2015/08/19

Such a Potterhead

Tilasin ebaysta Harry Potter -rannekorun, joka saapui postissa jo pari viikkoa sitten. Koru on vähän iso, tai sitten käteni liian kapea, mutta pääasia ettei putoa! Mun mielestä tää on yli-hieno: sieppi, pöllöjä ja kuoleman varjelusten merkki. Nyt voinkin samaan postaukseen höpöttää kaiken muunkin Potter-hulluudestani.


Kuulun ysäri-sukupolveen, joka kasvoi samaan tahtiin Harryn tahdissa. Olin 13-vuotias: Harrykin, täytin 14: Harrykin. Uusia kirjoja odotettiin, ja kun ne vihdoin ilmestyivät, ne oli pakko ostaa heti ja lukea kahdessa päivässä. Siskon kanssa riideltiin lukuvuoroista ja koulussa välitunnilla luettiin kun uusi kirja oli jonotettu keskiyöllä kirjakaupasta, vaikka yleensä vain hikeillä (hikke, hikipinko, you know..) riitti aikaa muuhun kuin tyhjänpäiväiseen käytävillä hengailuun ryhmässä.

Salaa toivottiin pöllöpostia ja kirjettä Tylypahkaan, vaikka tiedettiin se mahdottomaksi. Eräs riparikaverinikin kertoi juosseensa ala-asteella kavereineen päin koulun seinää, koska sillä tavalla mukamas pääsi Tylypahkan juna-asemalle. Unelmoin pitkään lemmikkipöllöstä, vaikka tiesin ettei villieläintä voi lukita pieneen lintuhäkkiin. Pöllörakkaus kuitenkin on säilynyt.

Olen valehtelematta lukenut ensimmäiset kirjat yli 10 kertaa. Osasin ensimmäisen elokuvan tekstityksistä joskus puolet ulkoa ja mulla on Viisasten kiven vuoden 2001 Finnkinon leffalippu vieläkin tallessa, mikä tosin johtuu siitä että keräilen kyseisiä lippuja. Potter-leffoista en juurikaan ole pitänyt, koska ne poikkeavat mielestäni liikaa kirjoista.

Oon miettiny, että voisin lukea osan sarjan kirjoista uudelleen. Päälle 20-vuotiaan näkökulmasta uskoisi aukeavan eri asioita, kuin varhaisteininä jolloin kirjoissa kiehtoi pelkkä taikuus. Kirjasarja on yksi suuri klisee, mutta Kuolemanvarjelusten jälkeen haluan nähdä osan henkilöhahmoista "oikeassa" valossa ja miettiä mistä kaikki ennakkoluulot saavat alkunsa.

Onko siellä muita pettyneitä, kun kirjettä taikakouluun ei ikinä kuulunutkaan?

PS. Mun Avada kedavra -huppari on myös rakkaus! (klik @nnouy)

12 kommenttia:

 1. Jooh täällä kans yks Potter-fani joka edelleen salaa toivoo sen Tylypahkan kirjeen tipahtavan postiluukusta...

  VastaaPoista
 2. Hah, muistan tän ajan niin hyvin! Tosin mä jaksoin lukea kirjat vain kerran. Nykyään en enää jaksaisi lukea niin paksuja kirjoja vapaaehtoisesti.;)

  VastaaPoista
 3. Meiltä juuri kysyttiin tunnilla kuinka moni on lukenut Harry Potterit. Viisi kolmestatoista nosti kätensä. Järkytyin, vaikka tietenkin muut on 16-vuotiaita ja itse 22. Myös siis mä oon kasvanut Pottereiden parissa, ja lukenutkin kirjat vähintään sen seitsemän kertaa.

  VastaaPoista
 4. Potterit on siis parhautta! Ei niitä koskaan kyllästy lukemaan vaan aina paluu "koulunpenkille" on niin ihmeellinen maailma.. Oi kumpa olisikin tullut kirje...

  VastaaPoista
 5. Mä ootan sitä kirjettä edelleen :D

  VastaaPoista
 6. Haha täällä myös yksi ikuinen potter fani! Kirjat on luettu niin monta kertaa, ettei enää pysy laskuissa ja viidennen kirjan ensimmäisen lauseen muistan vieläkin ulkoa (Kesän siihen mennessä kuumin päivä oli päättymäisillään, ja Likusteritien neliskanttisten talojen yllä vallitsi unelias hiljaisuus... Tai ainakin jotain sinnepäin :'D) Mä näin aina pienempänä unia että osasin taikoa ja todella pettynyt olin kun kirjettä tylypahkaan ei näkynyt... Ihana koru, kelpais mullekin! ;)

  VastaaPoista
 7. Täälläkin yksi jo melkein kolmekymppinen Potter-fani! Kirjat luettuna myös yli sen 10 kertaa, ja elokuvat toki katsottu vaikken niistä pidäkään liiemmin. Yksi puoli on myös pelit, rakastan varsinkin niitä vanhoja PC-pelejä! "Taukki, vollotus, kummallisuus, nipistys!", sanoo Dumbledore. :D

  VastaaPoista
 8. mä olen niitä harvoja joille Potterit ei ikinä avautuneet, liekö sitten liian vanha kun aloin 1. kirjaa lukemaan. 2. kirja tökki niin pahasti että kesken jäi. kuulemma olis mennyt vaan parempaan suuntaan, mutten jaksanut rämpiä väkisin eteenpäin.

  VastaaPoista
 9. Luin just vähän aikaa sitten Potterit uudestaan, ja suosittelen sitä todellakin. Aukeaa ihan eri tavalla näin vähän vanhempana ja huomaa tosi paljon sellaisia asioita, joita ei nuorempana tajunnut. :-) En ole mitenkään erityisen suuri Potter-fani, mutta kyllä ne kirjat on tullut luettua useampaan otteeseen..
  Koru on kyllä siisti. :-)

  VastaaPoista
 10. ... Beside the point... mutta meikäläiselläkin on ollut tuo outo tapa jemmata vanhoja leffalippuja (ja niitähän löytyy... ajoilta ennen teikäläisen syntymää... :D:D).
  Yhtäkään Potteria en ole lukenut, mutta muutaman leffoista nähnyt. Ihan mukiinmeneviä, mielestäni. Mutta jos, kuvailemasi mukaan, eivät tee kirjoille oikeutta, niin sittenhän ne kirjat ovat varmaankin ihan ehdotonta loistoluettavaa! Ja jos olisin ollut optimaalisessa iässä niiden ilmestyessä, olisin ihan varmasti luetuttanut itseni fanittajien kärkikastiin! ;)
  Ja frizille^^ - That's the spirit!! :D

  VastaaPoista
 11. Nanaanaaa, kuoleman varjelukset <3 itse juuri tatuoin kyseisen ikonin ranteeseen.

  VastaaPoista
 12. Häpeän itseäni kovin, en omista kuin yhden kirjan :( Kirjastosta on ollut nyt vuoden päivät lainassa Salaisuuksien kammio, mutta en oo saanut aikaiseks luettua. Mutta täällä myös suuri Potter-fani! Kädessäkin komeilee (ihan hirveä) itsetehty kuoleman varjelukset-merkki :D Oon muuten ihan koukussa sun blogiin, täytyy liittyä lukijaksi :)

  VastaaPoista