2014/07/06

You Ain't No Sailor

Hangon regatasta selvitty (minä selvinpäin), vaikka juhlatunnelmat jatkuivat metelin mukaan kolmeen yöllä. Hyvä varmaan lähteä aamulla taas kisaamaan, ei voinut olla kaikilla hyvä olo. Hangon regattahan on siis purjehduskilpailu, vaikka osalla nuorisosta ei ole tästä tietoakaan. "Hankoon juomaan, jee!"

iltapäivällä båtenit vasta palaili radoilta
Käytiin rannan Pirate-ravintolassa syömässä. Itse arvoin halloum-leivän ja artisokka-sienipastan välillä, mutta päädyin ensimmäiseen. Regatta vetää sen verran väkeä, että ruokia sai odottaa nälkäkuolemaan asti, mutta oli hyvää ja söin melkein koko annoksen ranskalaisineen vaikka ähhhhhky.

Käytiin ruokakaupassa täydentämässä varastoja ja palatessa laiturilla oli jo melkoiset reivit menossa. Musiikki kuului Itämerenportilta mantereelle ja Vadelmaveneen soidessa... "Helsingistä pakoon soudan Hankoon", voitte kuvitella.

ilta, mut muilla meno jatkuu
Nukuin ihmeen hyvin siihen nähden millä volyymilla musiikki soi viereisessä veneessä, toisessa rivissä olevat kulkivat kantemme kautta ja sisko tuli kaverinsa luota reippaasti puolenyön jälkeen. Aamulla heräsin yhdeksältä pirteänä, toisin kuin koko muu perhe kuunneltuaan mekkalaa aamuyöhön.

Aamulla lähdettiin kymmeneltä aamupalan jälkeen liikkeelle kohti Kasnäsiä, jossa tuttavaperheellämme on mökki. Oli poikkeuksellisen hyvä keli, myötätuuleen auringon paistaessa, ja sitlådassa tarkeni t-paidassa. Alitettiin 19 metrin korkea silta 18m mastolla, kauheeta aina kattoo ja pelätä että masto ottaa kiinni ja kaatuu. Tapani mukaan istuin vain kyydissä, enkä jaksanut koskea pinnaan tai köysiin :p


Perillä meitä odotettiin kylmän skumppapullon kanssa ja saatiin maailman parasta kesäkeittoa. Myöhemmin pidettiin tikkakisa, josta putosin vasta kolmantena ( / 6 ), ihan hyvin kun heitän vaan kerran kesässä jos sitäkään x---)

Parasta oli kuitenkin ottaa aurinkoa purjeen päällä puomilla, jonne kiipesin, kuunnellen radiota ja katsellen maisemia tavallista korkeammalta. Missä Suomen kesä on viipynyt? Lämpö ja tappavat uv-säteet, teitä on odotettu! Saunaan ja uimaan en uskaltanut, mutta kohta grillataan!


Tätä on kesä, meren äärellä jeyyy!

6 kommenttia:

 1. No jopas! Hangossa ilmeisesti sähköä riitti tolpassa ja koneesi pelittää! :) Joten päivitystä pukkaa! Kiva kuulla, että seilaaminen sujuu! Ja siis, hatun noston paikka, että selvisit regatasta selvin päin!! ;) Tosiaan, suurimmalla osalla lapsukaisista ei taida olla aavistustakaan, että siellä ollaan kisaamassa, ja kuulunevat siihen kuuluisaan regatta-"häntään"...? Kivoja kuvia olet taas näpsinyt! Nyt sitten vaan mukavaa oleilua sinne Kasnäsiin. Ja koko ensi viikko lienee aurinkoinen ja lämmin, joten mikäs teidän on ollessa! Ja seilatessa kohti Maarianhaminaa! Se on kesä nyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seilaaminen sujuu säällä kuin säällä niin kauan kun kirjoja riittää luettavaksi :) Raahasin taas kirjastosta repullisen opuksia, siinä lienee tarpeeksi!

   Poista
 2. Ihania kuvia, saa käsityksen siitä, kuinka mahtava veneilytunnelma vallisti. Mukavia kesäpäiviä Noora!

  VastaaPoista
 3. Tää oli ihan älyttömän kiva postaus!! :) Tuli hirvee hinku päästä hankoon!
  Voitko selittää tarkemmin siis mihin kiipesit? :D siis en tiedä noita termejä yhtään mutta toi kuulosti vähän jännittävältä
  Sun blogia on nykysin tosi ihanaa lukea :) tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiipesin siis parin metrin korkeudelle mastoon. Tarvitsisin kynän ja paperia, että osaisin selittää :D
   Ja kiva, että tykkäät ^_^

   Poista