että "mun bmi on helvetin 11,9, auttakaa!"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa ihmettelen minäkin...todellakin päivystykseen vain istumaan ja vaatimaan edes tippaa käteen ja äiti mukaan tueksi!

      Poista
  14. Soita sinne ja kysy koska ne oikeen itse soittais. nuo hiukset sopii sulle!!!

    VastaaPoista
  15. mä haluisin vähintäänkin kääriä sut pumpuliin ja liimata sänkyyn. pakko sanoo, että toi pyörän tarakalla matkustaminenkin pisti pelottamaan.. jos s pyörä ois kaatunut kun väliin jäi tavaraa, niin sä olist mennyt palasiksi. :(
    samalla kun sut pumpuliin käärisin laittaisin sut nenämahaletkuun, et olisit vähintään joku 37 kiloa. siitä olis TURVALLISEMPI alottaa oma syöminen. sillä mm. pelkään, että t saa omalla syömisellä tarpeeksi nopeaa lisää painoa.

    en tiedä, osaatko ite pelätä tilannettasi, mutta me muut pelätään. ja uskallan tämän yleistää.

    VastaaPoista
  16. Voi ei, tuo on tosi huolestuttavaa, sä oikeasti teet kuolemaa! Pakkohan niiden on sut ottaa sisälle jonnekkin. Jos polilta ei kuulu soittoa, niin luuri käteen ja itse ottamaan yhteyttä, eihän tuommoinen peli vetele. Tsemppiä! <3
    Ja tukka on aivan ihana!

    VastaaPoista
  17. Hienoa että söit edes sitä karkkia ja popcornia, oon ylpee susta! ;_; Vielä kun söisit kokonaan hyvällä omalla tunnolla, niin olis paljon parempi. ♥

    VastaaPoista
  18. Vanhemmat olisivat jo vieneet minut päivystykseen, mutta kieltäydyin. Isä on yrittänyt joka päivä soittaa sh-polin toimistoon/hoitajalleni ja kysyä miten asiat etenevät, mutta ketään ei saa kiinni. Painoa on tullut kilo lisää ja silti lupasin tänään puhelimessa psyk. polin lääkärille, että suostun sh-osastolle, jos joku vain minulle saa sieltä paikan. Postissa tuli kirje sh-polilta "tervetuloa 2.7.2012", että kuukauden päästä vasta aika. Nice.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa aika julmalta tuo, "tervetuloa 2.7". Toisaalta ajattelen, että niin sen kuuluukin mennä. Sinullekin on tarjottu hoitoa kerrat jos toiset, etkä siihen ole suostunut. Samalla tavalla joudut jonottamaan nyt kuin muutkin. Josko tämän kautta ymmärtäisit itsekin, että hoito on OIKEUS, ja on lukuisia, jotka eivät sitä saa, vaikka haluaisivat/ tarvitsisivat.

      Järjestelmä toimii niin, että päivystys on tarkoitettu akuuttitapauksille kuten sinä. Sinne vaan, jos oikeasti haluat parantua. Kyllä sä taidat itsekin tietää, että sisätaudeilta sut siirrettäisiin varmasti sh-osastolle, kun paikka aukeaa.

      En halua loukata, en missään nimessä. Ajattelen vain, että totuus sattuu. Ja kuitenkin, onneksi olet itse tajunnut VIHDOIN, että sinulla ei ole enää vaihtoehtoja kuin joko parantua tai kuolla, it's up to you!

      Älä luovuta, olet selviytymisen arvoinen!

      Poista
    2. Mä en ymmärrä, miksi ne viivyttelee tän asian kanssa, kun nelosella on tälläkin hetkellä hyvin tilaa. Eri asia jos olisi jonoa!

      Poista
  19. Kannattaa soittaa osastolle ja pyytää osastonlääkäriä puhelimeen. Itse pääsin vuosi sitten, kun omahoitaja polilla kysyi suoraan, olisiko ollut, ylilääkäriltä. Tilanne oli niin kriittinen, mutta ei niin huono kun sulla. Kun kerrotte tilanteen vakavuuden, niin ne ottaa sut sisään samantien. Bmi 13 on kuitenkin Helsingin alueella pakkohoitoraja, niin ihmettelen mikset ole jo hoidossa.

    VastaaPoista
  20. Voih! Olisit mennyt sinne päivystykseen silti :/ Tai menet vaikka joku päivä uudestaan kun siltä tuntuu! Ihanaa että olet saanut kilon lisää, olen helpottunut!
    Aivan perseestä, että se aika sinne on vasta kuun päästä! Voiko sinne mitenkään soittaa ja kertoa että asia on _oikeasi_kiirreellinen_!! D:
    Haleja!

    VastaaPoista