2015/08/02

Food is nice, but I'd rather be sailing

Törmään melkein joka kesä samaan ongelmaan: mitä syödä veneellä kun ateriasuunnitelman mukainen kaksi lämmintä ateriaa on mahdoton toteuttaa? Liikkeellä ollessa purjeveneen kallistumista voi verrata Vekkulan vinoon huoneeseen, ja kun tähän vielä lisätään hieman maininkia, voitte kuvitella ettei päivän aikana paljon kokkailla tai edes keitetä vettä. Kannattaa siis syödä kunnon aamupala, jotta iltaan pärjää välipaloilla.

Tänä kesänä en ensimmäistä kertaa turvautunut tuttuihin pikapuuroihin. Aamuisin söin täysjyvämuroja, Pågenin puolukkasämpylää tai molempia. Olen jo pitkään halunnut kokeilla Alpron vaniljasoijajogurttia, joten Maarianhaminasta sellaista löytyessä, lähti jugu murojen kanssa testaukseen. En ees muista millon oisin viimeksi vapaaehtoisesti syönyt jogurttia, joten tää oli tosi positiivinen yllätys!


Yllä aamiainen, jonka söin melkein joka päivä. Muroja jogurtilla, päärynä nektariini tai aprikooseja pilkottuna, leipä juustolla ja teetä. Kangistun helposti kaavoihin ja jään roikkumaan samoihin ruokiin, joten viikko meni kepeästi samanlaisella päivän aloituksella. Välillä korvasin leivän cashew-pähkinöillä:



Lounaaksi söin enimmäkseen leipää ja jonkin maitotuotteen tai vastaavan. Siskolta oli jäänyt ylimääräinen proteiinirahka, joten maistoin sitäkin ja söin koko purkin, vaikkei erityisen hyvää ollutkaan. Iltapäivän mittaan mussutin myös keksejä, karkkia tai tummaa suklaata kun teki mieli. Alle viikossa onnistuin tuhoamaan kokonaisen suklaakeksipaketin, Turkinpippuripussin ja laivalta ostetut mini-Oreot :)



Illalla viiden ja seitsemän välillä syötiin äidin valmistama päivällinen. Santsasin joka kerta, joten vaikka ruoka oli hyvin kasvispainotteista, tuli ainakin syötyä tarpeeksi.

Tofu-nuudeliwokkia tuoreista vihanneksista.

Salaatti, jossa avokadoa, artisokkaa, mozzarellaa, oliiveja ja keitettyä kukkakaalia ja porkkanaa. Oltiin jo aiemmin päivällä syöty ravintolassa, joten tää riitti päivälliseksi.

Pastaa ja pesto-feta-kesäkurpitsakastiketta, sekä salaattia.

Lämmin ruoka syötiin yleensä niin myöhään, ettei enää ennen nukkumaanmenoa jaksanut syödä mitään raskasta. Yhtenä iltana kokeilin syödä rahkaa ja leipää, mutta olin sen jälkeen niin täynnä etten meinannut saada unta. Rooibos-tee ja hedelmä riittivät siis hyvin iltapalaksi.

9 kommenttia:

  1. hienoa, että pystyt säännöllisesti syömään. muista myös juoda hyvin varsinkin jos on lämmin. vähän niukalta tosin kuulostaa ainakin aamupala. kasviksia on kiitettävästi, mutta se tuskin on ongelma. proteiinia ja rasvaa on niukasti varsinki ku kasvissyöjä olet. ja iltapalan puuttuminen ei ole hyvä. painon en usko nousevan tällä, ei ole edes perusruokavalion mukainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Proteiinit jäi vähäisiksi, mutta nyt oon taas kotona syöny enemmän papuja, kikherneitä, linssejä, yms. Rasvaa kuitenkin öljyn ja pähkinöiden ansiosta on mielestäni ihan riittävästi. Kotona olen syönyt taas iltapalaakin :)

      Poista
  2. Lueskelin tässä yhtenä yönä läpi nämä sun blogitekstit ja täytyy kyllä sanoa, että upeaa edistymistä! Jotenkin kun vertaan edellisiin laivateksteihin, niin ei voi kuin iloita sen muutoksen huomatessa!

    Lämpimiä päiviä ja myötätuulia reissuun ja elämään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, jos joku muukin huomaa edistymisen, kommentit ovat yleensä luokkaa "Ota ittees niskasta kiinni, sä kuolet."

      Poista
  3. Mä oon lukenu sun blogia tosi pitkää ja pakko sanoo kans että oot edistyny tosi paljon, vaikka energiamäärät ei oo riittäviä niin niistä on turha alkaa napttamaan kun tiedät sen varmasti hyvin itsekin. Iltapalankin kun saisit lisättyä niin olisi huima edistysaskel :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne tähän tilanteeseen taitaa riittäviä olla, kun oon saanu painon aika mukavasti nousuun. Ja iltapalaa kyllä yleensä syön :--)

      Poista
  4. Edistymisesi on huikeaa ja saat olla itsestäsi ylpeä. Todellakin. Tietysti aina voisi olla paremmin tai jotain toisin, mutta pääasia on, että perusasiat ovat kunnossa. Etene omaan tahtiisi jatkossakin ja tee parhaasi itseäsi kuunnellen. Paljon enempää ei voi keneltäkään vaatia.

    Hurjasti rohkeutta ja tsemmpiä!

    ps. jos haluat salaiseksi muutetun blogini lukijaksi, niin nakkaa viestiä: lopunalkua@gmail.com

    - Bug

    VastaaPoista
  5. itse tuhoan helposti yhdessä päivässä kokonaisen suklaakeksipaketin, vaikka saman sairauden kanssa tappelenkin. helposti menee myös jogurtti ja pähkinät, sipsit ja muut yleensä "pelottavat" ruuat.. ainut ongelma itellä on sitten tuo "oikea" ruoka joka on kunnolla laitettu ja olis se parhain ja yleensä terveellisin vaihtoehto.. se on vaan niin hassua että kun muilla sairaudenkuvaan kuuluu yleensä energiapitoisten herkkujen karttaminen ja mahdollisimman terveellisten ruokien syöminen, niin mulla sitten taas suklaakeksit on melkeimpä turvaruokaa jonka sallin itselleni aina.. :DD pääruuat vaan pelottaa.
    mutta hyvältä näyttää mielestäni sinun edistymisesi, jotenkin sellanen positiivinen viba huokuu noista viikon ruokailuista!

    VastaaPoista