2014/09/27

I Don't Know Why I'm So Happy I'm Sad

Hyvällä mielellä ikäviä asioita :):(:

Syömishäiriöpolin hoitaja puhui jotain M1-lähetteestä, vaikkei painoindeksi olekaan alle 13:n. Mut on paino tullu kesäkuun jälkeen yli 5 kiloa alaspäin, mitä sitä valehtelemaan. Kuulemma oon nii masentunu, että mut vois laittaa Auroraan. Muistutti ettei ois eka kerta kun en saa ite valita. Että moni mun tilanteessa makais sisätaudeilla. Mutta mun labrat on kunnossa. Ja musta tuntuu, että oon taas pirteempi kun pitkään aikaan!

Meinasin lopettaa mun lääkkeet mut en uskallakaan.

Oon yhtäkkii jaksanu nähä ihmisii, vaikka oon pitkään vaan yrittäny vältellä kaikkia kontakteja. Siivosin mun huoneen liiiiian pitkän ajan jälkeen. Päätin saada rub3:sesta kiitettävän, det skulle vara inte jobbig. (oliks tää sanajärjestys oikein?) Suunnittelin kursseja loppu lukuvuodelle jotenkin järkevästi ettei tulis liian raskasta. Unohdin valita tokaan jaksoon kurssit, joten pitääpi kysellä minne mahtuu :'--D

Ja ajattelin aloittaa ainakin lyhyen vegaani-jakson. Ällöttää vaan ajatella mistä kaikki eläinperäinen tulee. Tehotuotanto. En ala moralisoida ketään, joten se aiheesta. Syyllistyin itsekin ostamaan pari vaatekappaletta (i nästa inlägg..) reilun kuukauden shoppailutauon jälkeen H&M:ltä, enkä tiedä kuka on ne minkälaisissa oloissa tehnyt.

Tääl mä vaan teen ittelleni kunnon ruokaa ja kokkailen kaikkee hyvää sen verran kalliista raaka-aineista, ettei niitä varmasti raaski oksentaa. Eilenkin seisoin keittiössä hellan ja keittiötason ääressä varmaan kaksi tuntia putkeen kun tein itse sushia toista kertaa elämässäni. Tyksäsin, varsinki ku niit jäi vielä tän päivän lounaaks kera vaniljasoijamaidon ja vihreän teen.

Ei se silti takaa että kaikki syöty pysyis sisällä.

Jotenki kaikki tuntuu helpolta ja hyvältä ja on kaunista. Hymyilen ja höpötän, toimin ja jaksan, oon toiveikas (tai oikeestaan varma!) että kaikki lähtee sujumaan kun laitan vaan vähän enemmän peliin. Turha maata nurkassa murehtimassa, ainakaan koko ajan, kun ei sillä saavuta mitään. Hassuu kuinka paljon paremmalta maailma näyttää ku ajattelee positiivisesti. Koska ei täs oikeestaa mikää oo muuten muuttunu.

Bööööö. carpe diem

6 kommenttia:

 1. Muista KonSuKiePre;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja e int så nogrann :--( Jag bara skriver som jag tänker på första. (?? :-D)

   Poista
 2. Miksiköhän hoitaja tulkitsee Sinut niin masentuneeksi, jos fiiliksesi tällä hetkellä ovat mitä tässä postauksessa kuvaat? Vai olisiko se vain tekosyy laittaa M1-lähetteellä Auroraan, kun pelkän painon perusteella ei vielä voi...? Oli miten oli, ymmärrän toki hoitajasi huolen ja toivon, että pääsette yhteisymmärykseen hoidon suhteen. Mietityttää myös tuo suunnittelemasi vegaani-jakso. Ei muuten, mutta kun kunto ei kuitenkaan ole optimaalinen. No, uskon ja toivon, että itse olet sen verran asiaan perehtynyt, että tiedät miten tulisi syödä, jotta saisit kaikki ravintoaineet ja energiat mitä tarvitset. Toinen juttu on, että siitä voisi aiheutua lisästressiä ja ruoan ympärillä pyörimistä, kun ymmärtääkseni vegaanius vaatii kuitenkin aika paljon suunnitelmallisuutta. Mutta, kun en ole ekspertti, niin en lähde sen enempää uumoilemaan... Kannustaisin kuitenkin kokkailemaan jatkossakin ihan vaan yllä mainituilla meiningeillä! :) Ja pitämään herkut sisällä...

  Yhtä kaikki, helpottavaa kuulla, että mielesi on ollut parempi, positiivisempi ja jaksavaisempi, ja että maailma näyttää taas paremmalta paikalta olla ja elää! Siispä lisää vaan Valoa taloon! Ja tsemppiä alkavalle lokakuiselle viikolle! <3

  PS. ..."det skulle inte vara jobbigt..." / "noggrann" / "Jag bara skriver som jag tänker först"... Lycka till! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin bdi:hin kuluneen kuukauden yleisfiiliksen mukaan, joka on ollut "mistään ei tuu mitään, kuolen ennen joulua ihansama".

   Ton ekan mä tiesin! Aina käy näin, että alan ajatella liikaa ja sit "korjaan" kaiken pieleen :<<

   Poista
 3. Ehkä ehdotti siksi koska huomasi nooran olevan ehkä vähän maaninen ja aavistaa masennusjakson olevan oven takana jo. Oot kyl andrea aika kiva kun jaksat AINA kommentoida nooralle mukavasti. Tsemppiä noyu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä ollu maaninen, vaan asiallinen ja haettiin mulle nutrinkin kun hoitaja sitä ehdotti :)

   Poista