2016/09/11

Alkusyksyn luontokuvia

Ärsyttää aivan suunnattomasti, että unohdin kamerani torstaina vanhempieni luokse. Tekisi hirveästi mieli lähteä kuvaamaan, mutta ilman kameraa se on tietysti mahdotonta. Kännykälläkin saisi ottettua kuvia, mutta se ei tunnu yhtään samalta. Eikä energia riitä Nikonin hakemiseen toiselta puolelta kaupunkia...

Päädyin sitten vain selaamaan koneelta viimeisen kuukauden aikana otettuja kuvia ja muokkaamaan niitä sopivaan kokoon. En ole erityisen tyytyväinen allaoleviin kuviin, mutta koska haluan jakaa valokuvausharrastustani myös blogin puolella, on näihin nyt tällä kertaa tyytyminen.
Saa kommentoida! Otan mielelläni kritiikkiäkin vastaan, sillä haluan kehittyä valokuvaajana.
Kuvia oli tällä kertaa aika vähän, lupaan seuraavalla kerralla julkaista enemmän :)

22 kommenttia:

 1. Upeita kuvia ;) http://valkoinenhaave.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Vauu mitä kuvia! Etenkin tuo orava on niin suloinen <3 Munkin pitäis lähteä joku päivä ihan kunnolla kuvailemaan, nyt alkaa olemaan jo kauniin syksyistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseinen orava oli livenä vielä söpömpi, kun oli niin pieni. En tiedä minkä kokoisia tämän vuoden poikaset ovat tällä hetkellä, mutta mä päätin mielessäni että tää on vauva :'--D

   Poista
 3. Musta nää on aivan ihania, oot selvästi lahjakas!

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia! Olet lahjakas ja näkee, että sulla on silmää kuvien ottamiseen. :)

  Se on jännä, kuinka sitä on helposti (liian) kriittinen itseään kohtaan, vaikkei syytä olisikaan. Ehkä asia jota voi pyrkiä työstämään. Huomaan omalla kohdallani, että tulee helposti vaadittua itseltä liikaa, kun ei malta rauhoittua...

  Aurinkoista tulevaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän koko ajan työskennellä itsekriittisyyden kanssa, mutta kun joka saralla löytyy aina joku parempi, niin on vaikea olla vertailematta. Pitäisi vain oppia ajatukseen, että riittää kun tekee parhaansa.
   Valokuvauksen suhteen mulla ei ole minkäänlaista koulutusta tai kursseja takana, vaan olen oppinut vain kokeilemalla, joten on aina kiva kuulla kommenttia muilta. Piirtämisenkin suhteen oma silmä jotenkin sumeutuu omalle työlleen, jos sitä tuijottelee monta tuntia ja päivää putkeen.

   Poista
 5. oravakuva on aivan mahtava! <33 haluaisin toki antaa kritiikkiäkin (siis koska sitä pyydät) mutta eihän tosta oikeen mitään osaa sanoa.. :D upeita otoksia.

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia! :)

  VastaaPoista
 7. Tosi hienoja kuvia!<3 Hei tuli muuten mieleen, että tiiätkö millon Haloo Helsinki alkaa taas keikkailemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, odottelen itsekin! Toivottavasti eka keikka on Stadissa :)

   Poista
 8. Miksi kaikki pitää aina perustella jollain sairaudella /diagnoosilla? Et hakenut kameraa, entä sitten? Onko sun itse helpompi sietää ihan tavan elämään kuuluvia asioita, kun lisäät sairausaspektin? Vai onko se hyväksynnän hakemista ulkoa? Jää kuva, että käsitys normaalista on jotain yli-ihmisyyttä, ei mikään ihme, että se silloin pelottaa ja sitä pakenee.

  -ilman diagnooseja jätän jotain joskus tekemättä-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^^Tämä! Asiaa!

   Poista
  2. Tämä. Mä käytin teininä samantapaisia tekosyitä, vaikka todellisuus on ollut aivan toinen.

   Joskus jätän asioita tekemättä, mutta useimmiten syynä on se, että kyseinen asia ei motivoi mua tällä hetkellä.

   Poista
  3. Kun päivän ainoa tehtävä on sängystä nousemisen ja syömisen lisäksi hakea kamera, niin kyllä silloin laitan masennuksen piikkiin sen etten uskalla metroon rumuuttani ja jaksamattomuuttani.
   Ja kyllä on itselleni helpompi pistää asioita masennuksen piikkiin, varsinkin kun olen tällä hetkellä ilmeisesti oikeastikin masentunut, jotten tuhoa itseäni turhilla syytöksillä. Tähänkin näköjään selittelen ummet ja lammet, joten anteeksi, kun heittäydyn marttyyriksi ja sanon että masentaa. Tiedän kyllä, että asioita voi jättää tekemättä myös monesta muusta syystä tai ihan laiskuuttaan ja se on itsellenikin ihan tuttua.

   Poista
  4. Ehdottomasti anonyymin kans samaa mieltä, olin itekin tulossa kommentoimaan noin. Et hakenut kameraa koska et jaksanut/halunnut/kyennyt on se mitä varmaan tarkotit. Mua kans ottaa vähä päähän sellanen "koska masennus" meininki, siinä on tosi monta ongelmaa ja siitä ei seuraa mitää hyvää kellekään, ei ainakaan itselle ja parantumiselle

   Poista
  5. Korjaan sanan, kun pääsen kotiin ja koneelle, kun se kerran aiheuttaa näin paljon mielipahaa.

   Poista
  6. Älä nyt sen takii korjaa :D korjaa vaan jos sun mielestä se on väärin käyttää sitä (teko)syynä (totuushan oli kaiketi se ettet kyennyt, se tietty varmaa johtuu masennuksesta). Mut jos sun mielestä toi on ihan ok sanoa noin et siivoo sä ku mä oon masentunu tai en nyt jaksa ku oon masentunu käy sä kaupas ku mä oon masentunu en nyt pysty tehä sitä ku oon masentunu nii sit älä ihmees korjaa

   Poista
  7. No jos ei halusta huolimatta jaksa tehdä asiaa x ja jaksamattomuuden aiheuttaa masennus, on kai aivan sama ilmaiseeko ettei 'masennuksen takia voinut' vai 'tämän masennuksen oireen takia voinut'.

   Joka pitää masennusta tekosyynä olla tekemättä "tavan juttuja" ei varmasti itse ole ollut masentunut. Masennus, se sairaus, ei ole "tavan elämään kuuluva juttu" vaikka hetkelliset masennuksentunteet normaaliin elämään kuuluvatkin. Sairaus masennus voi tyypillisesti tehdä mitättömänoloisista tehtävistä mahdottoman raskaita, jaksamattomuuden syyt ovat aivokemiallisia eivätkä velttoudessa. Ei ole mitään itsen paapomista huomata kun sellaista tapahtuu, varsinkin kun tällä bloggaajalla on pitkä sairaus- ja terapiahistoria ja kauan sairastaneet oman taudinkuvansa tuntevat pystyvät tunnistamaan näitä syy-seurauksia. Oireen tunnistaminen ei vähennä sen vaikutusta, eikä se että on "itse teininä" käyttänyt masennusta tekosyynä tee masennuksesta tekosyytä. Eikä masennus ole kaikille sama, se että sinä pärjäsit oireen y kanssa ei tee muista selittelijöitä.

   Sitä paitsi ihme pelleilyä puuttua tällaisiin sanavalintoihin kun toinen bloggaa omasta arjessaan ja siitä kuinka kokee sen. Siinähän Nooran totuus on ainoa totuus jollei nyt kuvittele itsekin olevansa Noora.

   Poista
 9. Noissa kuvissa ei ole mitään vikaa. Just ihania, yleensä julkaisen omiin postauksiin tämän verran kuvia. Etenkin orava on ihana!

  VastaaPoista
 10. Voi miten upeita, olet kyllä tosi lahjakas! :)

  VastaaPoista
 11. Tunnistatko noita sieniä mitä oot kuvannut?

  VastaaPoista