2014/03/22

Truth Or Truth

Multa on jo useampi kysellyt tämän uuden kuntoutuskodin toiminnasta. Päivärytmistä, painonnostotavoitteista, ateriasuunnitelmista, hoitajista ja ties mistä... Oon nyt päättänyt vetää rajan tähän, en aio vastata näihin kysymyksiin. Kerron omasta paranemisprosessistani, ajatuksistani, mutta tän paikan juttuja en jaa.

En itekään tiennyt kuntoutuskodista juurikaan mitään etukäteen, olin vaan äärettömän iloinen saadessani mitä tahansa tukea.
Ajattelen, että tää on mun viimeinen mahdollisuus. En halua elää enää päivääkään syömishäiriön kanssa, olin itse asiassa jopa päättänyt että tapan itseni jos en tätä paikkaa saa. Mun paranemisyritykset kun kotona tyssäs aina johonkin, haluun jo tästä helvetistä ulos.

Ja jos joku oikeesti miettii tulevansa tänne, niin tervetuloa jos motivaatiota löytyy :) Rehellisyys on avainsana. Jokainen on täällä itseään varten, mutta vaikuttaa käytöksellään myös muuhun yhteisöön. Ite pelkään hulluna, että joku tulee tänne "pelleilemään" ja oireet tarttuu muhunkin. Koska tällä hetkellä me syödään ateriasuunnitelman mukaan myös kun hoitaja ei ole paikalla, tänä aamuna oikeestaan ekstraakin. Yksin tää ei onnistuis, mut vertaistukikin kantaa aika pitkälle.

Jos paraneminen onnistuis syömällä McDonald'sissa kuusi kertaa päivässä, mä oisin valmis tekemään niin vaikka ahdistais kuinka s******sti.
Tänään olen syönyt:
aamupala: lautasellinen talkkuna-mustikka-rahka-vaniljavaahto-ihme-puuroa, omena, kahvia maidolla
välipala: omena, teetä maidolla
lounas: salaatti ja kastike, 2 isoa soijapihviä, kermaperunoita, lämpimiä kasviksia, maitoa
välipala: korvapuusti, kahvia maidolla
päivällinen: lautasellinen juusto-kasviskeittoa, leipä päällisineen, maitoa, omena
iltapala: weetabix, 2 hedelmää, leipä päällisineen, maitoa
Ei mul muuta. Oon ottanu rennosti, nauranut ja itkenyt. Selvisin pasteijasta ja nuorisopuolen omahoitajan näkemisestä. Näin alkuun syön kaikki mahdolliset ateriat täällä, että varmasti lähtee sujumaan. Positiivisella mielellä kohti uutta viikkoa!

26 kommenttia:

 1. Hyvä päätös ja rajanveto siihen mitä kirjoitat, arvostan! Tsemppiä tsemppiä tsemppiä ihan hulluna! Kuulostaa, että tosissaan teet töitä ja se tulee kantaan hedelmää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon et tää optimistisuus pysyy mahdollisimman pitkään :---D

   Poista
 2. Hei - on itsestään selvää, että kerrot ja jaat elämästäsi kuntoutuskodissa vain sen verran mitä itse haluat ja koet mielekkääksi! Ei kukaan vaadi Sinua raportoimaan kuntoutuskodin arjesta yhtään sen enempää kuin mitä itse haluat ja koet "soveliaaksi"; on ihan hyvä vetää rajat, ottaen huomioon, että yhteisö siellä on pieni ja tämä on julkinen blogi. Ja kuten olen aiemminkin todennut, tämä on Sinun blogisi ja Sinun tarinasi, ja jaat täällä sen mitä kulloinkin haluat jakaa.

  On todella hienoa, että olet nyt löytänyt todellisen paranemismotivaation ja saat paranemiseesi vankkaa tukea! Niin alan ammattilaisilta kuin kipusiskoilta. Äläkä pelkää - en usko, että sinne tulee ketään "pelleilijää". Uskoisin, että ennen kuin sinne ketään otetaan, niin henkilön motivaatio, sitoutuminen ja kokonaistilanne kartoitetaan aika tarkkaan. Eikö?

  Eli rentoile, naura, itke - taistele itsesi Elämän puolelle!

  Hyvää alkavaa viimeistä kokonaista maaliskuun viikkoa Sinulle! Tervetuloa huhtikuu! Positiivisella mielellä pötkit pitkälle! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En halua alkaa markkinoida tätä paikkaa tai luoda minkäänlaisia mielikuvia / ennakkoluuloja. Jokainen varmaan osaa lukea Wikipediasta mitä kuntoutus tarkoittaa.

   Poista
 3. Oli ihanaa lukea tätä tekstiä! Tulee aina niin ihana olo, kun joku tekee suuria oivalluksia paranemisen suhteen :-) Sinä ansaitset elämän ilman syömishäiriötä, Noora :-) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää oivallukset oon tehny jo monia kertoja viimeisen vuoden aikana, mutta sairaus vie mukanaan aina uudelleen ja uudelleen niin nopeasti ettei sitä itse huomaakaan :--(

   Poista
 4. Se on yksin sinun päätettävissäsi, mitä kirjoitat, kitisköön lukijat mitä hyvänsä. Kuulostaa todella hyvältä tuo alkusi siellä, nyt on motivaatio kohdallaan. Ja vaikka ahdistusta tuleekin, uskon, että selviät siitä sisullasi. Me uskomme sinuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kohdallaan, toivottavasti mieliala pysyy näin positiivisena edes jonkun aikaa. Ei jaksais sitä synkistelyy, vaikka siitäkin selviää.

   Poista
 5. Mahtavan kuulosta Noora!! :--) Jatka samaan malliin! Mäkin koitan täällä kotona pärjäillä jotenkuten päivä kerrallaan.

  Pinja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvähyvä, niin sen pitääkin mennä että päivä kerrallaan - tai kuten mulla: ateria kerrallaan.

   Poista
  2. Totta; toi ateria kerrallaan kuulostaa ehkä vielä paremmalta :--)

   Poista
 6. Lueskellut viime aikoina sun blogia. Kiitos siitä, että jaat ajatuksia. Jotenkin on lohduttavaa lukea (ja ymmärtää), että meitä erilaisia taisteluita läpikäyviä on paljon. Välillä on niin yksinäinen olo näiden omien erilaisten ongelmia kanssa, että saa hyvän mielen (ja taistelutahtoa) jos joku antaa esimerkkiä :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos saan edes vähän helpotettua oloa :) koska kukaan ei ole täällä yksin, pitää vain uskaltaa ottaa se askel ja hakea apua. En mä yksin ois päässy näinkään pitkälle.

   Poista
 7. Kiva kun kirjoitit mitä oot siellä syönyt! Saa jotain käsitystä edes minkälainen ateriasuunnitelma sulla on.
  Postaile taas pian lisää, luen aina blogisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tolla alottelen. Mitään puolistartteja tääl ei oo, tähdätään et syödään adv, johon yksilöllisesti lisäyksiä.

   Poista
  2. Mukava kuulla hiukan minkälaista siellä nuo ateriasuunnitelmat ovat!

   Poista
  3. Lautanen niin täynnä kun olla ja voi. Loweee!

   Poista
 8. toi van kuulostaaniin mahtavalta. oon niin ylpee siusta. <3

  VastaaPoista
 9. Miten on Sinun toinen viikko alkanut uudessa kuntoutuskodissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikko on alkanu ja jatkunu sekopäisesti hullulassa.

   Poista
 10. Tuutko huomenna kahvihetkeen? :--) Ens viikolla se on kokonaan peruttu..

  Pinja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä jaksanu lähtee ku vasta tulin terapiasta ja söin lounaan. Liikaa ohjelmaa.

   Poista