2015/11/23

Joulukadun avajaiset 2015

Olin tänään iltapäivällä Helsingin keskustassa seuraamassa, kun jouluvalot sytytettiin Aleksanterinkadulle. Ihmisiä oli liikkeellä sankoin joukoin, ja etenkin lapsiperheet olivat löytäneet tiensä tapahtumaan.

Ennen perinteistä jouluparaatia järjestettiin Senaatintorilla juhla. Oli sirkustemppuja ja yhteislaulua Peppi Pitkätossun johdolla. Oli mukavaa ja tunnelmallista päästä laulamaan joululauluja jälleen vuoden tauon jälkeen, näin marraskuun puolella kun niihin ei ole ehtinyt vielä kyllästyä!
Diandra ja Pepe Willberg esittivät kumpikin muutaman kappaleen, minkä jälkeen paikalle saapuivat joulupukki ja kaupunginjohtaja. Valot sytytettiin pimenneeseen iltaan ja ne saavat loistaa tammikuun loppuun saakka.
Paraatin alkua odotellessa kävin katsomassa myös Stockmannin jouluikkunaa, joka jaksaa ihastuttaa joka vuosi.

Tapahtuman jälkeen käytiin vielä Joonaksen kanssa umpijäässä juomassa tän vuoden ensimmäiset glögit, nam! Nyt vaan odotellaan joulua ja nautitaan tunnelmasta sekä pipari-Dumleista.

2 kommenttia:

  1. Ihania tunnelmallisia kuvia :-) Tykkäätkö glögistä? Millanen on sun lemppariglögi? Alkolla tai ilman :-P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parasta on perus Marlin mehuglögi jääkaappikylmänä :---D En tykkää, jos alkoholi maistuu glögistä läpi, vaikka kyllä lämmin vodka+glögi -mixi manteleilla ja rusinoilla on vuosittain testattava ;))

      Poista