2015/08/05

Smile 'cause you can!

Kuulumisia vähän laajemmin, eli kuinka mulla oikeestaan menee? Voin rehellisesti sanoa, että paremmin.

Kesän aikana, kun en ole tänne kirjoitellut, vointi on vaihdellut laidasta laitaan. Aloitin kesäkuussa lukion kesäkurssin, mutta se keskeytyi kun jouduin Auroraan osastolle. Alkukesä oli ahdistava, halusin vain kadota.

Suurin osa lomasta on kuitenkin mennyt paljon paremmin. Oon käynyt festareilla Kivenlahti rockissa, marssinut Helsinki Pride -kulkueessa, nähnyt ystäviä enemmän kuin aikoihin, valokuvannut juhannuskokkoa ja sumuisia aamuja, ottanut uuden tatuoinnin, heittänyt talviturkin ja käynyt purjehtimassa.

Syömishäiriön kanssa oon tullut myös paljon eteenpäin. Kun alkukesästä oksensin päivittäin kaiken mitä pistin suuhuni, tuntuu aivan uskomattomalta, että viime viikkoina olen saanut tavan kitkettyä lähes kokonaan pois. Tällä hetkellä tuntuu, että pystyn mihin vaan. Masennus on vaihtunut hymyyn ja ahdistus pysyy taka-alalla. Jos pari minuuttia jaksaa katsoa realistisesti, huomaa ettei asiat mitenkään loistavasti ole, mutta takerrun mieluummin tähän onnistumisen tunteeseen.

Unelmoin harrastusten aloittamisesta uudelleen, ja tällä hetkellä paino on jo sen verran parempi, että aion varata kaverin kanssa islanninhevosvaelluksen. Innostuin myös, kun sisko puhui tenniksestä, jota pelasimme joskus yhdessä. Haluan muuttaa omaan asuntoon ja ottaa sinne pienen jyrsijäkaverin.

Parasta on, kun energiaa riittää muuhunkin kuin syömisten miettimiseen. En noudata ateriasuunnitelmaa, mutta yritän pitää kiinni siitä, että istuisin alas syömään ainakin kolmesti päivässä. Välipalaksi voi syödä vaikka karkkia, jos tekee mieli. Paino on ollut tasaisessa noususuunnassa, joten ainakin tällä hetkellä tämä toimintamalli riittää. Aikuislukion kanssa aion aloittaa todella varovaisesti elokuun loppupuolella. Olen niin hirveä stressaaja koulun suhteen, että parempi aloittaa ilman kovempia paineita ja keskittyä pitämään syömiset hallinnassa ja ajatukset kasassa.

aurinkoa ennen terapiaa

Vielä on kesää jäljellä, joten nautitaan näistä kauniista valoisista päivistä. Love ♡

19 kommenttia:

 1. Ihana sinä ja ihana kuulla että menee paremmin :) aurinkoa päiviisi ja toivottavasti parempi olo jatkuu! <3 :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ihan mahtavalle. Toi on tosi tuttua että heti syömisten pienentyessä ja oksentelun lisääntyessä huomaa masennuksen valtaavan mielen mut sitä ei vaan sillon osaa tehä asialle mitään. Ps. Toi kuva on iha äärettömän kaunis, siitä oikee huokuu onnellisuus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ahdistuessa tulee helposti turvauduttua vääriin toimintamalleihin, jotka vaan entisestään lisää pahaa oloa. Kiitos!

   Poista
 3. Ihana sie, kaunis ja valovoimainen :) olet vahva!

  VastaaPoista
 4. kiva kuulla et menee paremmin, iso hurraa oksentamisen vähentymiselle. hampaasikin kiittävät=) se ettet noudata mitään ateriasuunnitelmaa ei tosin kuulosta hyvältä. oletko ajatellut että noudattaisit? täsmäsyöminen olisi sillon ainaki tärkeä jos aiot liikuntaa alkaa harrastamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä suunnittelen päivän syömiset pääpiirteittäin siitä huolimatta, etten syö ateriasuunnitelman kuutta ateriaa päivässä. Syön mieluummin enemmän kerrallaan.

   Poista
 5. Ihanaa kuulla että on mennyt paremmin! Lueskelin aikaisemmin sun vanhoja kirjoituksia, sillon sun tilanne vaikutti tosi pelottavalta, mut oon onnellinen että oot menossa parempaan päin :) Näytätkin niin paljon kauniimmalta parempivointisena!
  Yritä keskittyä niihin asioihin mitkä on hyvin ja niiden pohjalta rakentaa tulevaisuutta. Pidä toi linja ♥ t. Blogejasi puoli vuotta seurannut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin lueskelin joitain tekstejä ja apua, kun on sairasta! En voi kuin ihmetellä kuinka sairaudentunnoton voi olla...

   Poista
 6. Ihana kuulla sun unelmistasi, ne varmasti auttavat parantumisessa :) Ja muuteki kiva lukea, että menee paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmin en osannut edes toivoa elämältä mitään, joten tuntuu hyvältä kun on edes lyhyen aikavälin tavoitteita :)

   Poista
 7. ihania kuulumisia, hyvä hyvä!! <3

  VastaaPoista
 8. Unelmat auttaa tosi paljon jaksamaan ja jatkamaan eteenpäin:) pidä niistä kiinni ! Tuli hyvä mieli tästä postauksesta ja susta huokuu se onnellisuus ja parempi vointi:)

  Mulla ois sulle haaste blogissani! (Jos oot jo haasteen joltakin muulta saanut, niin sittenpä ei tietystikkään tartte tehdä, eikä muutenkaan pakko ole;) http://ttthroughthedark.blogspot.fi/2015/08/liebster-awards-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En yleensä osallistu haasteisiin, mutta katotaan jos jaksan vastata ;)

   Poista
 9. Hienoa Noora! :) Nyt kun saisit pidettyä ton pidempijaksoisesti, tsemppiä matkaan! Halataan kun tavataan. <3 t. vanhus ;)

  VastaaPoista
 10. Jee hyvä Noora!!! <3 Jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista