2014/10/08

Me Against The World

Ahdistaa. En vaan oikeen tiedä et mikä. Ehkä paino, joka noussu eilisestä 400g. Vaikka painoindeksi silti vaan 13,75. Alipainoa yli 13kg. En näytä ihmiseltä.

Eilen otin jo neljän aikaan iltalääkkeet. Triplana. Eihän niil nukkunu parii tuntii kauempaa. Yheksältä söin sit viel nälkään seesam-nugetteja kesäkurpitsa-tomaattikuskusin kanssa, et turha valittaa painosta. Keho nappaa itseensä kaiken mitä vatsaan päätyy. Ainakin jos syömiseen menee toista tuntia.

Oisko tääl jotai päihdetyyppei, jotka osais selittää miks mulla on nyt pari viikkoa näkyny bentsot pikaseuloissa, vaikken _mitään_ ylimääräsiä nappeja oo ottanu? Sitä ennen ne oli negatiiviset. Pari tenoxia otin vajaa 2kk sitten ahdistukseen (jolloin näkyivät viikon) ja lääkkeiden väärinkäyttöä ollut viimeksi kesäkuussa, joten mikä tän selittää?

Ärsyttää, koska ton takii ei oo asiaa syömishäiriöosastolle. Auroraan en todellakaan ole menossa, koska ne ei kiinnitä siellä mitään huomiota syömisiin ja laihtuisin vaan pakkohoitorajan alle. Ei ois eka kerta, enkä kestä sitä paastoamisen tuomaa heikotusta. Himassa saa syödä millon haluaa, mutta säännölliset ruoka-ajat, joille ei oo pakko osallistua... Ei painon nostaminen onnistu pelkästään sillä, että lukitaan neljän seinän sisälle.

Tässä just ahmin jäätelöä. Tekis mieli juoda, mutta koska päihteet kumoo Ulfåsan, parempi purkaa ahdistusta oksentamalla. Ei musta tällä menolla tuu ikinä yhteiskuntakelpoista. Mä vaan leikin et oon elossa.

Pikkusisko toi Lunan hoitoon, ja toinen varmaan toivois et mua ei ois olemassa. Sulkeudun huoneeseeni ja leikin että oon koomassa.
Ok-set-taa, ällöttää. Haluisin vielä elää, mutta ootan vaan kuolemaa. Miksen ottanu apua vastaan kun sitä oli tarjolla? Miksi annoin anoreksian voittaa mut silloinkin? Ei tästä voi kun itseään syyttää kun mokaa aina kaiken.

"It's just me against the world
It's just me against the world, baby
I got nothing to lose
It's just me against the world
Stuck in the game
Me against the world, baby"

39 kommenttia:

 1. Mikset kirjaudu Ulfåsaan? Oon huolissani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän minä siellä kirjoilla olen ja se on edelleen ykköshoitopaikka. Lääkäri siellä, joten labrat, lääkkeet, lähetteet ja muut tulee sitä kautta.

   Poista
 2. Eikö joutunut lähtemästä ulfåsasta huumeiden etkä anorektisen oireilun takia? Syömishäiriötäsi siellä kyllä oltaiisin hoidettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huumeiden, kui hassu sana ku en oo elämässäni narkkaria nähnykään. Mutta kyllä, eikä lisäksi kannata kertoa hoitajille taulun kautta puhuvasta kuolleesta hamsterista ja pääaivoista, jotka hallitsee ihmisiä.

   Poista
 3. Elimistö saattaa välillä reagoida ja puskee niit seuloi positiivisiks jos käytöst ei oo sikana aikaa. Mut jos ne lähetetää labraa nii ne näkee sen pitosuuden sielt ja et millon on käyttäny sen perusteella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ei osannu lukee niitä labravastauksii koneelta! Kiva siinä sit olla ku kukaa ei tunnu uskovan etten ees ylimäärästä buranaa oo ottanu. No mut ennen ens ti poliaikaa on viel yks nuorisoasema, et asia selvinnee siel.

   Poista
 4. Voiei... Sun painos on tositosi alhanen :---( Nyt se pitäis saada taas nousuun! Mäkin painan sua jo paljon enemmän mut silti aivan liian vähän ja ankara jäätelönsyönti jatkuu! Koita saada syötyä vaikka helppoa se ei todellakaan oo.. Mut ei oo oikein muita vaihtoehtojakaan :(
  Tsemppiä ja voimia!! <3
  Pinja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinon, eikä ehkä ois niin supervaarallista jos tää ois eka kerta kun paino on noissa lukemissa :/
   Onneks ees sielläpäin menee paremmin ♥ tuntuu että suurin osa vaan tuhoo itseään paremman kesän jälkeen.

   Poista
  2. Kyllä säkin vielä nouset sieltä! <3 Mulla menee hirveen paljon paremmin ja siitä voi ihan syyttää vaan ruokaa ja sitä että paino on noussut jo vähän paremmaksi jo :)

   Poista
  3. Pindeli, voitais käydä jossain syömässä kun sulla on aikaa? Koska kyllä mäkin yritän ja muiden kanssa on helpompaa. Ja kun muistan sut semmosena hoito-vastaisena nii olis nii hienoo tavata "vähän terveempänä" :P

   Poista
  4. Jooo se sopii tosi hyvin! Mulla on ens viikko syyslomaa nii vois silloin vaikka tavata? :---)
   pinja

   Poista
 5. Sun kroppa on mahdollisesti kuivunut eli et oo juonut tarpeeksi vettä ja syöny suolaa sekä hiilareita jotka sitoo vettä, jolloin labroissa kaikki arvot näyttävät korkeammilta kuin pitäisi todellisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivunut todellakin. Hyvä kun saa seulat ees annettuu ku ei oo kusihätä.

   Poista
 6. Kuinka pitkä muuten olet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kerron painon, kysellään bmi:tä. Kun kerron bmi:n kysellään pituutta. Jos oot yhtään lukenu matematiikkaa tai blogia taaksepäin, nii löydät vastauksen.

   Poista
 7. Näin sut tänään Viiskulmassa. En oo ees kuvien kautta tajunnu miten olemattoman kokonen oot... :( Pelottavaa... Oon tosi huolissani susta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, terve, olisit tullu sanoo moi ku dösää ehdin kuitenki hetken venaamaan! No kun mä en oikee uskalla laittaa enää kuvia, jottei ruokkisi muiden syömishäiriöö. Tääki postaus menee yli mun rajojen ku kerroin painoindeksin.

   Ja kumpa mäki tajuisin!

   Poista
 8. Nestetasapaino vaikuttaa labratuloksiin, eli jätä se oksentelu, juo ja syö riittävästi niin pitäis labrat olla realistisemmat. En oikein muuta keksi mistä tollanen vois johtua (mutta enpä minä olekaan mikään asiantuntija :D). Harmittaa että oot taas menny noin huonoon jamaan, kun mä aloin jo uskoa keväällä että sä tosiaan paranet. Oot sairastanut jo niin pitkään että pelottaa sun puolesta... Ei kenenkään kroppa jaksa ikuisesti tota touhua, syömishäiriöstä joko paranee tai siihen kuolee. Ja sä oot sanonut ettet halua kuolla tähän, joten valitse se elämä ja toimi sen mukaan. Toivon että pääsisit osastolle ja saisit kaiken tarvitsemasi tuen avuksi. Älä luovuta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätä, juo, syö. Siis oikeesti? Sä oikeesti sanot noin ihmiselle joka kärsii anoreksiasta? Sä oikeen ruokit tolla käskemisellä toisen sairasta maailmaa pään sisällä... Been there done that. Asiat voi ilmaista toisellakin tapaa, eli voisit kokeilla esim?

   Poista
  2. Lotta: niinhän mäkin uskoin silloin, että vihdoin paranen. En kestä että hankin itseni ulos sieltä päihteillä kun viiltely oli vihdoin melkein hallinnassa. Mut ihanaa et sul menee sentää paremmin, älä stressaa liikaa opinnoista! Oot toipilas kuitenkin vielä :---)

   Anonyymi: täh? en tajunnu. Kanske Lotta har också varit där.

   Poista
  3. Anonyymi: Toki ihmiset on erilaisia, mutta itselleni ainakin suora puhe on aina toiminut paremmin kuin sellainen "voi pieni, koita saada edes jotain syötyä"-lässytys. Ehkä oli vähän tökeröä käskyttää toista, mutta luulen nooran ymmärtäneen pointin. Sitä en ymmärrä miten terveeseen elämään kannustaminen ruokkii sairautta...

   Kiitos noora, itse kunkin on hyvä asettaa oma hyvinvointi opiskelun edelle ;)

   Poista
 9. Tsemppiä <3 Pikku hiljaa, ota ihan rauhassa, uskon että pystyt paranee!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkään vaan, että aika loppuu kesken..

   Poista
 10. Toivon todellakin, että nuo "päihdejämät" häviäisivät elimistöstäsi mahdollisimman pian, jotta sh-osaston ovet aukeaisivat... Mutta tuolla yllä joku viisaampi anonyymi jo sanoi, että labra-analyysissa saadaan selville pitoisuus ja sen perusteella voidaan antaa arvio käytön ajankohdasta. Eli kannattaa varmaan ottaa puheeksi siellä nuorisoasemalla. Ja toivoa, että kaikki osaavat tulkita labra-tulokset. Mutta - tosiaan - kun kroppa on kuiva niin kaikki labra-arvothan ovat korkeammat, kuin mitä nestetaspainon ollessa kunnossa olisivat. Toivottavasti osaavat tämänkin huomioida... Toivotaan, että palat loksahtavat paikoilleen ja pääset pikaisesti Ulfåsaan. Ymmärrän hyvin, ettet Auroraan halua, sillä se saattaisi tosiaan vain pahentaa tilannettasi. Yhtäkaikki pelottaa puolestasi ja jostakin sitä tiiviimpää ja asiantuntevaa apua olisi nyt pikaisesti saatava. Onneksi Sinulla on se poliaika ensi tiistaina. Pidän peukkuja että asiat etenisivät siellä pikapikaa. Voimia Noora! ♥

  VastaaPoista
 11. Pyydä oikeesti ne tarkat seulat jostain et pääsisit nopeesti osastolle. Tääl on joku 5 paikkaa tyhjänä nytkin! Ehkä yks lisää jos lähden, ehehe. Onhan tääl aika tosi kökköö olla mut pitää yrittää ajatella järjellä et tää on vaan omaksi parhaaksi.

  VastaaPoista
 12. Tuntuuko susta tosi pahalta se että muut ihmiset maailmassa etenee eteenpäin elämässä ja sä vaan jumitat samassa tilanteessa kokoajan? Mulla itelläni se oli yks ratkaseva tekijä mun parantumiseen. Halusin saada sellaisen normaalin elämän mitä muutkin elävät ja siksi oli vaan otettava lusikka kauniiseen käteen ja tungettava sitä ruokaa naamariin mahdollisimman paljon.
  Ja se on auttanut! Nyt menee paremmin enkä enää erotu massasta samalla tavalla kuin aikaisemmin.
  Koita löytää niitä hyviä puolia parantumisessa niin huomaat ettei mitään kamalaa tule käymään vaikka saisitkin lisää kiloja! :)

  VastaaPoista
 13. Mutta jos otat iltalääkkeet triplana, niin kyllähän se jo kertoo lääkkeiden väärinkäytöstä. Jos sellainenkin vaikuttaa niihin seuloihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ketipinorit näy seuloissa. Enkä usko, että tommonen yksittäinen suurempi annos on pahaks. Oon vaa nukkunu nii huonosti painajaisten takii, että halusin kerranki saada levätä kunnolla. No eipä auttanu.

   Poista
  2. Itekin käytän ketipinoria nukkumiseen ja välillä tuntuu ihan kuin teho olisi heikentynyt. Toisaalta jos väliin jää, niin ei nukuta koko yönä! Inhottavaa olla niin riippuvainen lääkkeestä :(

   Poista
 14. Olet tärkeä.voimia ja haluaisit sie vaihtaa miun kanssa yhteystietoja kun itsekin sairastan syömishäiriötä mistä kyllä paranemassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En haluu tällä hetkellä ketään uutta syömishäiriöistä elämääni, ellei oikeesti toimi mullekin vertaistukena. Ja noita ex-osastotyyppejä/parantuneita mulla on jo useampi kymmen, että...

   Poista
  2. Ajattelin vaan et oisitko mut anteeks et ees kysyin

   Poista
  3. Kyllähän sitä saa kysyä, vaikee vaan sanoa ihan tuntemattomasta ihmisestä, joka kertoo sairastavansa. Ja kuitenkin kun haluaa ottaa etäisyyttä tähän kaikkeen sairauden ympärillä pyörivään. Ikä, elämäntilanne ja kaikki kun vaikuttaa. Ite kuvittelin 19-vuotiaana olevani parantumassa, mutta tässä sitä kolme vuotta myöhemmin kuitenkin suossa edelleen ollaan...

   Poista
 15. ei mee varmaa kauaa ku voi laittaa tänne et lepää rauhassa :/

  VastaaPoista
 16. Halutako oikeasti kuolla? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitte sun on tehtävä jotain muuta koska tää tie vie vaan hautaan!!!
   Sulla ihan just sydän pysähtyy tai muuta vastaavaa.
   Tiiätkö ootko jo aiheuttanut jotain pysyviä haittoja itsellesi...?

   Poista
  2. Sitäkö en tienny?
   En ees tiiä mitä ekg sanoo ku ei viime sydänkäyrää mulle kukaa oo tulkinnu. Mut osa parin vuoden takaisista sydämen häiriöistä on parantunu, tullu sit tosin jotain muuta surkastumista tilalle, mut.. En tiiä mitä 16 vuoden alipainoisuus on jättäny jälkeensä, mut eiköhän sillä jotain vahinkoa oo saanu aikaan. Muutakin kun arpia.

   Poista