2017/12/27

Christmas time is once a year

Joulun pyhät ovat ohi, joten tulin kirjoittelemaan omasta joulustani. Vietettiin aattoa perheen kesken ja joulupäivänä isovanhemmat tulivat kahville.


Heräsin aattona jo kahdeksalta herätykseen. Söin aamupalaa ja katsoin jonkin aikaa Joulupukin kuumaa linjaa, mutta sitten alkoi väsyttää niin, että menin pariksi tunniksi takaisin nukkumaan.

Katsoin kotona vielä Lumiukon ja avasin suklaakalenterin vikat luukut, ennen kuin lähdin vanhempien luokse lounaalle.


Syötiin riisipuuroa ja äiti sai taas mantelin. Mulla oli mukana ravitsemusterapeutilta saadut ohjeet joulun ruokailuita varten ja niiden mukaan menin lounaan ja päivällisen. Join myös viimevuotisen tee-kalenterin vikan "luukun".



Neljältä olisi ollut joulukirkko, mutta koska suuresta tavaramäärästä huolimatta unohdin tekemäni seitankinkun kotiin, lähdin sitä sporalla hakemaan ja kirkko jäi. Pikkasen ketutti.

Viiden maissa toinenkin siskoni saapui poikaystävänsä ja Lunan kanssa. Lunalla oli hirveä touhotus tuoda palloa kaikille ja tarkastaa lahjat kuusen alta.


Päivällisellä oli alkuruoaksi lähinnä kaloja ja mätejä, joten kasvissyöjänä odotin suosiolla pääruokaa ja että saan annoksen koottua lautasmallin mukaan yhdelle lautaselle. Seitan oli yllättävän hyvää siihen nähden, että multa loppu valmistusvaiheessa melkein kaikki kesken. Lisäksi (omalla lautasellani) oli laatikoita, papuja ja herneitä, vuohenjuusto-uunipunajuuria ja tomaattia. Porkkanalaatikkoa otin vielä lisää.



Leikin tonttua ja jaoin lahjat kuusen alta. Luna toimi apurina ja "tarkasti" jokaisen paketin ennen kuin annoin sen vastaanottajalleen. Onneksi koira löysi lopulta myös oman pakettinsa ja piiloutui pöydän alle syömään uutta luutaan.





Lahjaksi sain uuden puhelimen, pari sinistä Iittalan Kastehelmi -kynttilälyhtyä, hius- ja kasvonaamion, rahaa, teetä ja suklaata.

Siskot lähtivät kotiin yhdentoista maissa, mutta itse jäin porukoille yöksi, koska julkiset eivät enää kulkeneet. Luna jätettiin mun seuraksi ja nukuttiin yhdessä sohvalla.


Joulupäivänä koira herätti mut seitsemältä antamaan ruokaa, minkä jälkeen se tuli peiton alle vielä hetkeksi nukkumaan. Aamupalaksi söin eilistä riisipuuroa ja leipää. Päivällä käytiin vanhempien kanssa kävelyllä pursiseuran saaressa ennen kuin isovanhemmat tulivat iltapäivällä kahville.

En ollut jaksanut hakea agar agaria, joten juustokakku oli tehty liivatteeseen. Harmitti, koska oli kuulemma hyvää. Söin sitten kaksi torttua, pipareita ja suklaata.

Oli mukava joulu ja selvisin ilman isompia ahdistuksia. Mitä teidän jouluun?

21 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta joululta! Itselläni joulu meni myös vanhemmilla, pitkälti koiran kanssa leikkiessä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin tais olla koira joulunvietossa pääosassa :D

      Poista
  2. Kuulosti suht ihanalta joululta. Itellä aatto meni huonosti, mutta seuraavat joulupäivät menivät onneks hyvin. Tänään syödään sitten jouluruokien tähteitä, niitä katos riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan mukava joulu. Kiva kuulla, että aaton jälkeensujui paremmin. Mullakin on vielä jääkaapissa lanttulaatikkoa, "kinkkua" ja torttulevyjä. Syödään niitä tämä viikko :D

      Poista
  3. Millä ohjeella teit sun seitankinkun, tuliko kuinka mausteinen? Ite käytin valmis pussia ja lisäsin nesteet ja tuli aivan liian mausteista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdistelin ohjeita ja heitin ihan omasta päästäni. Mulla loppui gluteenijauhot kesken, seuraavaksi soijakastike ja maustehyllyn valikoima oli liian suppea. Mutta ihan syötävää tuli :)

      Poista
  4. Kuulostipa leppoisalta joululta. �� Mikä muuten on ajatuksesi siinä, että syöt vuohenjuustoa mutta et liivatetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liivatetta en ole syönyt sen jälkeen kun aloin kasvissyöjäksi, maitotuotteet kuitenkin kuuluvat lakto-ovon ruokavalioon. Nyt kun olen voinut huonommin ja osastollakaan ei saanut olla vegaani, olen muistutellut itselleni että parantumisvaiheessa ei saa rajoittaa liikaa, joten olen nyt ottanut joitain maitotuotteita takaisin käyttöön. Saan jättää ne taas pois kun olen paremmassa ravitsemustilassa.

      Poista
    2. En nyt täysin saanut tästä ajattelumallista kiinni, mutta jokainen tallaa ja syö tavallaan. Kaikkia omia päätöksia ei tarvitsekkaan voida selittää järkevästi. Toivotan sulle voimia ja tahtoa ens vuoteen ja sairautes voittamiseen. Kiitos kivasta blogista. :)

      Poista
    3. Vegaanina etenkin kyläillessä ja ulkona syödessä käy helposti niin, ettei juuri mitään ole tarjolla ellei ole kunnolla varautunut etukäteen ja sh:n kanssa se ei toimi. Lisäksi luusto tarvitsee parantuakseen eläinperäistä kalsiumia, joten sen takia olen valmis joustamaan eettisistä arvoistani väliaikaisesti.

      Poista
  5. Paljonko sun bmi on tällä hetkellä?
    Lukeeko sun vanhemmat tätä blogia? Oisko mahdollista saada joskus sun äidin tai isän kirjoittama postaus vaikka siitä miten heille on sun sairaus näyttäytynyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bmi:tä en ole laskenut, enkä halua sitä nyt jakaakaan. Kyllä lukevat ja voisin äidiltä kysyä, jos hän haluaa jotain kertoa :)

      Poista
  6. Sä et kyllä parane ikinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, sori toi oli ilkeesti sanottu. Siltä sun meno vaan vaikuttaa. Mut pyydän anteeksi. Tietysti voit parantua, jos niin päätät...

      Poista
    2. Aika moni varmasti yhtyy sun mielipiteeseen. jossain vanhassa postauksessa N sanoi että sitä ärsyttää fun-light Marikan touhu.
      Mut jos katsoo tätä menoa nyt niin...

      Poista
    3. Eikös Funlight-Marika kuitenkin parantunut ja nyt terveenä ollut jo vuosia?

      Poista
    4. Noora on vaan kateellinen, kun ei onnistu kunnolla edes anoreksiassa.

      Poista
    5. Tässä vaiheessa mun on kyllä pakko sanoa että teidän anonyymien kannattaisi kääntyä itseenne ja miettiä mitä nämä kommentit sanoivat teistä ihmisinä. Kuka täysissä järjissä oleva ihminen sanoo tällä tavalla toiselle, vaikeassa elämäntilanteessa olevalle henkilölle?

      Poista
    6. Kyllä menoni ärsyttäisi itseänikin ulkopuolisen silmin. Marikalla menee nykyään hyvin. Ja miten niin en ole "onnistunut" anoreksiassa, itse koen käyneeni pohjalla, mikä on kai aika harvinaista.

      Poista
  7. suosikkisuklaasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät kai ole suklaata, mutta mignon-munat ja wiener nougat ♡

      Poista