2014/12/08

Darlin' Christmas Is Coming

Anteeksi pitkä postausväli! Olin viime viikon jälleen isovanhempieni luona kyläilemässä (ja syömässä), enkä viitsinyt raahata läppäriäni mukaan. Pääsääntöisesti sujui hyvin, vaikka öisin näin vaikka mitä painajaisia. Jos viimeaikaisia unia ois kirjottanu ylös, niistä sais juonen moneen kauhuleffaan!

Mummi oli tehnyt mua varten makaronilaatikkoa soijarouheeseen (hyi pahaa sanoo ukki), mutten kehdannut sanoa, että rouhe oli tainnut jäädä maustamatta.. Ketsupin vihaajana jopa minä lisäsin sitä makua tuomaan :--D Lisäksi tuli syötyä sieni- ja sosekeittoa, kahvin kanssa pullaa ja mustikkapiirakkaa..

Vierailun päätarkoitus oli kuitenkin askarrella joulukortteja! Käytiin mummin kanssa Järvenpään Taitaville-askarteluliikkeessä ostamassa tarvikkeet, joita täytyi hieman täydentää Prismasta saatavilla jouluaiheisilla tarroilla.






Tarvikkeina melko simppeleitä tarvikkeita: kartonkia, paperia, kyniä, sakset ja liimaa, jouluista nauhaa sekä tarroja.





Tuo punatulkku oli aivan oma ideani. Piirsin ensin paperille "sabluunat", joiden pohjalta leikkasin palaset linnun eri osiin ja piirsin väripapereille. Isovanhemmat naureskelivat ensin näpertelyilleni, mutta lopputulos oli kuulemma hieno. Tykkään kaikesta tämmösestä käsillä puuhastelusta, ajatukset on pakko keskittää siihen jos haluaa huolellista jälkeä. Oon ollu aina askartelijaihminen, vaikka viime aikoina se on jäänyt..

Tänään ollaan puuhailtu Lunan kanssa etsi- ja palloleikkejä, koska ulkona on ollut niin sateista, ettei neiti ole suostunut kävelemään lenkillä.Eipä muakaan pahemmin huvittanut kulkea tuolla vesisateessa...

Oletteko askarreleet tänä vuonna itse kortteja?

14 kommenttia:

  1. Askartelu on niin kivaa! :) Mäki haluun alkaa tekemään joulukortteja, vähän oon jo alotellut mutten vielä paljoa oo saanu aikaseks..

    VastaaPoista
  2. Tosi hieno toi punatulkku-kortti! Tykkään kans tosi paljon askartelusta, mutta nyt kouluhommia ja kaikkea muuta on niin järjetön määrä, ettei aikaa liikene "ylimääräiseen" näpertelyyn... Tulee jo vähän ikävä viime joulua, kun klinikalla ei muuta ollutkaan kuin aikaa. Monet villasukat päätyi pakettiin ja olisi ihana antaa tänäkin vuonna käsintehtyjä kortteja ja lahjoja. Mutta aina ei pysty kaikkeen, tärkeintä on että pääsee nauttimaan joulusta rauhassa :)

    VastaaPoista
  3. Tää ei nyt liity kortteihin, ihania olivat kyllä, mutta mimmoset hoitajat päiväosastolla on? Mun pitäs tammikuussa mennä mutta en oo kauheen innostunu ajatuksesta. Ja varsinkin jos siellä ei oo yksilö keskusteluja. Kuinka usein siellä punnitaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yks hoitajista ainakin lässyttää kuin pienille lapsille...

      Poista
    2. Ai? Mun mielestä kaikki on (enemmän tai vähemmän) mukavia, eikä kukaan kohdellut kuin lasta :))
      Mutta kannattaa ihmeessä kokeilla, toisia tuo 2vkon jakso auttaa paljonkin!
      Mut punnittiin vain kerran, mutta sekin on yksilöllistä.

      Poista
  4. Ihan tosi hienoja varsinki nuo punatulkkukortit, taijampa pihistää idean :D Mää oon kans askarrellu tosi paljon just joulukortteja ja myös kuusenkoristeita. Kuulostaa tosi kivalta tuo sun vierailureissu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vain kokeilemaan! Toivottavasti saat linnun näköiset "muotit" tehtyä ;)

      Poista
  5. Ihanaa, että piipahdit taas Järvenpään mummin&ukin luona! Isovanhemmat ovat niin tärkeitä! Ja ihan varmasti visiitin suoma ilo oli molemminpuolinen! ...Plus että pienet some-taukoilut silloin tällöin tekevät myös vain ja ainoastaan hyvää... Superhienoja kortteja olet tehnyt! Taiteellinen kuin olet, niin kannustaisin Sinua lämpimästi joskus tulevaisuudessa suuntaamaan jollekin taiteelliselle alalle. :) Itse koen olevani aika peukalo-keskellä-kämmentä-tumpelo, enkä oikein ikinä ole ollut askartelu-/kädentaito-ihmisiä. Pienenä kyllä tunnollisesti väkersin omin pikku kätösin kaikki isän-, äitienpäivä- ja synttärikortit - ja ajoittain jopa tykkäsin siitä! :D Mutta ei, ei ole oikein minun heiniä noin yleisesti ottaen. Aina olen kuitenkin arvostanut, ja arvostan edelleen, ihan mielettömästi itsetehtyjä kortteja, lahjoja jne.
    Mukavia joulutouhuiluja Sinulle sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, kun yhtäkkiä useampikin henkilö on ehdottanut taiteellista alaa! Olen ollut aina sen verran hyvä matemaattisissa aineissa, etten ole edes ajatellut muuta kuin matikan/fysiikan/bilsan/tt:n lukemista..

      Poista
  6. Nuo punatulkku-kortit ovat aivan ihania! Jos ei haittaa, kopsaan idean. ;) Kiva, että vietit taas laatuaikaa isovanhempien kanssa. :)

    VastaaPoista