2015/10/30

Banananana

Viimeisten lihattoman lokakuun päivien kunniaksi ajattelin jakaa todella helpon vegaanisen jälkiruoan/välipalan, joka on noussut mun ykkössuosikiksi.

En löytänyt kaupasta aamupuurossa käyttämääni makeuttamatonta maapähkinävoita, joten ostin kokeilumielessä sokerista crunchy -versiota. Maku oli sen verran suolapähkinäinen, että ajattelin sen sopivan paremmin juurikin jälkiruokiin.
Yhtenä iltana makeannälän iskiessä piti keksiä jotakin "turvallista" herkuteltavaa aineksista, joita kotoa löytyi. Päädyin sekoittamaan keskenään banaania, vaniljavanukasta ja edellämainittua maapähkinävoita. Lopputulos oli yllättävän hyvää!
Pilko 2 kypsää banaania, lisää 2rkl maapähkinävoita ja 1prk (=125g) Alpron vaniljasoijavanukasta. Muussaa ja sekoita ainekset haarukalla.



Tämän "ohjeen" mukaan tulee kaksi annosta, koska mua ärsyttää kun resepteissä käytetään aina ½ sitä ja tätä. Mihin se loppu puolikas käytetään? Omasta mielestäni suhde on paras kun vanukasta on puoli purkkia yhtä banaania kohti, mutta jokainen voi tehdä omanlaisensa seoksen. Ja jos ei jaksa vegaani-hihhuloida, voi vanukkaan tietysti korvata eläinperäisellä versiolla.

Jostain syystä banaani on ollut mulle (anoreksialle) jopa suklaatakin vaikeampi ruoka-aine. En vieläkään uskalla syödä banaania sellaisenaan, mutta banaaniletut, -jäätelö yms. kyllä uppoavat. En ihan käsitä mikä logiikka tän takana on, mutta eipä koko sairaudessa taida olla mitään järkeä...


Nyt alan katsoa tän viikon Vain elämää -ohjelmaa ja syön iltapalaks tätä mössöä mango-päärynäpiltin kanssa.

13 kommenttia:

  1. Täällä toinen banaanipelkuri monestakin syystä, joista syömishäröily taitaa olla se ykkönen :-P Oisko sulla antaa toimivaa ohjetta banaanilettuihin? Kuinka paljon niistä banaani maistuu läpi?
    Rentoa perjantaita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banaanilettujen perusohje on 1 banaani ja 2 kananmunaa. Ite tykkään lisätä "taikinaan" myös kardemummaa ja paistaminen sujuu esim. kookosöljyssä. Banaani maistuu jonkun verran.. Päälle kannattaa kasata vaikka (pakaste)marjoja, jogurttia, hunajaa tai hilloa :>

      Poista
  2. Toi banaanipelko on vissiin aika yleinen! Mä oon jo selkeesti voiton puolella ja melko normaalisti syön noin syömishäiriön puolesta mutta yhä vaan en halua syödä banaania paljaalteen, vaan se on juuri aina muussattava johonkin jukurttiin tms :D Ihan pöljää, mutta noh, kunhan syö!

    VastaaPoista
  3. Toi olis varmasti herkkua myös niin, että banaanit olis jäisiä/ heittäis koko sörsselin hetkeks pakastimeen! Nami.

    VastaaPoista
  4. Banaanipelko on ollut myös mulla, mutta nykyisin on sellaisenaan tullutkin turvaruoaksi! Tosin mulla on taas kammo banaanilettuhin yms. Sama riisin kanssa: saatan syödä riisikakkuja ja riisipuuroa silloin tällöin, mutta itse riisi onkin kammotus! Sairasta touhua........ .....

    VastaaPoista
  5. Täällä yksi joka on päässyt banaanikammosta eroon! tosi hyvä liikuntasuorituksen jälkeen. Koitan ajatella enemmän sen makua ja sisältöä mm paljon kaliumia ja b6 vitamiinia. sen sijaan mulla on viinirypäleet iso kauhistus

    VastaaPoista
  6. mä olen taas selättänyt banaanikammon! aikaisemmin vakuutin itselleni etten pidä siitä ja vatsa menee sekaisin, mutta nykyään ihan vakiona varsinkin liikunnan jälkeen. Ja kaikenlaisia banaaniherkkuja kuten noi letut on ihan sikahyviä. Kannattaa ajatella banaania positiivisen kautta; sisältää kaliumia ja b6 vitamiinia, mulla ainaki toimi. Sen sijaan viinirypäleet on kammo.......

    VastaaPoista
  7. Tapaatko Noora käydä noissa Sylin vertaistukiryhmissä? Millasta siellä on? Joskus pohtinut pitäisikö uskaltautua noihin Sylin tapahtumiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskaltaudu ihmeessä! Ajattelin tehdä kokonaan oman postauksensa Sylistä ja omista kokemuksistani, kun aiheesta sen verran usein kysytään :)

      Poista
    2. Oi se olis kyllä tosi kiva! (:

      Poista
  8. Banaani oli ennen yksi suurimmista peloista, mutta nyt syön sitä päivittäin. Bansku on melkeinpä turvaruokaa! ;) Tää resepti vaikuttaa hyvältä! Onko tuo Alpron vanukas hyvää, kun en ole niitä uskaltanut maistaa?

    VastaaPoista
  9. Banaanit on hyviä! Ei ne mitään pahaa tee, ihan kilttejä ne on ;)

    VastaaPoista