2015/11/17

Lemmikkiterapiaa

Meidän cairnterrierineiti oli taas viime viikon pitämässä mulle seuraa. Luna on koko perheen koira, mutta suurimman osan ajasta se asuu pikkusiskoni ja hänen poikaystävänsä kanssa. Meillä ollessaan sen hoito on pääosin minun vastuullani, kun muu perhe on päivät töissä ja koulussa.Leikittiin pallolla, harjoteltiin temppuja ja jättämistä, käytiin koirapuistossa ja kävelyllä syksyisessä Kaivopuistossa. Luna käyttäytyy hihnassa paljon entistä paremmin ja ottaa hyvin oma-aloitteisesti kontaktia. Remmirähjäystä on vähemmän kuin ennen, vaikka edelleen taluttaja saa nami kädessä pitää ympäristöään silmällä isompien koirien varalta. Luna on muutenkin reippaamman oloinen (liekö syy koulutuksessa, viileämmissä ilmoissa vai jossain ihan muualla), ja on mukavaa kävellä kun päästään jopa eteenpäin. Vaikka tietyissä paikoissa täytyy pysähtyä ja tarkistaa, josko oravia taas näkyisi.

Venäjän suurlähetystön pihalla ON PAKKO olla oravia tai pupuja!

On toi otus kyllä ihana piriste pimeään syksyyn. Aamulla kun nousen ylös, on nojatuolissa kerällä heiluvahäntäinen karvapallo, jolle tulee hirveä kiire toivottaa hyvää huomenta. Tai kotiin palatessa eteisessä odottaa innosta heiluva tumma möykky tennispallo suussaan. Se into ja rakkaus tarttuu helposti ihmiseenkin.


Eniten mua koiran kanssa puuhatessa mietityttää, kuinka eläin on täysin riippuvainen omistajastaan. Kaikki terveydestä ja ruoasta virikkeisiin on ihmisen vastuulla. Jos ei huvita lähteä ulos valoisaan aikaan, ei toinenkaan saa nähdä päivänvaloa, ja jos leikkiminen ei innosta, ei koiralle jää muuta ajanvietettä kuin nukkuminen.
Omasta mielestäni meillä Lunan kanssa on hyvä suhde, jossa luottamus on molemminpuolista. Uskallan esimerkiksi pitää Lunaa sisäpihalla vapaana, ja se puolestaan hakeutuu seuraani. Vaikka tietysti aika ajoin omapäiseen terrieriin menee hermot ja käyttäydyn välillä tavalla, jota se ei ymmärrä.


Leikit Eiranrannan koirapuistossa

Lueskelin viikon aikana myös koirien ruokinnasta ja mietin, että pitäiskö meidänkin tytön siirtyä (melkein) pelkästä nappularavinnosta osittain raakaruokintaan. Kävinkin ostamassa Keskustan eläinkaupasta pakkaseen raakapullia, jos niillä aloiteltais pikkuhiljaa ja korvattaisi esim. puolet nappuloista.


Jos Luna asuisi kokoaikaisesti luonani, menisi sen ruokavalio todennäköisesti kokonaan remonttiin. Siskoltani en sen sijaan uskalla vaatia kokonaan raakaruokintaan siirtymistä (silläkin syyllä että vastaus olisi todennäköisesti luokkaa: "Mitä jos huolehtisit ensin omista syömisistäsi?").

Siellä ruudun toisella puolella on varmasti joku enemmän aiheeseen perehtynyt, joka osaa kertoa koiran oikeaoppisesta ruokavaliosta tai raakaruokinnasta. Saa toki neuvoa tyhmää!

Haluaisin näin loppuun kysyä, että mikä on teidän ja koiranne yhteistä lempipuuhaa? Meillä on ehdottomasti pallolla leikkiminen!

21 kommenttia:

 1. Talvella lumipallot ja muuten frisbeen heittäminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lumesta ei tarvii ees tehä palloja, riittää että että vähän potkii lunta (tai kesällä vettä) niin toi on haukkana pyydystämässä :)

   Poista
 2. Mun koira Nella rakastaa kun sille heittää keppiä tai palloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä miettii, että miten dogit jaksaa aina juosta pallojen ja keppien perässä. Meillä ois vaikka mitä leluja, mutta Luna hakee aina tennispallon :---D

   Poista
 3. Koirat on ihania, vanhemmilla on yksi pieni terrieriuros jota hoidan toisinaan. Omakin olisi kiva, mutta vie paljon aikaa, rahaa, koulutusta ja sitä en nyt voi tarjota. Hoitokoira riittää. Parasta on lenkit metsässä ja intervallijuoksut; juostaan täysillä 15sek, kävellään hetki ja toistetaan niin kauan kun koira jaksaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon tyytyväinen tähän järjestelyyn, ettei Luna asu meillä koko aikaa. Siitä on paljon iloa kun se on käymässä, mutta ei tarvitse samalla tavalla sitoutua. Jos asuisin yksin, en voisi kuvitellakaan ottavani niin työlästä lemmikkiä kuin koira. Ihan eläintäkin ajatellen.

   Poista
 4. Eläimet on kyllä ihanimpia asioita elämässä <3! Ihania kuvia tässä postauksessa (: Mun ja Janen lempipuuhaa on se, että se tulee mun syliin ja rapsutan sitä niin kauan kunnes nousen ja lähden siitä johonkin :D Myös lumesta ja lumipallojen heittelystä Jane tykkää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :---) Luna ei oo sylikoira sitten ollenkaan. Kyllä sitä saa rapsuttaa kyllästymiseen asti, mutta sylissä se ei viihdy.

   Poista
 5. Tassuterapia on yks parhaista terapiamuodoista ainakin omasta mielestäni. Meidän lempipuuhaa on ehdottomasti agility ja metsälenkit, jolloin saa juosta vapaana ja leikkiä muiden koirakavereiden kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin ihanaa juoksuttaa koiraa metsässä, mutta täällä Helsingin keskustassa ei juuri ole metsiä, joissa koiraa saisi pitää vapaana :D

   Poista
 6. eiks sulla ole ollu hamsteri joskus? katoin vanhoja postauksia. ootko semmosta ajatellu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä hankin hamsterin heti kun pääsen muuttamaan omaan kämppään. Se tuntuu jotenkin itselle sopivimmalta eläinkaverilta :) Oon kattonu jo poikueita pääkaupunkiseudulta ja mulla on ihan hirvee syrkkivauvakuume.

   Poista
 7. Meidän koirilla ainakin on tuo raakaruoka toiminut tosi hyvin, ei ole enää ollut jatkuvia korvatulehduksia ja kai se on terveellisempääkin kuin jokin lisäaineellinen, vehnää sisältävä purkkiruoka. Syötetään kans nappuloita lihan kanssa, mut lihaa on enemmän. :) Kyllä sen eron huomaa, esim. meidän pentu kasvoi jänteväksi ja lihaksikkaaksi raakaruualla, kun taas sen veli (joka syö jotain purkkiruokaa, asuu tuttavaperheen luona) on pieni ja laiheliini. Meidän koirulit rakastaa pitkiä lenkkejä ja namupalojen etsimistä! :) Ja tietty jatkuvaa rapsutusta! :D

  VastaaPoista
 8. Anteeksi että vaivaan tällaisella mutta olisko sinulla niitä sellaisia puoli start, start ja siitä seuraavaa ateriasuunnitelmalistaa? T: kovasti koitan saada jostain ruokavaliosta kiinni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://keskustelu.suomi24.fi/t/1714148/niille-jotka-haluavat-parantua

   Poista
  2. Mun tietääkseni noita listoja ei saa jakaa julkisesti...?

   Poista
 9. tosi hienoja kuvia! millä kameralla otettu? ._.

  btw tosi kiva tää blogin ulkoasu! :)

  http://taydellinenlumienkeli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vaan ymmärrä, miks sitä omaa sairasta blogia pitää mainostaa ihan laittamalla linkki kommentin perään... Vielä semmosen ihmisen blogissa joka koittaa kovasti parantua.

   Poista
 10. raakaruokinta kannattaa, tai ainakin 50/50 meiningillä. Eläinkaupoissa neuvotaan ja netistä löytyy tosi hyvin tietoa. Suloinen koira <3

  VastaaPoista