2012/10/25

Life Starts Now

Mä en voi jatkaa sillä tiellä, jota oon kulkenut ainakin viimeiset viisi vuotta. Muuten mä kuolen, sydän ei varmasti kestä.

Eilinen hoitajan kanssa kotona herätti aika paljon. Paino oli jo laskusuunnassa, mutta toivottavasti saan asian korjattua. (Kiitos, että kävit luonani syömässä!) Tuntuu kuin osastojaksosta olisi jo yli kuukausi - niin paljon on ehtinyt tapahtua. Enkä ole oksentanut kertaakaan, vaikka osalla aterioista noudatankin ateriasuunnitelmaa, joka nostaa painoani kilon viikosta. Eilen käytin jopa margariinia leipäni päällä ja söin jogurttia tavallisen viilin sijaan.

Billy Talentin ihanan tiistaisen keikan jälkeen tuntui, että saan sydänkohtauksen. Kannattaa hyppiä ja huutaa puolitoista tuntia. Vaikka oli sen arvoista. En uskaltanut nukahtaa illalla (yöllä) kotona, koska pelkäsin etten aamulla enää herää. Vihloi sen verran rinnasta.

Nyt on vatsassa valkoista riisiä ja papukastiketta, vaikka kukaan ei pakottanut syömään. Ja minähän en vesssaan lukittaudu enää ikinä. Koska tämä sairaus on jotain, missä en tahdo elää.

Kiitos kaikille, jotka ovat rohkaisseet. Tästä tulee vielä jotain!

36 kommenttia:

 1. Sä pystyt tähän kyllä!:) Niin ihana lukea että sä nyt tajuat ettei tä voi jatkua enä näin! Ja mä oon varma että sä pystyt taistelemaan ittes takas elämään, jos sä päätät niin! Vaikeita hetkiä tulee, mutta ne ei kuitenkaan tapa sua, ja niistä pääsee ylitse!:) Älä luovuta!<3

  Paaaaljon tsemppiä, tästä todellakin tulee vielä jotain!<3

  VastaaPoista
 2. Oooo, ihanaa tekstiä <3 Go girl!!!

  VastaaPoista
 3. Upea asenne! Pysy lujana! :)

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa! Aloin ihan hetki sitten uudestaan lukijaksesi, niin ihanaa huomata, että nyt sinulla on oikeasti motivaatiota parantumiseen. Haluamme nähdä sinut vahvana ja eloisana. Sinä pystyt siihen kyllä, kaunokainen. Voimia♥

  VastaaPoista
 5. aaaa ihanaa noora ! oon niin ylpee susta <3 <3 huomenna nähdään ja saat maistella mun leipomia herkkuja !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä paljon uskallan vielä maistella, kun yritän tota ateriasuunnitelmaa noudattaa ja kaveri-alkoholista tulee niin paljon kaloreita ja hui :B

   Poista
 6. oi, ihana teksti tämä!! you can do it!! <3

  VastaaPoista
 7. sydän hypähti rinnassa kun luin tätä. oon niin ylpee että kaiken paskan jälkeen (ja nyt kun sulla on edelleenkin ihan hirvittävän vaikeeta) sä jaksat ajatella noin ja että sulla on tahtoa ihan tosissaan nyt taistella. ja vaikka olo ei helpotu heti, ei varmasti vielä pitkään aikaan, niin tosi helpottavaa nähdä että sä jaksat yrittää.
  voimahaleja <3 sä pystyt siihen, mä oon täysin varma ! periksi ei vaan saa antaa.

  VastaaPoista
 8. oot käynyt hurjaa taistelua osastolla ja mennyt ihan hirmuisen paljon eteenpäin !
  olen suunnattoman iloinen sun puolestasi, ja toivon paljon voimia jatkoosi kotona ♥

  VastaaPoista
 9. Hienoa kuultavaa! Jatka samaan tahtiin, rauhallisesti, pikku hiljaa, mutta varmasti ♥

  VastaaPoista
 10. Hihii, kiitos kaikki. Vaikka arvelen, että alamäkiä vielä tulee. Enkä mä ole varma uskallanko parantua, mutta jee ;-----)

  VastaaPoista
 11. Ihanaa tekstiä sinulta Noora :) Toivottavasti pystyt pitämään tuon suunnan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullekin tsemppiä päivikselle !

   Poista
 12. Ihanaa. Nyt ei enää pelota niin paljon sun puolesta ku oot kotona. Sä pystyt parantumaan jos tosissas tahdot! Me parannutaan oikeesti viel molemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin siis VAIKKA oot kotona

   Poista
  2. Oon ihan ihmeissäni tänpäiväsestä mielialastani, en oo ottanu ees tarvittavia ja silti puhkun intoa. Jännää. Osastolla halusin vain laihduttaa ja oli pakkoliikuntaa, mutta nyt kun voisi molempia toteuttaa, ei huvitakaan.

   Poista
 13. upea juttu jos koitat saada uuden suunnan elämällesi! Täähän ei voi jatkua, niin kuin tiiät:) En tiedä mitä sanoa, mutta muista että parantuminen ei tarkoita että susta tulee lihava! Koita saada bmi edes 17 maille niin olet vähän enemmän turvassa ja silti laiha! Sunhan pitäisi olla siellä bmi 18.5-20 vähintään! Silloinkin ollaan vielä erittäin hoikan ihmisen painoissa! Go girl! you can do it, if you just whant it!! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui ku kuulostaa korkeelta bmi:ltä toikin, nyt liikutaan varmaan n. 15,5:ssä. Mietin pitäiskö lopettaa vaa'alla ramppaaminen ja olla punnituksissakin selin, ahdistaa jos paino on noussut ja pelkään, että se alkaa vaikuttaa myös syömisiin.

   Poista
 14. Oon ollut sun lukija pitkään ja oman paranemistaipaleeni varrella oon ollut niin surullinen, kun oon lukenut miten sulla menee. Tuntuu niin hyvältä, kun sä jaksat taas yrittääSä! Voin sanoa, että se on todella sen arvoista! Muista vaan, että vain sen ahdistuksen läpi käymällä voi voittaa. Anoreksia ei oikeesti oo mitään elämää. Sä olet ihana ja ainutlaatuinen, muista se! <3 :)

  VastaaPoista
 15. Tulimpas iloiseksi kun luin tän Noora :) ens kesänä Kreikkaan >:-----)

  T. Cind

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jööö! Tahi jo talvella Kanarialle >:))

   Poista
 16. niin ihanaa! <3

  yh, mullekin tuttua toi sydämen tuskainen ärvellys. tosin mä en tarvinnut siihen kuin juoksun rautatieasemalta kamppiin. mutta olin silloin myöskin melko huonossa kunnossa, ja syömiset ihan hirveitä. eikä se sydän edes alkanut normalisoitumaan parin tunnin jälkeenkään kun olin päässyt helsingistä lahteen ja kotona nukkumaan. pelkäsin myöskin sen lopettavan toiminnan.

  hyvä, että tuollaset asiat herättää.
  oon ylpee susta. pysy nyt tuolla tiellä loppuun asti, niin paranet!

  VastaaPoista
 17. Piristit minun päivää hurjasti tällä kirjoituksella :) <3 Tosi paljon tsemppiä ! Pysy tuolla tiellä :)

  VastaaPoista
 18. asioilla on tapana järjestyä, voimia hurjasti!

  VastaaPoista
 19. pystyt siihen kaimasein! joo siis mäki oon noora:-D mullaki on ollu anoreksia 3 vuotta ja viimme vuoden parantelin itteeni ja pääsin kuin pääsinkin siitä ylitse! painin alimmillani 32 kiloo ja nyt painan 48 kiloo. hui kun nyt ajattelee mitä olen tosiaan painanut niin ei sitä itsekkään kovin uskoisi. älä pelkää että paisut ilmapalloksi oikeasti!!! niiin ei käy!!!!!! tottakai se pelottaa että sulle tulee niiin sanottua 'läskiä' reisiin yms mutta se on normaalia! mulle sanotaan vieläkin että "noora oot niin laiha!" vaikka henkilö ei edes tietäisi minulla olleesta anoreksiasta. sori tuli ny myös minulta tälläinen pieni avautuminen mutta TOSI PALJON TSEMPPIÄ SULLLE!! you can do it if you want really!

  VastaaPoista
 20. Ihanaa kuulla näinkin hyviä uutisia! Olet ottanut ison askeleen kohti parantumista. Jatka samaan malliin! <3

  VastaaPoista
 21. IHANA LUKEA TÄMÄ TEKSTI!! <3<3 TÄSTÄ SE LÄHTEE NOORA:))))) Jeeee :––)))

  VastaaPoista
 22. ku kaikki menee perseelle, niinku tänää ja koko tää viikko niin on ihana saada lukea, että sulla on elämä menossa parempaan suuntaan. c: oon nii onnellinen sun puolesta, että voisin itkee ;_; Tsemppiä, hali ja iso sylillinen voimia paranemiseen!! <3 oot ihana!

  VastaaPoista
 23. Upeaa, hienoa, mahtavaa Noora! Siitä se lähtee! Olet niiiiin ansainnut parantua, että pidä nyt yllä tämä uusi moodi! Ja Minna on ihana, toivottavasti hän voi käydä luonasi usein! Olen todella ylpeä Sinusta, Nooraseni! Paljon voimia ja haleja! <3

  VastaaPoista
 24. Ihanaa, ihanaa! Postauksesi nostatti hymyn huulilleni, sinä pystyt tähän! <3

  VastaaPoista
 25. Voi kultapieni, nyt oli pakko kommentoida! Olen niin onnellisena ja pikkuisen toiveikkaana lukenut postauksiasi, ja rivien välistä paistaa ensimmäistä kertaa toivenpilke ja elo! Tekstisi ovat täynnä sisältöä, kokonaisia lauseita ja elämää. Näin sinut useaan otteeseen osastojen psykoedukaatioissa (anteeksi, en ole mikään kyylä!) js näytit viikko viikolta jotenkin elävämmältä (: olen ylpeä sinusta, ole sinäkin! <3

  VastaaPoista
 26. Tämmöstä on aina kiva lukee, yllätyin positiivisesti. (:

  VastaaPoista